Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

τοπικές ειδήσεις 22 Αυγούστου 2013



Έβρος: Στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς οι περιοχές Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης
Στην κατηγορία κινδύνου «4» βρίσκονται σήμερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία, οι περιοχές των δασαρχείων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου και η Σαμοθράκη, ενώ στο 3 βρίσκονται οι υπόλοιπες περιοχές του νομού. Η πολύ υψηλή επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς έθεσε σε ισχύ τα προλητπικά μέτρα που λαμβάνονται από την περιφερειακή ενότητα Έβρου για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου. Έτσι, για σήμερα απαγορεύεται η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας, καθώς και η κίνηση οχημάτων σε οδικούς άξονες που βρίσκονται σε δασικές περιοχές και περιοχές με πυκνή βλάστηση. 

ΑΜΘ: Συνεδριάζει τη Δευτέρα το περιφερειακό συμβούλιο
Με την πρόταση σχεδιασμού και κατάρτισης του αναπτυξιακού προγραμματισμού της περιφέρειας για την περίοδο 2014-2020 «ανοίγει» η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που έχει προγραμματιστεί τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα. Συνολικά 10 θέματα θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση, μεταξύ αυτών η έγκριση ένταξης του έργου «βελτίωσης του δρόμου πρόσβασης στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) Σουφλίου» στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη». Επίσης, θα εξεταστεί η απένταξη του έργου «ηλεκτροφωτισμού του λιμένα Καμαριώτισσας» από το τεχνικό πρόγραμμα Περιφερειακού Σκέλους 20% και η μεταφορά του στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Φέρες: Ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στις Φέρες σχεδιάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης
Την ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου σχεδιάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης για τη δημοτική ενότητα Φερών. Το Κλιμάκιο θα υπάγεται (επιχειρησιακά και διοικητικά) στο Πυροσβεστικό Σώμα και θα λειτουργεί βάσει του κανονιστικού πλαισίου που ισχύει για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες. Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει θα είναι «εκτάκτων αναγκών και άμεσης βοήθειας» 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Η ίδρυση του Κλιμακίου προϋποθέτει τη συμμετοχή τουλάχιστον 12 εθελοντών πυροσβεστών, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν από αξιωματικούς της Πυροσβεστικής. Οι εθελοντές, μετά την άμισθη τριετή προσφορά τους, αποκτούν το δικαίωμα υποβολής αίτησης στην Πυροσβεστική για την πρόσληψή τους ως εποχικό προσωπικό με αυξημένη μοριοδότηση. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα κατατίθενται στη δημοτική ενότητα Φερών.  

Ορεστιάδα: Τα ονόματα της Κριτικής Επιτροπής του 14ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου
Πέντε ηθοποιοί απαρτίζουν την Κριτική Επιτροπή του φετινού, 14ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, που θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 8 Σεπτεμβρίου στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της πόλης. Πρόκειται για τους: Αντώνη Θεοδωρακόπουλο, Ελένη Κρίτα, Ντίνα Κώνστα, Νεφέλη Ορφανού και Σπύρο Φωκά, που θα αξιολογήσουν τις έξι θεατρικές ομάδες που θα διαγωνιστούν στη σκηνή του Φεστιβάλ. Τα ερασιτεχνικά σχήματα που θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε Επιτροπή και κοινό, είναι από τη Μυτιλήνη, το Αγρίνιο, τη Χίο, την Κοζάνη, την Πυλαία Θεσσαλονίκης και τη Σπερχειάδα-Μακρακώμη.  
   
Ορεστιάδα: Διήμερο εκδηλώσεων στο Φυλάκιο
Διήμερο εκδηλώσεων διοργανώνει σήμερα και αύριο ο Μορφωτικός Σύλλογος Φυλακίου του δήμου Ορεστιάδας. Απόψε, θα εμφανιστούν τοπικά χορευτικά συγκροτήματα και ένα συγκρότημα από το Ιβαίλοβγκραντ της Βουλγαρίας, ενώ αύριο το βράδυ στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου του χωριού θα τραγουδήσουν οι Λευτέρης Βαζαίος και Ματθαίος Γιαννούλης. Και τα δύο βράδια η είσοδος θα είναι ελεύθερη.