Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 29 Αυγούστου 2013



Ορεστιάδα: Σε συντονισμένες δράσεις διαμαρτυρίας προσανατολίζονται οι φορείς της πόλης
Σε κοινές, συντονισμένες δράσεις διαμαρτυρίας κατά της ανεργίας, της εξαθλίωσης και της φτώχειας προσανατολίζονται φορείς της περιοχής Ορεστιάδας, που εχθές το βράδυ συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο της Ε. ΡΑ προκειμένου να συζητήσουν το θέμα. Εκπρόσωποι της Επαγγελματικής Ένωσης, του Εμπορικού Συλλόγου, των Εκπαιδευτικών, μαζί με τους απολυμένους ή σε καθεστώς διαθεσιμότητας υπαλλήλους του δήμου, της ΕΡΤ αλλά και φοιτητές και απλούς πολίτες, αναγνώρισαν ότι, αλυσιδωτά, η κοινωνία δέχεται απανωτά «χτυπήματα» από τις αλλεπάλληλες εχθρικές πολιτικές που πλήττουν ολοένα και περισσότερους πολίτες και οικογένειες. Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε από τους εκπροσώπους των φορέων να μεταφέρουν και να συζητήσουν άμεσα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τόσο σε επίπεδο διοικητικών συμβουλίων όσο και σε συνελεύσεις των μελών-σωματείων τους, τις προτάσεις της χθεσινοβραδινής συνάντησής τους στο προαύλιο της Ε. ΡΑ., ώστε να λάβουν και τυπικά την ευρύτερη συναίνεση που απαιτείται για το επόμενο στάδιο: των κοινών δράσεων διαμαρτυρίας. Ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα και σε όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, θα υπάρξουν στοχευμένες πρωτοβουλίες σε διάφορους εργασιακούς χώρους και στην αγορά, προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση και η διαμαρτυρία για τις απολύσεις, την οικονομική ασφυξία, τη σταδιακή κατεδάφιση των κοινωνικών δομών και γενικότερα τις απώλειες που προκαλεί η ασκούμενη μνημονιακή πολιτική.    

Ορεστιάδα: Αναταραχή στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, απεργία πείνας 350 μεταναστών
Αναταραχή επικρατεί από το βράδυ της Τρίτης στο Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών, στο Φυλάκιο του δήμου Ορεστιάδας. Αρχικά, οι 350, περίπου, μετανάστες που κρατούνται στο Φυλάκιο (άλλοι 50 κρατούνται στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής που λειτουργεί δίπλα στο Κέντρο Κράτησης) αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους μετά τον προαυλισμό τους. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση δια στόματος του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Αν. Μακεδονίας- Θράκης, της απόφασης του αρχηγείου της ΕΛΑΣ για την αύξηση του χρόνου κράτησής τους στους 18 μήνες, συνολικά, από ένα έτος που ήταν μέχρι πρόσφατα. Τελικά, αργά το βράδυ της Τρίτης, επέστρεψαν στα κελιά τους ενώ από εχθές φέρεται να ξεκίνησαν απεργία πείνας. Όπως αναφέρει η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, ένας «πρόσφυγας από τη Συρία είναι σε απεργία πείνας εδώ και μια εβδομάδα με αποτέλεσμα εχθές το πρωί να λιποθυμήσει και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο» ενώ πρόσφυγας από το Ιράν φέρεται να έχει ράψει το στόμα του, από την Τρίτη το βράδυ. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικές αρχές, διαψεύδουν την απεργία πείνας της Τετάρτης, υποστηρίζοντας πως το σύνολο των κρατουμένων μεταναστών σιτίστηκαν κανονικά εχθές ενώ ένας μικρός αριθμός δήλωσε ότι δε θα σιτίζεται από σήμερα.

