Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Τοπικές ειδήσεις 23 Ιουλίου 2013



Αλεξανδρούπολη: Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ Λαμπάκη-Ντόλιου
Σε οξεία αντιπαράθεση οδηγούνται ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης και βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ντόλιος, με αφορμή τις τοποθετήσεις και τις δηλώσεις των δύο ανδρών, πριν και μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που, μεταξύ άλλων, προβλέπει τις απολύσεις στους δήμους. Η τελευταία πράξη της “κόντρας” έρχεται με δήλωση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης που απαντά σε πρόσφατη δήλωση του βουλευτή σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, με την οποία, όπως υποστηρίζει ο κ. Λαμπάκης, ο κ. Ντόλιος απαξίωσε όχι μόνο τον δήμαρχο προσωπικά, αλλά και το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου. «Επικαλέσθηκα το Σύνταγμα και τονίζοντας την υποχρέωση των βουλευτών να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον, τους προέτρεψα να ψηφίσουν κατά συνείδηση υπερασπίζοντάς το, όπως άλλωστε όφειλαν», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Λαμπάκης. Ο ίδιος χαρακτηρίζει «χυδαία, υβριστική και απολίτιστη τη συμπεριφορά» του βουλευτή και τον κατηγορεί ότι «συνεχίζει να θεωρεί ότι είναι Καίσαρ και σωτήρας του τόπου».

Αλεξανδρούπολη: Ενημέρωση & καθοδήγηση από την Ένωση Καταναλωτών Έβρου για δανειολήπτες & υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Πρωινές και απογευματινές ώρες, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, θα λειτουργεί μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου το γραφείο της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Έβρου, προκειμένου να πληροφορεί και να εξυπηρετεί τους πολίτες-καταναλωτές για τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις για τα ενυπόθηκα δάνεια και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. «Οι ρυθμίσεις αυτές, όχι μόνο δε διευκολύνουν αλλά οδηγούν όλο και περισσότερους δανειολήπτες στο περιθώριο και σε απόγνωση», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η Ένωση, με την οποία ενημερώνει τους καταναλωτές ότι «θα συνεχίσει να ενημερώνει, να καθοδηγεί και να παρέχει δωρεάν νομική συνδρομή και έγγραφη διαπραγμάτευση με τις τράπεζες στο στάδιο προ του δικαστηρίου». Παράλληλα, βέβαια, συνεχίζει και τη δράση της στο επίπεδο της διερεύνησης και νομικής τεκμηρίωσης σε καταγγελίες και αναφορές καταναλωτών για αθέμιτες, καταχρηστικές και παραπλανητικές πρακτικές στην αγορά. Από σήμερα μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου, εκτός από την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, η Ένωση θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 μέχρι τις 8 το απόγευμα.    

Αλεξανδρούπολη: «Τεράστια παγίδα» της Eldorado Gold “βλέπει” ο Β. Λαμπάκης
Το ενδεχόμενο «μίας τεράστιας παγίδας που έχει στόχο τον εφησυχασμό και τον αιφνιδιασμό της τοπικής κοινωνίας», «βλέπει» ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, πίσω από την πρόσφατη ανακοίνωση της El Dorado Gold περί αναστολής της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές και στο Πέραμα μέχρι το 2016. Για το λόγο αυτό, εξάλλου, καλεί τα μέλη της διανομαρχιακής επιτροπής σε συνάντηση, την Παρασκευή 26 Ιουλίου  στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, «προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειες μας για να μην χαθεί ο δίκαιος πολύχρονος αγώνας μας και μαζί ο τόπος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπάκης.

Ορεστιάδα: Πρόσκληση για προβολή του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου στον «Άρδα»
Στην προβολή του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου στοχεύει η παρουσία της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του δήμου Ορεστιάδας, με δικό της περίπτερο, στη 19η Συνάντηση Νέων «Άρδας 2013». Στο χώρο θα βρίσκεται και εκπρόσωπος της Ένωσης Επαγγελματικών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και περιφέρειας, ενώ οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να προβληθούν τις ημέρες του Φεστιβάλ θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι αύριο το μεσημέρι στα γραφεία της Ένωσης ή εναλλακτικά στο χώρο των εκδηλώσεων.

Αλεξανδρούπολη: «Το τάβλι» του Δ. Κεχαΐδη στο κηποθέατρο της Αλεξανδρούπολης
Tην κωμωδία του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το Τάβλι» θα παρουσιάσει την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 9.15 το βράδυ στο Δημοτικό Κηποθέατρο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας σε συνεργασία με τον Θεατρικό Οργανισμό «Κ». Πρόκειται για μια σάτιρα σοκαριστικά επίκαιρη, που παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία τα δύο προηγούμενα χρόνια στο αθηναϊκό κοινό.

Αλεξανδρούπολη: Εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από την ανακάλυψη της ΝΙΚΗΣ της Σαμοθράκης
Εκδηλώσεις Μνήμης με αφορμή τα 150 χρόνια από την ανακάλυψη της «Νίκης της Σαμοθράκης» διοργανώνει από τις 26-29 Ιουλίου, στη Σαμοθράκη, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Σαμοθράκης και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού και της 19ης Εφορίας Αρχαιοτήτων. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν αρχαιολογική ημερίδα με την επιστημονική ευθύνη του Αρχαιολόγου Δημήτρη Μάτσα, πολιτιστική ημερίδα με θέμα τη Νίκη της Σαμοθράκης ως πηγή έμπνευσης στην τέχνη (κινηματογράφος, λογοτεχνία, ζωγραφική, ποίηση κλπ),δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά, στον Αρχαιολογικό χώρο, εκθέσεις ζωγραφικής με θέμα τη Νίκη, προβολή κινηματογραφικής ταινίας του Δήμου Αβδελιώδη και Μαθητικού Ντοκιμαντέρ, καθώς και Μουσική παράσταση από την παιδική χορωδία «Αρμονίας Γέννεσις».

Σουφλί: Μεταφέρθηκε για αύριο η εκδήλωση της Λέσχης Ανάγνωσης μαθηματικής λογοτεχνίας «Θαλής»
Για αύριο μεταφέρθηκε η εκδήλωση της Λέσχης Ανάγνωσης μαθηματικής λογοτεχνίας «Θαλής», του Λυκείου Σουφλίου, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την προηγούμενη Τρίτη, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν με αποτέλεσμα την αναβολή της. Η εκδήλωση, που έχει το χαρακτήρα αφιερώματος σε μελοποιημένη ποίηση, θα ξεκινήσει στις 9 αύριο το βράδυ στην αυλή του Μουσείου Μετάξης Σουφλίου.