Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 29 Ιουλίου 2013



Αλεξανδρούπολη: Κλίμα έντασης επικράτησε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου
Σε κλίμα έντασης εξελίχθηκε, μέχρι τη διακοπή της, η συνεδρίαση που προκάλεσε την Παρασκευή ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, με θέμα τη συζήτηση και διερεύνηση των πιθανών παγίδων που κρύβει η ανακοίνωση της Eldorado Gold περί αναστολής της δραστηριότητάς της σε Σκουριές και Πέραμα μέχρι το 2016. Στη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου βρίσκονταν μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης-Έβρου κατά των Χρυσωρυχείων και πολίτες, όταν 50 περίπου άτομα, υπέρμαχοι της επένδυσης Χρυσού, που μετακινήθηκαν με λεωφορείο στην Αλεξανδρούπολη από τις Σάπες, εισήλθαν στο χώρο της συνεδρίασης με πρόθεση, όπως καταγγέλλεται από τους παρόντες, να δημιουργήσουν ένταση και να διακόψουν τη συνάντηση. Τελικώς, εν μέσω προπηλακισμών, επενέβη η αστυνομία και η συνεδρίαση διακόπηκε για να συνεχιστεί στο γραφείο του δημάρχου. Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παρέμεινε για λίγη ώρα η ομάδα των υποστηρικτών του χρυσού και στη συνέχεια αποχώρησαν. 

Αλεξανδρούπολη: Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Έβρου για τα επεισόδια στην συνεδρίαση για το χρυσό
«Οι χρυσοθήρες πλέον με την αγέλη περιφερόμενων με πούλμαν «τσιρακιών» και «τσαμπουκάδων» – αφού δεν επέτρεψαν να γίνει η συνάντηση της Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά του χρυσού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης- επέδειξαν τη δημοκρατική τους ανατροφή, με απόπειρες βιαιοπράγησης κατά του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης και με απειλές ότι «από εδώ και πέρα θα τους βρίσκουμε πάντα μπροστά μας…». Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, προσθέτοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει για να γλυτώσει η ελληνική κοινωνία και από τους χρυσοθήρες».

Αλεξανδρούπολη: Ανακοίνωση Διανομαρχιακής για την επεισοδιακή συνεδρίαση
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Διανομαρχιακή Επιτροπή, κάνοντας λόγο για «μισθοφόρους καθοδηγούμενους προφανώς από την εταιρεία χρυσού, οι οποίοι με φωνές, ύβρεις και προπηλακισμούς, και δη κυρίως κατά του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης που δεν του επέτρεπαν να εξέλθει σπρώχνοντας τον, άπλωσαν πανό υπέρ των χρυσοθήρων και δημιούργησαν χουλιγκανικές εικόνες προκειμένου να τρομοκρατήσουν τα ειρηνικά καθόλα μέλη της επιτροπής και τους φιλήσυχους πολίτες της Αλεξανδρούπολης».
Καταλήγοντας, η Διανομαρχιακή τονίζει ότι «ο αγώνας μας μετά από 15 έτη συνεχίζεται πιο δυνατά με μοναδικό μας στόχο την αποτροπή της καταστροφής της περιοχής μας, εάν χρειαστεί και με την ίδια μας τη ζωή».

Ορεστιάδα: Την απομάκρυνση του παλαιού αμίαντου από πρώην στρατόπεδο ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση
Την απομάκρυνση του παλαιού αμίαντου από το χώρο όπου βρίσκονταν το πρώην στρατόπεδο «Δημητρακόπουλου» στο Νεοχώρι, ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» του δήμου Ορεστιάδας σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα. «Το πρώην στρατόπεδο πριν από δύο χρόνια παραχωρήθηκε στο δήμο, ωστόσο, λόγω αδιαφορίας, οι εγκαταστάσεις έχουν λεηλατηθεί και σήμερα έχουν μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο στον οποίο έχουν εγκαταλειφθεί και τα τμήματα του άκρως επικίνδυνου για την υγεία των κατοίκων του χωριού, αμίαντου», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η παράταξη. Καταλήγοντας, καλεί τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στην κατεδάφιση των ετοιμόρροπων κτισμάτων και τον καθαρισμό του χώρου, ώστε να αξιοποιηθεί και να παραδοθεί ως χώρος πρασίνου. 

Αλεξανδρούπολη: Από 29 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου η «Γιορτή Κρασιού»
Αναβιώνει φέτος, μετά από 25 χρόνια διακοπής, η «Γιορτή Κρασιού» στην Αλεξανδρούπολη. Η επίσημη έναρξη θα γίνει απόψε στις 8 με πομπή που θα ξεκινήσει από το Φάρο και θα καταλήξει στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, στον ΕΟΤ, όπου θα διεξαχθεί η “γιορτή κρασιού” μέχρι τις 4 Αυγούστου. Την αποψινή πομπή θα ανοίγει το άρμα με τον Διόνυσο και θα ακολουθούν κλόουν, ξυλοπόδαροι και ομάδες τοπικών συλλόγων. Τη «Γιορτή κρασιού» διοργανώνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Τουριστική-Ιαματική Επιχείρηση, σε συνεργασία με την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.