Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 09 Αυγούστου 2013



Έβρος: 55.000 ευρώ καταβάλλει σήμερα ο ΕΛΓΑ σε δικαιούχους παραγωγούς του Έβρου
Τα ποσά που προκύπτουν από τις εκκαθαρίσεις ζημιών των ετών 2012 και 2013 καταβάλλει σήμερα σε 5.528 δικαιούχους παραγωγούς ο ΕΛΓΑ. Το ύψος των αποζημιώσεων ανέρχεται σε 5,2 εκ. ευρώ και αφορούν σε ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια. Για τους παραγωγούς του Έβρου θα διατεθούν 55.050 ευρώ.  

Αλεξανδρούπολη: Κηδεύεται σήμερα ο Δημήτρης Κρεωνάς
Κηδεύτηκε το πρωί στα νέα νεκροταφεία Αλεξανδρούπολης ο Δημήτρης Κρεωνάς, στέλεχος του ΚΚΕ, που πέθανε εχθές σε ηλικία 65 ετών. Ο Δημήτρης Κρεωνάς είχε πολυετή παρουσία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν μέλος της Επιτροπής του ΚΚΕ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. «Όρθιος και αταλάντευτος στους αγώνες μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη και παράδειγμα συνέχειας σε όλους του συντρόφους του», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Επιτροπή του κόμματος.  

Αλεξανδρούπολη: Ποινή φυλάκισης, με τριετή αναστολή, στον πρόεδρο του «ΑΛΕΞ» για τα αθεώρητα εισιτήρια συναυλίας
Δεκαοκτώ (18) μήνες φυλάκιση, με τριετή αναστολή, ήταν η ποινή που επέβαλε εχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης στον πρόεδρο του ποδοσφαιρικού σωματείου «ΑΛΕΞ», Γιάννη Λιανίδη, που συνελήφθη μετά από έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ στο γήπεδο «Φώτης Κοσμάς» της Αλεξανδρούπολης, σε συναυλία με τον Γιάννη Πλούταρχο, που διοργάνωσε το ποδοσφαιρικό σωματείο την Τετάρτη το βράδυ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι για τη συναυλία είχαν εκδοθεί 916 μη θεωρημένα εισιτήρια με αναγραφόμενη τιμή 15 ευρώ.  

Ορεστιάδα: Αιχμές Β. Μαυρίδη για την επιλογή να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο εν μέσω «καλοκαιρινών διακοπών»
Απουσία των δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Ορεστιάδα στην Πρώτη Γραμμή», συνεδρίασε εχθές το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, καθώς, όπως ανέφερε με επιστολή του προς τον πρόεδρο του συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης, Βασίλης Μαυρίδης, «ο δήμαρχος, μέσω του προέδρου του συμβουλίου, δεν προχώρησε σε συνεδρίαση μέσα στον Ιούλιο, αλλά το κάνει σε μία περίοδο που απουσιάζουν σύμβουλοι και δημότες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές». Ο κ. Μαυρίδης παρατηρεί επίσης πως το δημοτικό συμβούλιο έφερε προς συζήτηση το θέμα της διαθεσιμότητας σχολικών φυλάκων, δημοτικών αστυνομικών και δημοτικών υπαλλήλων ένα μηνά μετά τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης, σημειώνοντας με νόημα ότι «ίσως άλλοι να είχαν πάει διακοπές τον Ιούλιο και να μην μπορούσαν τότε να ήταν παρόντες στις κρίσιμες εξελίξεις».

Αλεξανδρούπολη: Συνεδριάζει στις 12/8 το δημοτικό συμβούλιο
Με 38 θέματα συνεδριάζει την Δευτέρα 12 Αυγούστου, στους 6.15 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. Η συνεδρίαση θα ανοίξει με τα θέματα των εγκρίσεων δαπανών του Γραφείου Εθελοντισμού και του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του δήμου, ενώ θα συζητηθεί και το θέμα της επαναπρόσληψης των υπαλλήλων της πρώην ΔΕΠΕΑ. Να σημειωθεί ότι της τακτικής συνεδρίασης θα προηγηθεί η ειδική συνεδρίαση με θέμα την υποβολή πρότασης του δήμου Αλεξανδρούπολης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος, για το έργο «επεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας και ενσωμάτωσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο νέο κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης». Η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο, λόγω μη απαρτίας, μεταφέρεται για τις 12 Αυγούστου.  

Ορεστιάδα: Ημερίδα για το Ζεόλιθο και «Βραδιά Μετανάστη» στα Πετρωτά
Με ημερίδα για το Ζεόλιθο και την ιστορία των Πετρωτών ξεκινά στις 9.30 αύριο το πρωί η εκδήλωση που συνδιοργανώνουν στα Πετρωτά του δήμου Ορεστιάδας το τοπικό συμβούλιο της τοπικής κοινότητας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρωτιωτών Αλεξανδρούπολης και ο Μορφωτικός Σύλλογος του χωριού. Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι, ενώ το βράδυ η εκδήλωση συνεχίζεται με την «Παραδοσιακή Βραδιά του Μετανάστη» στο προαύλιο του σχολείου των Πετρωτών, όπου θα εμφανιστεί η «Εβρίτικη Ζυγιά» για ένα αυθεντικό Θρακιώτικο γλέντι.

Σαμοθράκη: Στις 7 το απόγευμα η έναρξη των εργασιών του 3ήμερου διεπιστημονικού συνεδρίου
Ξεκινούν σήμερα στις 7 το απόγευμα, στο πνευματικό κέντρο «Νικόλαος Φαρδύς», στη Χώρα της Σαμοθράκης, οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου με θέμα «Ματιές στην ιστορία της Σαμοθράκης μέσα από τα μνημεία της: Η αρχαιολογική έρευνα». Το τριήμερο διεπιστημονικό συνέδριο, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το μεσημέρι, διοργανώνει ο δήμος Σαμοθράκης στο πλαίσιο των ενεργειών του έργου με τίτλο «Θρακική και Βυζαντινή Πολιτιστική Κληρονομιά στην Οροσειρά της Ροδόπης και στο βόρειο Αιγαίο», που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013». Οι αυριανές εργασίες του συνεδρίου, όπως και της Κυριακής, θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Samothraki Village, στην Παλαιάπολη. Να σημειωθεί ότι το διεπιστημονικό τριήμερο θα παρακολουθήσει και αντιπροσωπεία από το δήμο του Σμόλιαν Βουλγαρίας, ως εταίρος του Έργου.

Αλεξανδρούπολη: Επείγουσα έκκληση για αιμοπετάλια από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών
Επείγουσα έκκληση για προσφορά αίματος, προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν τη θεραπευτική τους αγωγή πολλοί συνάνθρωποί μας που χρειάζονται αιμοπετάλια, απευθύνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών της Αλεξανδρούπολης. Ειδικότερα, οι ανάγκες είναι μεγάλες σε ομάδες αίματος Α+ και Α-, από άνδρες, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου, χρειάζονται καθημερινά 6 με 7 αιμοπεταλιοδότες για να καλυφθεί ο μεγάλος αριθμός των περιστατικών. Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος επισημαίνει ότι, λόγω της οικονομικής κρίσης, η υπηρεσία Αιμοληψίας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης δε λειτουργεί τις καθημερινές κατά τις απογευματινές ώρες, αλλά μόνο τα απογεύματα του Σαββατοκύριακου, ενώ κάθε Σάββατο πρωί βρίσκεται μπροστά στο δημαρχείο της πόλης και η κινητή μονάδα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.