Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 16 Ιουλίου 2013



Έβρος: Μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα
Μαζική και με παλμό ήταν η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε το πρωί στους κεντρικούς δρόμους της Νέας Ορεστιάδας. Δύο ογκώδη οχήματα του δήμου τέθηκαν «εμπροσθοφυλακή» της πορείας, ενώ οι εργαζόμενοι-απολυμένοι από το δήμο, την ΕΡΤ και εκπαιδευτικοί, μαζί με αντιπροσωπείες Σωματείων, οργανώσεων και αλληλέγγυων πολιτών εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο που, μεταξύ άλλων, προβλέπει απολύσεις στο δημόσιο. Στους χαιρετισμούς που απηύθυναν στη συγκέντρωση που έγινε μπροστά στο δημαρχείο της πόλης, οι εκπρόσωποι των τριών βασικών “πυρήνων” της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης, από το δήμο, την ΕΡΤ και τους εκπαιδευτικούς, καταδίκασαν τις πολιτικές που «βλέπουν τους εργαζόμενους σαν αριθμούς» και εξέφρασαν την «έντονη αγανάκτηση της κοινωνίας που καθημερινά βυθίζεται ολοένα και πιο βαθιά στη φτώχεια και την ανεργία». Ογκώδης ήταν και η συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποιήθηκε και στην Αλεξανδρούπολη.

Αλεξανδρούπολη: Ανακοίνωση συμπαράστασης στους αγώνες των εργαζομένων από την Ένωση Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης
Την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των εργαζόμενων της περιοχής, εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης. «Ενώνουμε τις φωνές μας διαμαρτυρόμενοι μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια σε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης και των τροϊκανών που ζητάνε και άλλες απολύσεις, περαιτέρω κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει αλλά και περαιτέρω αφαίμαξη των εισοδημάτων μας που έρχεται με τη νέα φορολογική λαίλαπα», αναφέρουν, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους. Καλούν, μάλιστα, τους αστυνομικούς υπαλλήλους που δε θα βρίσκονται σε υπηρεσία σήμερα την ώρα των απεργιακών συγκεντρώσεων, να συμμετέχουν σε αυτές μαζί με τις οικογένειές τους. «Λέμε στους συμπολίτες μας ότι θα πρέπει να σταθούμε όρθιοι σε αυτές τις πρωτόγνωρες για την Χώρα και τον Λαό μας στιγμές, ώστε όλοι μαζί να αγωνιστούμε για μας και τα παιδιά μας για να ανατρέψουμε αυτές τις βάρβαρες πολιτικές», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

Αλεξανδρούπολη: Στο Δημοτικό Συμβούλιο το σφαγείο Φερών και οι καλύβες στο Δέλτα Έβρου
Η αποδοχή των όρων δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την κατασκευή σφαγείου στις Φέρες, καθώς και το καθεστώς των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου, θα συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, στις 7 το απόγευμα. Και τα δυο θέματα θα εισηγηθεί ο δήμαρχος, Βαγγέλης Λαμπάκης. Nωρίτερα στις 18.45, σε ειδική συνεδρίαση, θα συζητηθεί η έγκριση του απολογισμού και ισολογισμού καθώς και τα αποτελέσματα χρήσεως του 2012.

Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση Γεροντόπουλου Μπλούμφιλντ
Εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα, Πολυξένη Μπλούμφιλντ, είχε εχθές το μεσημέρι στο γραφείο του ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι σχέσεις των δύο χωρών αλλά και το ταξίδι στη Θράκη, που προγραμματίζει να κάνει αυτήν την εβδομάδα η πρόξενος της Αυστραλίας. «Ο Έβρος δεν αποτελεί σύνορο, αλλά γέφυρα που ενώνει τρεις ηπείρους (Ευρώπη, Ασία, Αφρική), δύο λαούς και δύο κόσμους», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στην κα. Μπλούμφιλντ ο κ. Γεροντόπουλος. 

Αλεξανδρούπολη: ΚΚΕ για την επίθεση κτηνοτρόφου στις Φέρες
«Η εκδήλωση βίας ενάντια στους μετανάστες και μάλιστα εκφραζόμενη με τόσο ακραίο τρόπο έχει ως βάση την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και αποτελεί συνέχεια του δόγματος Νόμος και Τάξη” και οδηγεί συμπερασματικά, στη δική μας Μανωλάδα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η τομεακή οργάνωση Έβρου του ΚΚΕ, με αφορμή το περιστατικό του κτηνοτρόφου από την περιοχή των Φερών που επιτέθηκε με πυροβόλο όπλο κατά δύο μεταναστών οι οποίοι του ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους. Η κομματική οργάνωση καταγγέλλει το περιστατικό και ζητά «την παραδειγματική τιμωρία του ενόχου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και καλεί το «λαϊκό κίνημα να ορθώσει αδιαπέραστο τείχος σε τέτοιες συμπεριφορές από μέρους της εργοδοσίας»

Αλεξανδρούπολη: Αφιέρωμα σε μελοποιημένη ποίηση
Βραδιά-αφιέρωμα σε μελοποιημένη ποίηση, διοργανώνει σήμερα στις 9 το βράδυ στην αυλή του Μουσείου Μετάξης της Τράπεζας Πειραιώς στο Σουφλί, η Λέσχη Ανάγνωσης Μαθηματικής Λογοτεχνίας «Θαλής» του Λυκείου Σουφλίου. Το τετραμελές μουσικό σχήμα αποτελείται από τους: Δημοσθένη Αρχοντούλη, Ευαγγελία Γκιντίδου, Θεόδωρο Μπαμπούκα και Δήμητρα Τοκαμάνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.