Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 01 Ιουλίου 2013



Διδυμότειχο: Επίσκεψη Α. Δαβάκη στο Κουφόβουνο
Επίσκεψη στο Κουφόβουνο του Διδυμοτείχου, αναμένεται να πραγματοποιήσει την προσεχή Πέμπτη ο υφυπουργός Άμυνας, Αθανάσιος Δαβάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη γίνεται για τα επίσημα εγκαίνια του νέου συγκροτήματος Στρατιωτικών Κατοικιών που έχουν κατασκευαστεί στο χωριό. Τον υφυπουργό θα συνοδεύει ο αρχηγός ΓΕΣ, Αθανάσιος Τσέλιος. Στα νέα ΣΟΑ θα έχουν τη δυνατότητα να διαμένουν και ΕΠΟΠ, εφόσον συμπληρώνουν τα απαιτούμενα μόρια.  

Ορεστιάδα: Πρόγραμμα για τη διαχείριση νεκρών ζώων θα παρουσιάσει ο Α. Γιαννακίδης
Το έργο που αφορά «την περισυλλογή, διαχείριση και απόρριψη νεκρών βοοειδών, αιγών και προβάτων, που περιέχουν υλικά ειδικού κινδύνου», θα παρουσιάσει την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης, στην Κομοτηνή, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρης Γιαννακίδης. Το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται πρωτοποριακό και θα υλοποιηθεί πιλοτικά, για πρώτη φορά στη χώρα, από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εκτός από τις πλευρές του αντικειμένου του έργου, ο περιφερειάρχης θα αναφερθεί και στα οφέλη από την εφαρμογή του, στη Δημόσια Υγεία, την Υγεία των ζώων και το περιβάλλον.

Αλεξανδρούπολη: Εγκαινιάζεται το Β’ ΚΑΠΗ
Στις 8 το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης, 3 Ιουλίου, θα γίνουν τα εγκαίνια του Β’ ΚΑΠΗ του δήμου Αλεξανδρούπολης. Το νέο κτίριο βρίσκεται στην οδό Καρτάλη 2.

Σαμοθράκη: Τον Ιούλιο το πρώτο κάμπινγκ της Ακαδημίας Πολιτών
Το πρώτο κάμπιγκ που διοργανώνει η Ακαδημία Πολιτών, θα φιλοξενήσει από τις 15 μέχρι τις 21 Ιουλίου η Σαμοθράκη. Το πρόγραμμα, που έχει και την υποστήριξη του δήμου Σαμοθράκης, έχει σκοπό την ομαδική εκπαιδευτική βιωματική εμπειρία και την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων μέσα από διάφορες δράσεις.

Αλεξανδρούπολη: Μουσική παράσταση με τίτλο «Εθνογραφώντας το Νανούρισμα…»
Η μουσική παράσταση με τίτλο «Εθνογραφώντας το Νανούρισμα…», θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στον Άγιο Εύπλου στην παραλία της Αλεξανδρούπολης. Στη σκηνή θα εμφανιστούν, η mezzo soprano Άννα Παπαγιαννάκη-Διβάνη και η πιανίστα Ειρήνη Γκοβάτσου, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια της Χαρίκλειας Βουτσά. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης και το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Η παράσταση αποτελεί μελέτη του νανουρίσματος από τη λαϊκή παράδοση της Μικράς Ασίας, της Κρήτης, της Θράκης, της Νορβηγίας, της Τουρκίας και άλλων χωρών και, μεταξύ άλλων, παρουσιάζει τις επιδράσεις του νανουρίσματος ακόμη και στη νευροφυσιολογική ανάπτυξη των βρεφών.  Η τιμή του εισιτηρίου είναι 7 ευρώ στην είσοδο και 5 ευρώ κατά την προπώληση που γίνεται από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.