Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

τοπικές ειδήσεις 19 Αυγούστου 2013



Έβρος: Ανακοίνωση ΚΚΕ για τα θανατηφόρα τροχαία στο κάθετο άξονα
«Η θλίψη, η οργή και αγανάκτηση να γίνουν αγώνας και να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα να επισπευστούν οι εργασίες και να ολοκληρωθεί ο κάθετος άξονας μέσα στο 2013», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Έβρου με αφορμή τα τραγικά, θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα των τελευταίων ημερών στον κάθετο άξονα. Η οργάνωση καταγγέλλει ότι «και σήμερα τα έργα καρκινοβατούν και όλα δείχνουν ότι θα καθυστερήσει αρκετά χρόνια ακόμη για να δοθεί ο δρόμος αυτός ολοκληρωμένα στην κυκλοφορία», ενώ καταλογίζει βαρύτατες ευθύνες στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς τις «ηθικούς αυτουργούς» των νέων θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων.  

Έβρος: Στο 3 ο δείκτης κινδύνου πυρκαγιάς στο νότιο Έβρο και τη Σαμοθράκη
Στην κατηγορία τρία (υψηλού κινδύνου), βρίσκονται σήμερα, σύμφωνα με το χάρτη κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία, τα νότια του Έβρου και η Σαμοθράκη, όπου πνέουν άνεμοι έντασης 4 μποφόρ.  

Αλεξανδρούπολη: Έγκριση ΜΠΕ για το Πέραμα, μέχρι το τέλος του έτους, αναμένει η Eldorado Gold
Μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα του capital.gr, θα εγκρίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος τη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο εξόρυξης χρυσού στο Πέραμα Έβρου. Την ανακοίνωση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Καναδικής εταιρείας, Πώλ Ράιτ, σημειώνοντας πως «η Eldorado Gold βρίσκεται σε τακτικές συζητήσεις με την Ελληνική κυβέρνηση και αναμένει μέχρι το τέλος της χρονιάς την τελική έγκριση». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά την έγκριση της μελέτης, θα ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης άδειας για την κατασκευή της μονάδας κατεργασίας χρυσού. Σημειώνεται ότι η έναρξη παραγωγής τοποθετείται χρονικά το 2016, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε επίσημα, πρόσφατα, η εταιρεία «Χρυσωρυχεία Θράκης», θυγατρική της Eldorado Gold.    

Ορεστιάδα: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα παραστάσεων του 14ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου
Ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από τη Μυτιλήνη, το Αγρίνιο, τη Χίο, την Κοζάνη, την Πυλαία Θεσσαλονίκης και τη Σπερχειάδα θα διαγωνιστούν στο 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, που θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 8 Σεπτεμβρίου στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Νέας Ορεστιάδας. Η διοργάνωση θα ανοίξει το βράδυ της 1ης Σεπτεμβρίου με την εκτός διαγωνισμού παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας που θα παρουσιάσει τον «Μπακαλόγατο». Όσον αφορά τα ονόματα των μελών της Κριτικής Επιτροπής της φετινής διοργάνωσης αλλά και του παρουσιαστή, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Έβρος: Τέσσερις αρχαιολογικοί χώροι ανοιχτοί για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο
Τέσσερις αρχαιολογικοί χώροι του Έβρου θα μείνουν ανοιχτοί τη νύχτα της ερχόμενης Τετάρτης, 21 Αυγούστου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «στο φως του Φεγγαριού», που διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο. Στη Σαμοθράκη θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, το Ιερό των Μεγάλων Θεών και η Αρχαία Πόλη, ενώ στον αρχαιολογικό χώρο Ζώνης Μεσημβρίας (δήμος Αλεξανδρούπολης), στις 9 το βράδυ, θα παρουσιαστεί η μουσική παράσταση «Πανσέληνος: Λουλούδι στη Φωτιά», με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και τη Φωτεινή Δάρρα. Τέλος, στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου θα πραγματοποιηθεί «Αστροπάρτι» με τηλεσκόπια για την παρατήρηση του φεγγαριού, των αστερισμών και των ουράνιων σωμάτων, από τις 8 μέχρι τις 10 το βράδυ.