Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 27 Αυγούστου 2013



Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση Ε. Λαμπάκη με Κ. Γεροντόπουλο
Θέματα όπως η ανάπτυξη του λιμανιού, του σιδηροδρόμου και του αεροδρομίου, αλλά και η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Ίμβρο, κυριάρχησαν στη συζήτηση που είχαν στη Αθήνα, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης και ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Γεροντόπουλος. Ο δήμαρχος έθεσε υπ’όψιν του υφυπουργού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Καλλικρατικός δήμος Αλεξανδρούπολης, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να βρεθούν λύσεις που απαιτούν κεντρικές παρεμβάσεις.

Αλεξανδρούπολη: Μέχρι 10/09 οι αιτήσεις για απασχόληση στις κοινωνικές δομές του δήμου
Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου θα έχουν το χρονικό περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για τις θέσεις που προκήρυξε ο δήμος Αλεξανδρούπολης για την στελέχωση των κοινωνικών δομών του. Ειδικότερα, οι επιλεγέντες θα απασχοληθούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στις κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στο δήμο Αλεξανδρούπολης, με μεικτή αμοιβή 13.600 ευρώ ανά έτος. Οι ωφελούμενοι της πράξης πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς, με δελτίο ανεργίας σε ισχύ και η ηλικία τους να μην ξεπερνά τα 30 έτη.  

Διδυμότειχο: Εκδήλωση τιμής και μνήμης στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης
Εκδήλωση τιμής και μνήμης των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, διοργανώνει την Πέμπτη 29 Αυγούστου, στις 6.30 το απόγευμα στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης (στο 1ο χλμ του δρόμου Διδυμοτείχου-Ελληνοχωρίου) το τοπικό παράρτημα Εθνικής Αντίστασης. Να σημειωθεί ότι φέτος συμπληρώνονται 69 χρόνια από την 29η Αυγούστου του 1944, που οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης απελευθέρωσαν το Διδυμότειχο. 

Σουφλί: Ξεκινά αύριο το 4ήμερο εκδηλώσεων
Αύριο στις 9 το βράδυ, με θεατρική παράσταση, ξεκινά το τετραήμερο εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν στις 29, 30, 31 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου, οι σύλλογοι του δήμου Σουφλίου. Το πρόγραμμα του τετραημέρου περιλαμβάνει θέατρο, συναυλίες, αθλητικές και άλλες δράσεις. Οι εκδηλώσεις θα γίνονται απογευματινές και βραδινές ώρες σε διάφορα σημεία της πόλης.

Σαμοθράκη: Φεστιβάλ Φιλίας από 13-15/09 σε Σαμοθράκη & Ίμβρο
«Περιβάλλον και τουρισμός» είναι το θέμα του 12ου Φεστιβάλ Φιλίας που θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 15 Σεπτεμβρίου σε Σαμοθράκη και Ίμβρο, με πρωτοβουλία των συλλόγων «Δάφνη-Defne». Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, διπλωμάτες, επιστήμονες, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και λογοτέχνες, καθώς και εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης, οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών και φορείς της αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα και την Τουρκία. Κυρίαρχο θέμα του Φεστιβάλ θα είναι η «Καθαρή Θάλασσα», ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές, «στόχος είναι να διατηρηθούν βιώσιμες οι θάλασσες και οι ακτές που θα παραδοθούν στις επόμενες γενιές και με άθικτο το φυσικό τους πλούτο». Το τριήμερο θα «μοιραστεί» στα δύο νησιά, ξεκινώντας από τη Σαμοθράκη στις 13 Σεπτεμβρίου και μετάβαση στην Ίμβρο στις 14 του μήνα.   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.