Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Τοπικές ειδήσεις 20 Αυγούστου 2013

Διδυμότειχο: Συλλήψεις 4 Βουλγάρων που κατείχαν διαρρηκτικά εργαλεία
Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας παραπέμφθηκαν οι τέσσερις Βούλγαροι (27, 36, 37 και 45 ετών) που συνελήφθησαν εχθές το βράδυ σε αστυνομικό μπλόκο στο Πρωτοκλήσσι Διδυμοτείχου, καθώς σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο όπου επέβαιναν βρέθηκαν πέντε μαχαίρια μήκους έως και 40 εκατοστών, ένας σιδερένιος λοστός, μία σιδερογροθιά, κουκούλες και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων. Η έρευνα για την εμπλοκή των συλληφθέντων σε αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Αλεξανδρούπολη: Μετάλλιο Τιμής του δήμου Αλεξανδρούπολης στην Νίκη Άστον
Το μετάλλιο Τιμής του δήμου Αλεξανδρούπολης θα απονεμηθεί αύριο στην Ελληνικής καταγωγής βουλευτή της Καναδικής Βουλής, Νίκη Άστον, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Εγνατία». Η τελετή έχει προγραμματιστεί στις 7 το απόγευμα. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του δήμου να τιμήσει την κα. Άστον για τις ενέργειες και τις δράσεις της στον Καναδά κατά των εξορύξεων χρυσού που επιδιώκει η καναδικών συμφερόντων Eldorado Gold στο Πέραμα. Πρόθεση του δήμου Αλεξανδρούπολης είναι να τιμηθούν αναλόγως και άλλα πολιτικά πρόσωπα ή επιστήμονες που συστρατεύτονται με τους πολίτες του Έβρου στον αγώνα ενάντια στα χρυσωρυχεία.

Ορεστιάδα: «Απαράδεκτη και ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα αδέσποτα στο δήμο Ορεστιάδας…»
«Η κατάσταση με τη διαχείριση του δήμου στο θέμα των αδέσποτων ζώων έχει ξεφύγει τελείως από τον έλεγχο και τα πάντα βαραίνουν τους εθελοντές», διαπιστώνει σε ανακοίνωσή του για το θέμα των αδέσποτων ο επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, Λευτέρης Χαμαλίδης. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την κατάσταση «απαράδεκτη και ανεξέλεγκτη», σημειώνοντας ότι «το φαινόμενο με τα αδέσποτα προσβάλλει βάναυσα τον πολιτισμό όλων μας». Ο κ. Χαμαλίδης υποστηρίζει επίσης πως «ο δήμος αδυνατεί να υλοποιήσει μία μόνιμη και σωστά οργανωμένη λύση», και προτείνει, καταλήγοντας, τη δημιουργία ενός «καταφυγίου αδέσποτων» με σύμπραξη του δήμου και ιδιώτη, κρίνοντας πως «είναι μία επιλογή η οποία βάσει συνθηκών μπορεί να αποβεί σωτήρια».

Έβρος: Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε νότιο Έβρο και Σαμοθράκη
Παραμένει και σήμερα στο 3 ο δείκτης κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς στο νότιο Έβρο και στη Σαμοθράκη, καθώς διατηρούνται στα 4 μποφόρ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Σύσταση προς τους πολίτες και ιδιαίτερα προς τους αγρότες του νομού να μην βάλουν για κανένα λόγο φωτιά στην ύπαιθρο, απευθύνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Αλεξανδρούπολη: Βιβλιοπαρουσίαση στο «Καφωδείο ΕΔΕΜ»
Το βιβλίο της Λιάνας Τσιρίδου «Τέλος Παρτίδας», των εκδόσεων «Ιβίσκος», θα παρουσιαστεί αύριο στις 8 το βράδυ στο «Καφωδείο ΕΔΕΜ» στην Αλεξανδρούπολη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν, η φιλόλογος Ελένη Λιανοπούλου και ο οδοντίατρος Γεράσιμος Βλισίδης, ενώ αποσπάσματά του θα διαβάσει η εκπαιδευτικός Πέρσα Καλούτσα.