Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 08 Αυγούστου 2013



Αλεξανδρούπολη: Πρόταση για ενεργειακή αυτονομία του νέου κολυμβητηρίου καταθέτει ο δήμος Αλεξανδρούπολης
Ολοκληρωμένο φάκελο για τη συμμετοχή σε ειδικό πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με στόχο να καταστεί ενεργειακά ανεξάρτητο το νέο κλειστό κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης, αναμένεται να καταθέσει την προσεχή Τρίτη η δημοτική αρχή. Όπως ανέφερε μιλώντας στην Ε.Ρ.Α Νέας Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Τραιανούπολης-Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γιάννης Φαλέκας, «πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο, εάν υλοποιηθεί, θα εξασφαλίσει την επιβίωση του κολυμβητηρίου για τα επόμενα χρόνια». Το οικονομικό ύψος της πρότασης ξεπερνά το1,5 εκ. ευρώ.

Ορεστιάδα: Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο
Με 49 θέματα συνεδριάζει στις 6.30 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας. Κυριαρχεί το θέμα των απολύσεων σχολικών φυλάκων, δημοτικών αστυνομικών και δημοτικών υπαλλήλων. Το συμβούλιο θα συζητήσει επίσης την αναγκαιότητα εκτέλεσης της μελέτης για «Μερική Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ορεστιάδας», ενώ θα γίνει και η παρουσίαση της έκθεσης εσόδων-εξόδων του Β’ Τριμήνου του 2013 για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού του δήμου για το τρέχον έτος.

Αλεξανδρούπολη: Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Έβρου για το πρόγραμμα «Εκσυγχρονισμού Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων»
Στην ενίσχυση των πρατηριούχων υγρών καυσίμων για την εγκατάσταση Ολοκληρωμένου Συστήματος Ελέγχου Εισροών-Εκροών, στοχεύει το πρόγραμμα «Εκσυγχρονισμού Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων», που έχει προκηρυχθεί και θα υλοποιηθεί από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Α. Ε.».
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Έβρου, με τη συγκεκριμένη δράση επιχειρείται να αποκατασταθεί ο ανταγωνισμός που είχε στρεβλωθεί εξαιτίας της έλλειψης συστημάτων ακριβούς μέτρησης και καταγραφής κατά τη διακίνηση εισερχομένων και εξερχομένων ποσοτήτων από τα πρατήρια υγρών καυσίμων. Η προκήρυξη και ο οδηγός δράσης, διατίθενται ηλεκτρονικά από την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Σαμοθράκη: Συνέδριο για τα μνημεία και την αρχαιολογική έρευνα στη Σαμοθράκη
Αύριο ξεκινούν οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου με θέμα τα μνημεία και την αρχαιολογική έρευνα στη Σαμοθράκη που διοργανώνει ο δήμος Σαμοθράκης. Το διεπιστημονικό τριήμερο ολοκληρώνεται στις 11 του μηνός και εντάσσεται στις ενέργειες του έργου με τίτλο «Θρακική και Βυζαντινή Πολιτιστική Κληρονομιά στην Οροσειρά της Ροδόπης και στο βόρειο Αιγαίο», που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013». Στο συνέδριο θα παραβρεθούν και εκπρόσωποι των εταίρων του Έργου καθώς και δημοσιογράφοι από τον δήμο Σμόλιαν Βουλγαρίας.

Τυχερό: 9-11 Αυγούστου το Φεστιβάλ «Τυχερού»
«Ανοίγει» αύριο το Φεστιβάλ «Τυχερού», που θα διεξαχθεί δίπλα στη λίμνη του οικοτουριστικού κέντρου. Η μουσική σκηνή της φετινής, 11ης διοργάνωσης, που θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Αυγούστου, θα φιλοξενήσει το πρώτο βράδυ τα συγκροτήματα LAVA και E.N.D., το Σάββατο 10 Αυγούστου τον Διονύση Τσακνή και τα τοπικά σχήματα ΟΚ και Silver Rose, ενώ την Κυριακή 11 του μηνός το μουσικό πρόγραμμα θα κλείσουν οι STAVENTO, τα Χίλια Χρόνια και οι Rebels. Την ίδια ημέρα, θα διεξαχθεί και φιλικός αγώνας Motocross.

Ορεστιάδα: Πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά στο Λαογραφικό Μουσείο
Δραστηριότητες για παιδιά διοργανώνει ο Μορφωτικός Σύλλογος του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ορεστιάδας. Το πρόγραμμα, με τίτλο «Καλοκαίρι στο Μουσείο», ξεκίνησε εχθές και θα συνεχιστεί και την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται τηλεφωνικά στο Μουσείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: