Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Τοκικές Ειδήσεις 04 Ιουλίου 2013



Έβρος: Συνεχίζονται σε όλο το νομό οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών
Συνεχίζονται καθημερινά σε όλο τον Έβρο οι ψεκασμοί που ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συνολικά οχτώ συνεργεία κινούνται σε όλο το μήκος του νομού και προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες. Σήμερα ψεκασμοί γίνονται στις περιοχές Ορεστιάδας, Δορίσκου, Καβυσσού, Φερών και Πυλαίας του δήμου Αλεξανδρούπολης, Ασημενίου, Σοφικού και Θουρίου του δήμου Διδυμοτείχου καθώς και στο Φυλακτό και στο Λυκόφως του δήμου Σουφλίου.

Αλεξανδρούπολη: Διακόπτει τα δρομολόγια προς Αθήνα η Aegean
Από τις 15 Ιουλίου διακόπτει επ αόριστον τα δρομολόγια της για Αθήνα η Aegean από το αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της Αλεξανδρούπολης. Το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και την σύνδεση του με την Αθήνα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί η «Ολυμπιακή» με τα καθημερινά της δρομολόγια στις 10.10 το πρωί και στις 5.30 το απόγευμα. Η διακοπή των συγκεκριμένων δρομολογίων της Aegean συμπαρασύρει και τη σύνδεση της περιοχής με το Ηράκλειο της Κρήτης.

Σουφλί: Διαμαρτυρία ΚΚΕ για την διακοπή ρεύματος σε 28 νοικοκυριά της Αγριάνης
«Απαράδεκτη και ανάλγητη», χαρακτηρίζει η Τομεακή Οργάνωση Έβρου του ΚΚΕ την απόφαση της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε 28 οικογένειες της Αγριάνης του δήμου Σουφλίου, που, λόγω αδυναμίας, δεν πλήρωσαν το χαράτσι. «Όλοι τους είναι φτωχοί αγρότες, μεροκαματιάρηδες, που η παρατεταμένη ανεργία, τα δυσβάσταχτα χαράτσια και οι απλήρωτες σοδειές τους έφεραν στη δυσκολία να μην μπορούν να πληρώσουν», τονίζει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η κομματική οργάνωση. Αύριο το βράδυ μέλη του ΚΚΕ θα βρεθούν στον οικισμό της Αγριάνης και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η Τομεακή οργάνωση καλεί όλους τους κατοίκους του χωριού να διεκδικήσουν οργανωμένα και αποφασιστικά την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στα 28 νοικοκυριά καθώς και την ισχύ ρύθμισης αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους, «η οποία όμως θα ανταποκρίνεται στις οικονομικές τους δυνατότητες». 

Τυχερό: Πειραματικοί αγροί για την καταπολέμηση του φουζάριου στις καλλιέργειες πεπονιού
Δύο πειραματικοί αγροί για τη βιολογική καταπολέμηση του φουζάριου, που πλήττει τις καλλιέργειες πεπονιού, εγκαταστάθηκαν και φέτος στο αγρόκτημα της περιοχής Τυχερού, στο πλαίσιο των δράσεων της ομάδας εργασίας που έχει συστήσει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Στόχος της δράσης είναι η καταπολέμηση του φουζάριου με μίγμα αιθέριων ελαίων και ενός ανταγωνιστή μύκητα, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο τέλος της καλλιεργητικής περιόδου του πεπονιού στην περιοχή όπου εφαρμόζεται το πειραματικό σχέδιο.    

Αλεξανδρούπολη: Ενημέρωση ελαιοπαραγωγών της Μάκρης για την «ολοκληρωμένη διαχείριση» 
Ενημερωτική συνάντηση με θέμα την «ολοκληρωμένη διαχείριση» στην ελιά, διοργανώνει στις 7 αύριο το απόγευμα, στο κοινοτικό κατάστημα Μάκρης του δήμου Αλεξανδρούπολης, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Την ενημέρωση των ελαιοπαραγωγών θα κάνει κλιμάκιο γεωπόνων της Διεύθυνσης. Μεταξύ άλλων, θα αναλυθεί η διαδικασία καλλιέργειας της ελιάς με ελεγχόμενες εισροές και κυρίως με ελεγχόμενη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, στο πλαίσιο της ορθής διαχείρισης. Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση για τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τη σωστή διαχείριση, όπως η μείωση του κόστους, καλύτερες τιμές, ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στην υγεία παραγωγών και καταναλωτών καθώς και μηδαμινές επιπτώσεις στο περιβάλλον.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.