Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Τοπικές ειδήσεις 21 Αυγούστου 2013



Ορεστιάδα: Περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού της ευλογιάς σε εκτροφές ζώων
Τη λήψη περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού της ευλογιάς και την προστασία του ζωικού κεφαλαίου, αποφάσισε η Κτηνιατρική Διεύθυνση Ορεστιάδας, μετά την εργαστηριακή επιβεβαίωση εμφάνισης του ιού σε εκτροφή προβάτων στο Πύθιο του δήμου Διδυμοτείχου. Το κοπάδι θανατώθηκε στις 16 Αυγούστου και οι αρμόδιες υπηρεσίες αναμένουν την ολοκλήρωση της επιζωοτιολογικής διερεύνησης ώστε να μπορούν να εξάγουν ασφαλείς εκτιμήσεις για την εξάπλωση της νόσου. Τα περιοριστικά μέτρα που αποφάσισε η Κτηνιατρική Διεύθυνση Ορεστιάδας αφορούν στην απαγόρευση της εξόδου ζώντων ζώων, μη εδώδιμων προϊόντων των ευαίσθητων ειδών και ειδών χορτονομής, από την περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης. Επίσης, απαγορεύονται οι αγοραπωλησίες ζώων μεταξύ εκτροφών της περιοχής αλλά και η μετακίνηση ζώων από τις συνήθεις περιοχές βόσκησης, όπως και η προσέγγιση στον ποταμό Έβρο. Οι σφαγές επιτρέπονται μόνο μετά από άδεια του αρμόδιου κτηνιατρείου και εφόσον οι εκτροφές βρίσκονται εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης που έχουν οριστεί. Τέλος, σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Ορεστιάδας καλεί τους κτηνοτρόφους να ενημερώνουν άμεσα την υπηρεσία εάν διαπιστώσουν ύποπτα συμπτώματα στα ζώα τους.

Ορεστιάδα: 29χρονη τραυμάτισε θανάσιμα τον εν διαστάσει σύζυγό της
Τον θανάσιμο τραυματισμό του 51χρονου εν διαστάσει συζύγου της, προκάλεσε εχθές το βράδυ μία 29χρονη γυναίκα, Βουλγαρικής καταγωγής, η οποία πυροβόλησε τον άνδρα στην κοιλιακή χώρα, μετά από έντονη λογομαχία που είχαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είχε εγκαταλείψει τον άνδρα το τελευταίο διάστημα και ο 51χρονος τη συνάντησε εχθές σε αγροικία στην περιοχή του κάμπου Ορεστιάδας, όπου είχε καταφύγει η 29χρονη. Οι δύο εν διαστάσει σύζυγοι διαπληκτίστηκαν αρχικά και στη συνέχεια η γυναίκα σκότωσε τον άνδρα πυροβολώντας τον μία φορά με καραμπίνα. Να σημειωθεί ότι πριν από δύο περίπου μήνες η γυναίκα είχε τραυματίσει με μαχαίρι τον 51χρονο άνδρα.

Ορεστιάδα: Κηδεύεται σήμερα το απόγευμα ο Θεόδωρος Γκουγκουσκίδης
Κηδεύεται σήμερα το απόγευμα ο Θεόδωρος Γκουγκουσκίδης, που πέθανε εχθές το απόγευμα σε ηλικία 70 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο Θεόδωρος Γκουγκουσκίδης είχε διατελέσει επί σειρά ετών Έπαρχος βορείου Έβρου και αντινομάρχης αγροτικού τομέα. Η νεκρώσιμος ακολουθία έχει προγραμματιστεί στις 5 το απόγευμα στο Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων.  

Αλεξανδρούπολη: Επανήλθε στο θέμα της επιλογής νέου διοικητή στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ο Μ. Ουζουνίδης
Επανέρχεται με νεότερη δήλωσή του στο θέμα της επιλογής νέου διοικητή στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ο βουλευτής Έβρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρίνος Ουζουνίδης, «ενημερώνοντας» τους ενδιαφερόμενους που πληρούν τις προϋποθέσεις ότι μπορούν μέχρι τις 26 Αυγούστου να απευθυνθούν στο Υπουργείο Υγείας και να πληροφορηθούν για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συγκεκριμένη θέση. Ο κ. Ουζουνίδης βάλλει και πάλι κατά του «υποτιθέμενου», όπως αναφέρει, νέου διοικητή, Δημήτρη Λαζόπουλου, ο οποίος σύμφωνα με τον βουλευτή, «προ ολίγων ημερών, και ενώ η προκήρυξη για τη θέση του διοικητή πήρε παράταση μέχρι τις 26 Αυγούστου, έδινε υποσχέσεις στον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης». Ο κ. Ουζουνίδης διερωτάται «ποιος είναι ο βαθμός διαφάνειας της προκήρυξης για τη θέση του διοικητή, τη στιγμή που πριν την καταληκτική ημερομηνία της, υπάρχει έντονη φήμη σχετικά με την επιλογή του προσώπου». Καταλήγοντας, ο βουλευτής αναφέρει ότι, για λόγους διαφάνειας, θα απαιτήσει και με επίσημο έγγραφό του προς το υπουργείο Υγείας, να αναρτηθεί δημόσια ο πίνακας κατάταξης των μορίων των υποψηφίων. 

