Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 05 Ιουλίου 2013



Διδυμότειχο: Δαβάκης-Γεροντόπουλος εγκαινίασαν στρατιωτικές κατοικίες στο Κουφόβουνο
Οι υφυπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, Αθανάσιος Δαβάκης και Κυριάκος Γεροντόπουλος, εγκαινίασαν εχθές τις στρατιωτικές κατοικίες που δημιουργήθηκαν στο Κουφόβουνο του δήμου Διδυμοτείχου. Στα δέκα μικρά διαμερίσματα που παραδόθηκαν, θα έχουν τη δυνατότητα να διαμένουν αξιωματικοί αλλά και ΕΠΟΠ, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Την ανάγκη στήριξης των στρατιωτικών, που, όπως όλοι οι πολίτες, πλήττονται  από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, επεσήμαναν οι δύο άνδρες.   

Διδυμότειχο: Νεκρός σε τροχαίο στο δρόμο «καρμανιόλα», Μάνδρα-Ψαθάδες
Ένας ακόμη νεκρός προστέθηκε στη «μαύρη» λίστα των θυμάτων του δρόμου “καρμανιόλα” στο τμήμα Μάνδρα-Ψαθάδες, του κάθετου άξονα Αρδάνιο-Ορμένιο. Εχθές το απόγευμα έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα ένας επιχειρηματίας από την Κομοτηνή, το Ι. Χ. επιβατικό αυτοκίνητο του οποίου συγκρούστηκε με φορτηγό στην περιοχή μεταξύ Ψαθάδων και Αμορίου.  

Σουφλί: Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τη διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριά της Αγριάνης
Να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα λαϊκό σπίτι που αδυνατεί να πληρώσει, να μειωθεί δραστικά το τιμολόγιο της ΔΕΗ και να καταργηθεί το φορολογικό χαράτσι που συνδέεται με τους λογαριασμούς ρεύματος, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, με ερώτηση που κατέθεσαν εχθές στη Βουλή, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η ερώτηση κατατέθηκε με αφορμή και την πρόσφατη απόφαση της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε 28 νοικοκυριά της Αγριάνης του δήμου Σουφλίου, οι οποίες, όπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, «έχουν επιστρέψει στην εποχή της “γκαζόλαμπας”, εξαιτίας της αδυναμίας τους να πληρώσουν το ρεύμα και τα χαράτσια στα τιμολόγια της ΔΕΗ». Καταλήγοντας, υπογραμμίζουν ότι «το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό κα θα πρέπει να διασφαλίζεται σε όλες τις οικογένειες» και πως «τα χαράτσια είναι αντιλαϊκά και εξοντωτικά για τους εργαζόμενους και τα νοικοκυριά».

Σαμοθράκη: Χρυσό Βραβείο Ακτών 2012-2013
Το Χρυσό Βραβείο Ακτών 2012-2013, απένειμε ομόφωνα στη Σαμοθράκη η Ευρωπαϊκή Ένωση Παραλιών και Παράκτιων Περιοχών. Συγκεκριμένα, η Σαμοθράκη κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά” στη λίστα που κατήρτισε ο φορέας για τους 50 καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης. Σημειώνεται ότι την περασμένη χρονιά η Σαμοθράκη είχε κερδίσει το χάλκινο βραβείο «βασικής ποιότητας ακτών» 2011-2012 από την Ευρωπαϊκή Ένωση Παραλιών και Παράκτιων Περιοχών και είχε επίσης ενταχθεί στους 50 καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης.

Αλεξανδρούπολη: Εγκαινιάστηκε το Β’ ΚΑΠΗ 
Εγκαινιάσθηκε εχθές το Β΄ ΚΑΠΗ του δήμου Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο, το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών της βόρειας και ανατολικής πλευράς της πόλης και ταυτόχρονα θα αποσυμφορήσει το Α΄ ΚΑΠΗ. Το κτίριο περιλαμβάνει δύο εντευκτήρια με κυλικείο, γραφείο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, και τρεις ακόμη αίθουσες, οι οποίες θα διατεθούν ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν. «Πλέον, οι χώροι των ΚΑΠΗ πρέπει να αποτελέσουν πηγή ζωής, γιατί η τρίτη ηλικία έχει πολύ ζωή μπροστά της ακόμη…», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, τονίζοντας ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι «να ενισχυθεί η αλληλεπίδραση των μελών των ΚΑΠΗ με άλλες κοινωνικές ομάδες, μέσα από τον πολιτισμό, την τέχνη και τον αθλητισμό».

Φέρες: Δακτυλίωση με πομπούς σε 10 νεοσσούς πελαργών
Πομποί που θα καταγράφουν μέσω δορυφόρου τις θέσεις που βρίσκονται αλλά και τη δραστηριότητά τους, τοποθετήθηκαν σε 10 νεοσσούς πελαργών που φωλιάζουν αυτό το διάστημα στην περιοχή των Φερών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα παρακολούθησης των πουλιών, που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου του Δέλτα του Έβρου σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιτούτο Max Planck. Οι πομποί τοποθετήθηκαν στα πουλιά με τη δακτυλίωσή τους και οι ειδικοί αισθητήρες που διαθέτουν θα δώσουν τη δυνατότητα να παρακολουθείται το μεταναστευτικό τους ταξίδι, οι περιοχές διαχείμασης, η ημερήσια δραστηριότητα, ακόμη και οι αιτίες θνησιμότητάς τους. Απλή δακτυλίωση έγινε σε άλλους 48 νεοσσούς στον Πόρο και στις Φέρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύντομα στην ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης θα υπάρχει διαθέσιμη εφαρμογή που θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη της να παρακολουθεί το ταξίδι των 10 πελαργών που φέρουν τους ειδικούς πομπούς.    

Σαμοθράκη: Στις 18 Ιουλίου το 4ο Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης
Το 4ο Χρηματοοικονομικό Συνέδριο του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης, με θέμα την «Αύξηση της παραγωγής μέσα από την ποιότητα» θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουλίου στην Σαμοθράκη. Δύο ημέρες μετά, στις 20 Ιουλίου, θα παρουσιαστούν στο νησί και οι 15 νέες μεταξωτές και χειροποίητες δημιουργίες της εταιρίας «Αρσινόη της Θράκης». Η παρουσίαση θα γίνει στον πολυχώρο «Λημνίδι» στην Παλαιάπολη Σαμοθράκης.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.