Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 30 Ιουλίου 2013



Ορεστιάδα: Πιθανότατα σήμερα η ανακοίνωση διοικητών στα νοσοκομεία του Έβρου
Πιθανόν και σήμερα να ανακοινωθεί το όνομα του νέου διοικητή του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και του υποδιοικητή του νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ως βέβαιη την τοποθέτηση του Δημήτρη Λαζόπουλου στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ενώ γυναίκα αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα υποδιοικητή στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, θέση την οποία κατείχε ο κ. Λαζόπουλος τα τελευταία χρόνια. 

Αλεξανδρούπολη: Αισθητή σε όλο τον Έβρο η πρωινή σεισμική δόνηση ανοιχτά της Σαμοθράκης
Σε όλο το νομό Έβρου έγινε αισθητή στις 8.33 το πρωί η σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε ανοιχτά της Σαμοθράκης. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το επίκεντρο ήταν 29 χλμ νοτιοανατολικά της Σαμοθράκης και το εστιακό βάθος στα 5 χλμ. «Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι. Αυτήν την στιγμή φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάποια γενικότερη δραστηριότητα ιδιαίτερα έντονη στην περιοχή, ωστόσο είναι νωρίς για να εκτιμήσουμε», δήλωσε στην Ε.ΡΑ. Νέας Ορεστιάδας ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μανώλης Σκορδίλης. Ο ίδιος σημείωσε ότι «πρέπει να περάσει ένα 48ωρο για να είναι πιο πλήρης η εικόνα της σεισμικής δραστηριότητας», ενώ εκτίμησε πως «ο σεισμός πιθανότατα εκδηλώθηκε πάνω σε ένα τμήμα του ρήγματος της Ανατολίας, κάπου στην τάφρο του Αιγαίου».  

Αλεξανδρούπολη: ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Απευθείας σύνδεση Αθήνα- Αλεξανδρούπολη
Απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Αθήνας- Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε από εχθές η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η βραδινή αμαξοστοιχία 500”, που στο εξής μετονομάζεται σε 600”, με ώρα αναχώρησης 23.55 από τον σταθμό Αθηνών, θα έχει τελικό προορισμό την Αλεξανδρούπολη αντί του σταθμού της Θεσσαλονίκης και η ώρα άφιξης στην Αλεξανδρούπολη θα είναι στις 13.37 το μεσημέρι. Όσον αφορά το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Αθήνα, θα το εκτελεί η αμαξοστοιχία 501”, που στο εξής μετονομάζεται σε 601”, με ώρα αναχώρησης 15.43 και ώρα άφιξης στην Αθήνα στις 5:01 το πρωί. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται τηλεφωνικά στο επιβατικό κοινό από τον αριθμό 14511 καθώς και στο www.trainose.gr

Αλεξανδρούπολη: Ανακοίνωση Ε. Κ. Ε. για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές
«Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές συνιστά αιτία πολέμου», σχολίασε στην Ε.ΡΑ. Νέας Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου, Απόστολος Γκιγκούδης, αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. «Το δήθεν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για λειτουργία των μικρών (έως 250τ.μ.) καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου είναι ένα ανόητο εφεύρημα», σημείωσε ο κ. Γκιγκούδης, υπογραμμίζοντας πώς «το σχέδιο Χατζηδάκη και Σκορδά, υλοποιεί το πάγιο αίτημα μιας χούφτας μεγάλων πολυεθνικών εμπορικών oμiλων, για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου.»


Αλεξανδρούπολη: Θερινά Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών
Ξεκίνησαν τα θερινά Εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών που διοργανώνει το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο «Μύλο Μασούρα» για παιδιά ηλικίας από τρία έως δώδεκα χρονών (3-12). Στα εργαστήρια Δημιουργικής Απασχόλησης τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους, μέσα από πάρα πολλές δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.