Ορεστιάδα: Αυτοτραυματισμός 52χρονου κυνηγού
Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης νοσηλεύτεται ο 52χρονος κυνηγός από την Παταγή του δήμου Ορεστιάδας, που εχθές το πρωί αυτοπυροβολήθηκε στο πόδι με την κυνηγετική του καραμπίνα. Το ατύχημα προκλήθηκε από το απασφαλισμένο όπλο, με αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό του 52χρονου στο γόνατο. Ο ίδιος κάλεσε από το κινητό του το ΕΚΑΒ και λίγη ώρα μετά ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Αμέσως μετά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου υπεβλήθη σε επτάωρη χειρουργική επέμβαση, στην οποία οι γιατροί κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να σωθεί το πόδι του 52χρονου.

Ορεστιάδα: Παρατείνεται μέχρι 31/08 η περίοδος για εμπρόθεσμη εξόφληση της ασφαλιστικής εισφοράς 2012
Παρατείνεται μέχρι το τέλος του μήνα το διάστημα στο οποίο μπορούν οι αγρότες εμπρόθεσμα να τακτοποιήσουν την καταβολή της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2012, όπως αναφέρεται σε επιστολή του προέδρου του ΕΛΓΑ, Βασίλη Έξαρχου. Στην επιστολή διευκρινίζεται ότι όσοι παραγωγοί είχαν επιλέξει να εξοφλήσουν τη συγκεκριμένη οφειλή μέσω της χρέωσης του καταθετικού λογαριασμού τους από τον ΕΛΓΑ και για οποιονδήποτε λόγο δεν κατέστη δυνατή η είσπραξη του συνόλου της οφειλής, θα πρέπει μέχρι τις 31 Αυγούστου να καταθέσουν στον ειδικό λογαριασμό του ΕΛΓΑ που τηρείται στην Τράπεζα Πειραιώς-ΑΤΕ, το οφειλόμενο ποσό της εισφοράς του 2012. Σημειώνεται ότι η μη εμπρόθεσμη καταβολή του συνόλου της εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ συνεπάγεται την απώλεια του δικαιώματος αποζημίωσης ή κρατικών ενισχύσεων από τον Οργανισμό.   
    
Ορεστιάδα: «Εικόνα εγκατάλειψης στα Κοιμητήρια χωριών του δήμου Ορεστιάδας» καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση
Για «εικόνα εγκατάλειψης που προσβάλει τη μνήμη των νεκρών», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, επιρρίπτοντας ευθύνες στη δημοτική αρχή για την «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτηρίζει, «κατάσταση που επικρατεί στα Κοιμητήρια χωριών του δήμου». Η παράταξη υποστηρίζει πως «το κόστος περιποίησης των Κοιμητηρίων είναι πολύ μικρό και ο δήμος μπορούσε να βρει λύση». Υπογραμμίζει επίσης πως ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται τα απλά καθημερινά προβλήματα ο δήμος, «διαψεύδει την εκτίμηση του δημάρχου ότι ο δήμος Ορεστιάδας “πάει καλά και είναι ένας από τους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη”».

Φέρες: Από 12 έως 14 Σεπτεμβρίου η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών
Στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί η φετινή Πανέβρια Αγροτική Έκθεση των Φερών, στην περιοχή του δημοτικού πάρκου.  Η έκθεση έχει στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων, την προβολή των αγροτικών επιχειρήσεων, την ανάδειξη των περιφερειακών αγροτικών συνεταιρισμών και την ανάπτυξη του αγροτουρισμού. Και φέτος, η διοργάνωση που έχει το χαρακτήρα κλαδικής έκθεσης του πρωτογενούς και δευτερογενούς αγροκτηνοτροφικού τομέα, θα περιλαμβάνει ημερίδες ενημέρωσης του πληθυσμού για τις νέες τεχνολογίες και τις προοπτικές του κλάδου. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου στη δημοτική ενότητα Φερών.

Αλεξανδρούπολη: Διακοπή κυκλοφορίας στη διάβαση του ρέματος «Βανικιώτη» 
Διακόπτεται από σήμερα η διέλευση των οχημάτων στη διάβαση του ρέματος «Βανικιώτη» στο ύψος της οδού Παναγάθου, στην Αλεξανδρούπολη, λόγω των εργασιών κατασκευής του περιφερειακού δρόμου. Η κίνηση θα γίνεται μέσω του κυκλικού κόμβου του παλαιού-παλαιού νοσοκομείου.

Έβρος: Εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο σε 5 αρχαιολογικούς χώρους
Εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο θα πραγματοποιηθούν απόψε σε πέντε αρχαιολογικούς χώρους του Έβρου.  Στη Σαμοθράκη θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, το Ιερό των Μεγάλων Θεών και η Αρχαία Πόλη, όπου στις 9 το βράδυ θα εμφανιστεί η Ζωή Τηγανούρια μαζί με νέους ταλαντούχους μουσικούς, τραγουδιστές και χορευτές. Στον αρχαιολογικό χώρο της Ζώνης Μεσημβρίας (δήμος Αλεξανδρούπολης), στις 9 το βράδυ, θα παρουσιαστεί η μουσική παράσταση «Πανσέληνος: Λουλούδι στη Φωτιά», με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και τη Φωτεινή Δάρρα. Στο Κάστρο του Διδυμοτείχου, στις 9.15 το βράδυ, ο συνθέτης Θοδωρής Οικονόμου και ο ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου θα παρουσιάσουν την παράσταση «από την Οδύσσεια στην Ιθάκη του Καβάφη», ενώ στο Βυζαντινό Μουσείο της πόλης θα πραγματοποιηθεί «Αστροπάρτι» με τηλεσκόπια για την παρατήρηση του φεγγαριού, των αστερισμών και των ουράνιων σωμάτων, από τις 8 μέχρι τις 10 το βράδυ.