Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 19 Ιουλίου 2013



Αλεξανδρούπολη: ΣΥΡΙΖΑ Εβρου «Μια μικρή νίκη με πολύ μεγάλη σημασία»
«Μια πρώτη μικρή αλλά πολύ σημαντική νίκη του κοινού αγώνα των πολιτών της Βόρειας Ελλάδας, από τον Έβρο έως την Χαλκιδική, εναντίον εκείνων που θέλουν να λεηλατήσουν το παρόν και το μέλλον των περιοχών, να καταστρέψουν την υγεία των κατοίκων, τις οποιεσδήποτε αναπτυξιακές προοπτικές και το περιβάλλον, αποτελεί η απόφαση της Καναδικής εταιρείας EL DORADO να αναβάλλει την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και στο Πέραμα», σημειώνει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Έβρου. Όπως υπογραμμίζει, «κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η καθοριστική και βασική αιτία για την υποχώρηση” και αναδίπλωση” των χρυσοθήρων είναι ο ανυποχώρητος, αποφασιστικός και δίκαιος αγώνας για δώδεκα και πλέον χρόνια των πολιτών και των φορέων που αντιτίθενται σ’ αυτές τις καταστροφικές πολιτικές».

Αλεξανδρούπολη: Δήλωση Λαμπάκη για την αναστολή δραστηριότητας της Eldorado Gold
«Αποδείχθηκε ότι οι τοπικές κοινωνίες και ο λαός, όταν αγωνίζεται σοβαρά, τελικώς είναι ανίκητος», ανέφερε σε δηλώσεις του στην Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, αναφερόμενος στην απόφαση της καναδικής εταιρείας Eldorado Gold να αναστείλει κάθε δραστηριότητά της στις Σκουριές και στο Πέραμα μέχρι το 2016. «Αυτός ο αγώνας συνεχίζεται επί 15 χρόνια. Ήμασταν καταδικασμένοι να πετύχουμε και πετύχαμε», πρόσθεσε ο κ. Λαμπάκης, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση της εταιρείας ήταν αποτέλεσμα της πίεσης που δέχθηκε από τις αντιδράσεις του κόσμου στην εξόρυξη χρυσού. «Οι εταιρείες ποντάρανε στο γεγονός ότι η φτώχεια δημιουργεί την ανάγκη έστω και για μία θέση εργασίας και πως αυτό θα λύγιζε το φρόνημα του λαού μας. Ευτυχώς, οι Θρακιώτες απέδειξαν ότι άντεξαν και εάν χρειαστεί θα αντέξουν κι άλλο», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Ο ίδιος, πάντως, υπογράμμισε ότι η απόφαση της εταιρείας δεν επιτρέπει εφησυχασμό. «Είμαστε αναγκασμένοι να μείνουμε με τα μάτια ορθάνοιχτα για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε συμβεί μέχρι την οριστική, μεγάλη νίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπάκης. 

Αλεξανδρούπολη: Σε 15 μήνες η λειτουργία του περιφερειακού ιατρείου Φερών
Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013» εντάσσεται η κατασκευή του περιφερειακού ιατρείου Φερών, συνολικής έκτασης 235 τ. μ., το οποίο θα περιλαμβάνει αίθουσες εξέτασης, μικροβιολογικό εργαστήριο, γραφεία ιατρών και προσωπικού, αρχείο, αποθήκη και βοηθητικούς χώρους. Η σύμβαση του έργου που υπογράφηκε από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη και τον εκπρόσωπο της εταιρείας που το ανέλαβε, προβλέπει την παράδοσή του σε διάστημα 15 μηνών. Φορέας υλοποίησης είναι ο δήμος Αλεξανδρούπολης και φορέας λειτουργίας το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, βάσει της προγραμματικής σύμβασης που έχει συναφθεί μεταξύ των δύο φορέων, ενώ η προμήθεια του εξοπλισμού του θα γίνει με μέριμνα του Νοσοκομείου. «Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 825.000 ευρώ, το οποίο θα αποτελέσει ένα σύγχρονο ιατρείο, τόσο σε χώρους όσο και σε παροχή υπηρεσιών, ένα έργο που ήταν απαραίτητο στη Δημοτική Ενότητα Φερών», δήλωσε, μεταξύ άλλων, μετά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Λαμπάκης.  

Αλεξανδρούπολη: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για τις καλύβες στο Δέλτα Έβρου
Με αποκλειστικό θέμα τη «διαχείριση του Δέλτα του Έβρου και το καθεστώς των καλυβών», θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 22 Ιουλίου το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Εγνατία» και εισηγητής θα είναι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης.

Αλεξανδρούπολη: Παραστάσεις για τον «Βυσσινόκηπο»
Το αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ «Ο Βυσσινόκηπος», παρουσιάζει από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα αλλά και στις 26 και 27 Ιουλίου, στις αποθήκες της ΕΑΣ, στην Αλεξανδρούπολη, το Ερευνητικό Θέατρο Θράκης. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 8.30 το βράδυ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.