Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 26 Αυγούστου 2013

ΑΜΘ: Συνεδριάζει σήμερα το περιφερειακό συμβούλιο
Με την πρόταση σχεδιασμού και κατάρτισης του αναπτυξιακού προγραμματισμού της περιφέρειας για την περίοδο 2014-2020 «ανοίγει» στις 6 το απόγευμα η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συνολικά 10 θέματα θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση, μεταξύ αυτών η έγκριση ένταξης του έργου «βελτίωσης του δρόμου πρόσβασης στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Σουφλίου» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη». Επίσης, θα εξεταστεί η απένταξη του έργου «ηλεκτροφωτισμού του λιμένα Καμαριώτισσας» από το τεχνικό πρόγραμμα Περιφερειακού Σκέλους 20% και η μεταφορά του στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

ΑΜΘ: 608.182 οι κάτοικοι στην ΑΜΘ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της απογραφής του 2011
Εξακόσιες οκτώ χιλιάδες εκατόν ογδόντα δύο (608.182) είναι οι κάτοικοι που απογράφηκαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη το 2011 στην απογραφή πληθυσμού που έγινε προ διετίας περίπου. Τα επίσημα, ακριβή στοιχεία της απογραφής έδωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή την περασμένη Παρασκευή, και σύμφωνα με αυτά, από το σύνολο του πληθυσμού στην περιφέρεια, το 49,3% (299.643) είναι άνδρες και το 50,7% (308.539) είναι γυναίκες. Σε επίπεδο Επικράτειας, ο πληθυσμός ανήλθε σε 10.815.197 άτομα, εκ των οποίων το 51% γυναίκες και το υπόλοιπο 49% άνδρες.

Ορεστιάδα: Συνεχίζει το ταξίδι της η «Φλόγα της Αλληλεγγύης», που ξεκίνησε εχθές από το Ορμένιο
Τη «Φλόγα της Αλληλεγγύης», που ξεκίνησε το ταξίδι της από το Ορμένιο του δήμου Ορεστιάδας, υποδέχτηκαν εχθές λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, μπροστά στην κεντρική πλατεία της πόλης της Νέας Ορεστιάδας, εθελοντές αιμοδότες και πολίτες, συμμετέχοντας έτσι στην 11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία που διοργανώνει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
Τη «Φλόγα» συνόδευσαν μέχρι το κέντρο της πόλης μέλη της τοπικής Λέσχης Μοτοσικλετιστών και εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ένωσης Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας. Εκπρόσωπος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ορεστιάδας «Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός», καλωσόρισε την αποστολή, διαβεβαιώνοντας ότι και οι εθελοντές αιμοδότες της περιοχής θα συνεχίσουν να μεταλαμπαδεύουν με κάθε τρόπο το μήνυμα αλληλεγγύης για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο.  
«Η “Φλόγα” της εθελοντικής αιμοδοσίας φέρνει το μήνυμα της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων», δήλωσε εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης Εθελοντών Αιμοδοτών ο κ. Αναστάσιος Κοντακίδης, επισημαίνοντας την ανάγκη αυτάρκειας της χώρας σε εθελοντικό αίμα. «Να σταματήσουν πλέον οι “κατευθυνόμενοι” και οι αιμοδότες αναπλήρωσης. Προσπαθούμε γι’ αυτό με όλους τους τρόπους και με όλους τους συλλόγους της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντακίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των πολιτών που υποδέχτηκαν τη φλόγα βρέθηκαν συμβολικά και εργαζόμενοι-απολυμένοι της ΕΡΑ Ορεστιάδας, εκπαιδευτικοί, δημοτικοί υπάλληλοι, δηλώνοντας με την παρουσία τους «την υπεραξία της αλληλεγγύης σε δύσκολους καιρούς και σε όλα τα επίπεδα».  Η 11η Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε εχθές από τον Έβρο και θα καταλήξει στις 4 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα, έχοντας, προηγουμένως, περάσει από πάρα πολλές πόλεις αλλά και από διάφορα σημεία της νησιωτικής χώρας.

Σουφλί: Τετραήμερο εκδηλώσεων στις 29,30,31 Αυγούστου και 1η Σεπτέμβρη
Τετραήμερο εκδηλώσεων συνδιοργανώνουν οι σύλλογοι του δήμου Σουφλίου, τις τρεις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θέατρο, συναυλίες, αθλητικές και άλλες δράσεις. Οι εκδηλώσεις θα γίνονται απογευματινές και βραδινές ώρες σε διάφορα σημεία της πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.