Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Τοπικές ειδήσεις 02 Αυγούστου 2013



Aλεξανδρούπολη: Αγνοείται 23χρονος τουρίστας στη Σαμοθράκη
Έναν 23χρονο Ρωσικής καταγωγής τουρίστα, που αγνοείται από τις 23 Ιουλίου, αναζητούν από το πρωί στη Σαμοθράκη οι αρχές. Τη δήλωση εξαφάνισης έκανε εχθές η μητέρα του, που διαμένει στην Αθήνα, αναφέροντας στην αστυνομία ότι τελευταία φορά μίλησε με το γιο της στο κινητό στις 23 Ιουλίου και έκτοτε έχει χάσει το ίχνη του. Ο νεαρός, κατά δήλωση, πάντα, της μητέρας του, επισκέφθηκε μόνος του νησί, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει δυνατός ο εντοπισμός σήματος από το κινητό του. Στην επιχείρηση αναζήτησής του, εκτός από την Αστυνομία, συμμετέχουν η Πυροσβεστική και το Λιμενικό. Να σημειωθεί, πάντως, ότι οι αρχές δεν αποκλείουν ακόμη και την περίπτωση ο 23χρονος να έφυγε από το νησί χωρίς να ενημερώσει κανέναν και να βρίσκεται κάπου αλλού.

Αλεξανδρούπολη: Επιστολή Ιατρικού Συλλόγου Έβρου προς Α. Γεωργιάδη για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία & τα Κ. Υ. του νομού
Στο θέμα των «σοβαρών ελλείψεων» στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού, αναφέρεται σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου. «Κορυφαίο» χαρακτηρίζει ο Σύλλογος το ζήτημα της Σαμοθράκης, όπου απέμεινε να υπηρετεί ένας μόνο ειδικευόμενος γιατρός επί συνόλου έξι οργανικών θέσεων. Τον περασμένο μήνα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είχε ενημερώσει και είχε παραδώσει υπόμνημα στον κ. Γεωργιάδη, στο οποίο παρουσίαζε, μεταξύ άλλων, τις ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία του Έβρου, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει δοθεί λύση στο θέμα.

Αλεξανδρούπολη: Να γίνει συνεπής στις υποχρεώσεις του” καλεί τον ΕΟΠΠΥ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου
Για την μη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών που χρονολογούνται από το 2010 διαμαρτύρονται οι φαρμακοποιοί του Έβρου καλώντας τον ΕΟΠΥΥ «να γίνει συνεπής στις υποχρεώσεις του». Όπως σχολίασε στην Ε.ΡΑ. Νέας Ορεστιάδας ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου, Αναστάσιος Τερζής, «ενώ τα ποσά, που ανέρχονται στα 70 εκ. ευρώ και αφορούν όλη την Ελλάδα, έχουν πιστωθεί και υπάρχουν στον Οργανισμό, η εξόφληση καθυστερεί για γραφειοκρατικούς λόγους». Σύμφωνα με τον κ.Τερζή, «πρόκειται για χρήματα που αφορούν παλαιά ταμεία που ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, ωστόσο επειδή δε διαθέτουν τους μηχανισμούς για την εκκαθάριση των δαπανών, προβάλλουν συνεχώς γραφειοκρατικά εμπόδια».

Αλεξανδρούπολη: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου
Με μοναδικό θέμα την υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» για το έργο που αφορά τις «Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας και Ενσωμάτωσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο νέο κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης», συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης.

Ορεστιάδα: Διαμαρτυρία Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Έβρου για την μακρά κράτηση ποινικών στα κρατητήρια των Τ. Σ. Φ.
«Προβληματική και άκρως επικίνδυνη», χαρακτηρίζει η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, την κατάσταση που επικρατεί εδώ και καιρό στα κρατητήρια των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης του νομού, στα οποία, όπως καταγγέλλει, παραμένουν επί μακρόν κρατούμενοι (υπόδικοι και ποινικοί), καθώς καθυστερεί η μεταγωγή τους σε σωφρονιστικά καταστήματα. «Η πρακτική αυτή είναι εμφανώς προβληματική και άκρως επικίνδυνη, καθώς οι υποδομές των κρατητηρίων αυτών, δια νόμου, είναι προορισμένες αποκλειστικά για βραχεία κράτηση ανθρώπων», επισημαίνει η Ένωση σε επιστολή που απέστειλε προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. «Οι αντιδράσεις των κρατουμένων είναι μαθηματικά βέβαιο πως οδηγούν σε πιθανή ομαδική ή ατομική αντίδραση-εξέγερση που σε συνδυασμό με τις συνθήκες κράτησης, σίτισης και υγιεινής, συνθέτουν ένα σκηνικό άκρως επικίνδυνο για την ασφάλεια τόσο των ίδιων των κρατουμένων, αλλά και των αστυνομικών που υπηρετούν στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης», επισημαίνει η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου. Καταλήγοντας, ζητά την ανάληψη άμεσων ενεργειών και κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπιση και επίλυση του προβλήματος.