Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 07 Αυγούστου 2013



Έβρος: Στο νότιο τμήμα περιορίζεται ο δείκτης υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά
Στο νότιο τμήμα του νομού περιορίζεται για σήμερα ο δείκτης υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, λόγω του “εύφλεκτου” συνδυασμού υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων. Προς τους πολίτες γίνονται συστάσεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τις απαγορεύσεις που ισχύουν για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου αυτού.

Αλεξανδρούπολη: Στις αρχές Σεπτεμβρίου η απόφαση για το νέο πλοίο
Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται από την Διαχειριστική αρχή της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η τελική αξιολόγηση του φακέλου για την απόκτηση πλοίου, που έχει υποβάλλει το Επιμελητήριο Έβρου. Το κόστος ανέρχεται σε 1,8 εκ. ευρώ και αφορά την ναυτολόγηση και κατασκευή νέου επιβατικού πλοίου, το οποίο θα έχει χωρητικότητα 100 περίπου ατόμων τους χειμερινούς μήνες και 200 ατόμων τους καλοκαιρινούς. Σύμφωνα με την πρόταση, το νέο πλοίο θα ναυτολογηθεί μόνο στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και αντίστροφα και θα διανύει την απόσταση σε χρόνο 1,5 ώρας.

Έβρος: Έκτακτοι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών
Στα Λαγυνά και τη Λύρα του δήμου Σουφλίου συνεχίζονται απόψε, στις 8.30, οι αντικουνουπικοί ψεκασμοί. Αύριο τα ειδικά συνεργεία θα βρίσκονται στο Πραγγί του δήμου Διδυμοτείχου και την Παρασκευή στο Χειμώνιο και το Θούριο του δήμου Ορεστιάδας.

Ορεστιάδα: Στην ΕΕΒΟΠ μπορούν να απευθύνονται οι επαγγελματίες για τα ειδικά σήματα μείωσης τιμών
Στην Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και περιφέρειας θα μπορούν να καταθέτουν τους τιμοκαταλόγους τους οι επαγγελματίες του κλάδου Καφέ-Εστίασης που επιθυμούν να παραλάβουν το αριθμημένο ειδικό Μπλε Σήμα με το οποίο δηλώνεται η μείωση τιμών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν στην Ένωση τον παλαιό τιμοκατάλογο και το νέο τιμοκατάλογο στον οποίο θα αναγράφονται σε δύο στήλες οι τιμές με ΦΠΑ 23% και οι τιμές με ΦΠΑ 13%, καθώς και μια μηδενική Ταμειακή Απόδειξη. Σημειώνεται ότι η Επαγγελματική Ένωση θα αποστείλει τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει από τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Έβρου, απ’ όπου χορηγείται το ειδικό σήμα.  

Αλεξανδρούπολη: Ταξιδεύουν οι 10 νέοι πελαργοί που γεννήθηκαν στο Δέλτα και φέρουν πομπούς παρακολούθησης
Ειδικούς πομπούς που θα δίνουν το “στίγμα” 10 νέων πελαργών, που γεννήθηκαν φέτος στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου και είτε ξεκίνησαν είτε πολύ σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν το μεταναστευτικό τους ταξίδι, τοποθέτησαν πριν από ένα μήνα περίπου, σε 10 πουλιά του είδους, τα μέλη του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Έβρου σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιτούτο Max Planck. Το ταξίδι των πελαργών, που προέρχονται από τρεις διαφορετικές οικογένειες και τους έχουν δοθεί και ονόματα, μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε μέσα από την ιστοσελίδα του Φορέα www.evros-delta.gr, στο παράθυρο με τίτλο «Το ταξίδι των Πελαργών».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.