Ορεστιάδα: Από ‘βδομάδα, πιθανότατα, οι ασφαλείς εκτιμήσεις για την εξέλιξη της ευλογιάς σε εκτροφές
Την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, που συμπληρώνονται 21 ημέρες από την εμφάνιση του πρώτου κλινικού συμπτώματος ευλογιάς σε εκτροφή στην περιοχή του Πυθίου, έχουν θέσει ως ενδεικτική ημερομηνία κατά την παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου, οι κτηνίατροι της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Σημειώνεται ότι οι 21 ημέρες είναι ο χρόνος επώασης της νόσου, ενώ ασφαλείς εκτιμήσεις για την εξάπλωση ή τον περιορισμό της, θα υπάρξουν μετά την ολοκλήρωση της επιζωοτιολογικής έρευνας που είναι ακόμη σε εξέλιξη. Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες εκτιμήσεις, η νόσος πιθανότατα μεταδόθηκε από εκτροφή της Τουρκίας, και στο πλαίσιο αντιμετώπισής της θανατώθηκαν 191 πρόβατα τριών εκτροφών του Πυθίου. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την οριστική λήξη του «συναγερμού», συνεχίζουν να ισχύουν τα μέτρα απαγόρευσης μετακίνησης ζώντων ζώων και ειδών χορτονομής καθώς και αγοραπωλησιών ζώων μεταξύ εκτροφών, ενώ απαγορεύεται και η προσέγγιση των εκτροφών στον ποταμό Έβρο.

Αλεξανδρούπολη: Κιόσκι ενημέρωσης πολιτών «στήνει» το Εργατικό Κέντρο Έβρου
Κιόσκι ενημέρωσης πολιτών λειτουργεί από σήμερα και για δέκα ημέρες μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, σε συνεργασία με το παράρτημα Έβρου της ΑΔΕΔΥ. Καθημερινά, μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου αλλά και συνδικαλιστές θα βρίσκονται εκεί μοιράζοντας έντυπο υλικό εν όψει του συλλαλητηρίου που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ. «Ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες, καθώς βλέπουμε ότι δε συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις», ανέφερε στην Ε.ΡΑ. Νέας Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου, Απόστολος Γκιγκούδης. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η κατάσταση «έπιασε πάτο», παρατήρησε ωστόσο πως «ενώ είναι μεγάλος ο αριθμός εκείνων που δουλεύουν αδήλωτοι ή ανασφάλιστοι, και ενώ η ανεργία έχει φτάσει στην περιοχή στο 40%, ο κόσμος επιμένει στον καναπέ του».  

Αλεξανδρούπολη: Με ναυλωμένα λεωφορεία η μετακίνηση όσων θέλουν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στη Θεσ/νίκη
Λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση όσων θέλουν να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη στις 7 Σεπτεμβρίου για το συλλαλητήριο και την πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει, ναύλωσε το Εργατικό Κέντρο Έβρου σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ. «Δίνουμε δυναμικό “παρών” ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, τη λιτότητα, τις απολύσεις, τις διαθεσιμότητες, τις φοροεπιδρομές και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Οι αριθμοί δε βγαίνουν, οι εκτιμήσεις διαψεύδονται, οι άνθρωποι υποφέρουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο. Για όσους επιθυμούν να μετακινηθούν με τα ναυλωμένα λεωφορεία προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να το δηλώσουν έγκαιρα στο Εργατικό Κέντρο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, απ΄ όπου θα γίνει και η αναχώρηση, στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου.

Ορεστιάδα: Μόνο μία επιχείρηση εστίασης έλαβε «μπλε σήμα» μείωσης τιμών
Μόλις μία επιχείρηση εστίασης της περιοχής Ορεστιάδας έλαβε το «μπλε σήμα» μείωσης τιμών, μετά τη μείωση του Φ. Π. Α. από το 23% στο 13%, όπως ισχύει από την 1η Αυγούστου. Άλλη μία επιχείρηση έχει καταθέσει τα έγγραφα που απαιτούνται και αναμένει τις επόμενες ημέρες να της χορηγηθεί το ειδικό σήμα μείωσης τιμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.