Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 17 Ιουλίου 2013



Αλεξανδρούπολη: Αναβολή της εξόρυξης σε Σουριές και Πέραμα ανακοίνωσε η El Dorado Gold
Την αναβολή της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής και στο Πέραμα Έβρου μέχρι το 2016, ανακοίνωσε η καναδική εταιρεία El Dorado Gold, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Capital. Η απόφαση της αναβολής οφείλεται στην υποχώρηση της τιμής του χρυσού που οδήγησε και σε μείωση των δαπανών για φέτος, όπως εξηγούν οι εκπρόσωποι της εταιρείας στην ανακοίνωσή τους. Μαζί με την απόφαση αναβολής των σχεδίων της σε Σκουριές και Πέραμα, η El Dorado Gold ανακοίνωσε την αναβολή για το 2016 ή 2017 και της έναρξης παραγωγής σε μεταλλείο της Ρουμανίας αλλά και την επέκταση του ορυχείου στην Τουρκία, μέχρι να ανακάμψουν οι τιμές των μετάλλων.

Θράκη: Θα συνεχιστεί το επίδομα της Εκκλησίας σε 750 τρίτεκνες οικογένειες της Θράκης
Επτακόσιες πενήντα (750) τρίτεκνες οικογένειες σε όλη τη Θράκη θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα που χορηγεί η Εκκλησία, μετά από δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Το επίδομα καταβάλλεται ανά δίμηνο και συνολικά στη διάρκεια του έτους οι συγκεκριμένες οικογένειες ενισχύονται οικονομικά με 1200 ευρώ.

Ορεστιάδα: Μέχρι τέλος Ιουλίου η προκήρυξη της β’ φάσης του προγράμματος «Εξωστρέφειας & Ανταγωνιστικότητας»
Μέχρι το τέλος του Ιουλίου αναμένεται να προκηρυχθεί η δεύτερη φάση του προγράμματος του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που αφορά την «Εξωστρέφεια και Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων». Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 30 εκ. ευρώ και οι επιδοτήσεις  που θα χορηγηθούν φτάνουν έως και το 55% του κόστους του επενδυτικού σχεδίου. Στον Οδηγό που έχει προδημοσιευτεί, αναφέρονται τα βασικά σημεία του προγράμματος και οι βελτιώσεις που έχουν γίνει σε σχέση με την πρώτη φάση υλοποίησή του. Στόχος του είναι η υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και τα επενδυτικά σχέδια που θα υποβληθούν θα αφορούν, μεταξύ άλλων, τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους, τη συσκευασία, την απόκτηση διεθνών πιστοποιητικών και το  marketing σε τρίτες χώρες. Επιλέξιμες είναι όλες οι υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες καθώς και μεγάλες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και έκαναν έναρξη λειτουργίας πριν από την 1η Ιανουαρίου του 2012 στους κλάδους της μεταποίησης, των κατασκευών, των υπηρεσιών καθώς και επιλεγμένους κλάδους του εμπορίου.

Σαμοθράκη: Ενημέρωση κατοίκων του νησιού από το ΕΠΑΜ-«απάντηση στους πλασιέ των ΕΟΖ»
Αντιπροσωπεία του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου θα βρίσκεται αύριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Παπαγιώργη Μανωλάκη στη Σαμοθράκη, προκειμένου να συζητήσει με τους κατοίκους του νησιού το θέμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, εν όψει της αυριανής έναρξης του συνεδρίου που διοργανώνει στη Σαμοθράκη το Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης. «Η ΕΟΖ που μεσιτεύει το Φόρουμ και οι εκπρόσωποί του, είναι η άλωση του νησιού και των κατοίκων του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΠΑΜ, τονίζοντας πως «οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες δεν αποτελούν εργαλείο ανάπτυξης, όπως ορισμένοι θέλουν να τις παρουσιάσουν, αλλά τον “πάτο” της κρίσης».

Ορεστιάδα: Την ταινία «μάθε παιδί μου γράμματα» προβάλλει η Ανοιχτή Συνέλευση
Την ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα» θα προβάλλει απόψε στο πρώην στρατόπεδο “Σταθάτου”, η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας συνεχίζοντας το πρόγραμμα των θερινών προβολών που διοργανώνει. Η προβολή θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.