Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 28 Αυγούστου 2013



Σαμοθράκη: Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την υποστελέχωση του Κ. Υ. του νησιού
Επανήλθε στη Βουλή, με ερώτηση που κατέθεσαν εχθές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμμανατίδου και Ανδρέας Ξάνθος, το θέμα της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης. Η ερώτηση απευθύνεται προς τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, από τους οποίους οι δύο βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν τι πρόκειται να πράξουν οι ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων για την άμεση και επαρκή στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης, με ποιο χρονοδιάγραμμα θα γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις και εάν θα υλοποιηθεί η χρόνια δέσμευση για ένταξη του Κέντρου Υγείας του νησιού στα «άγονα πρώτης κατηγορίας», ώστε να ισχύσουν εκείνα τα κίνητρα που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον γιατρών να καλύψουν τις κενές θέσεις. Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης έχει απομείνει μόνο ο Διευθυντής του, γενικός γιατρός, ο οποίος, μάλιστα, σε πρόσφατη επιστολή του στον τοπικό τύπο εξέφραζε την αγωνία του για τη λειτουργία της μονάδας υγείας του νησιού, πληθυσμού 3.000 κατοίκων, μετά τις παραιτήσεις των τριών αγροτικών γιατρών που υπηρετούσαν εκεί και τη συνταξιοδότηση δύο ειδικών γιατρών.   

Αλεξανδρούπολη: Ερώτηση για τις επιπτώσεις του παρεμπορίου κατέθεσε ο Μ. Ουζουνίδης
Ερώτηση με θέμα τις επιπτώσεις του παρεμπορίου στην οικονομική και κοινωνική ευημερία του νομού Έβρου, κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο κ. Ουζουνίδης αναφέρεται ειδικά στην περιοχή του Έβρου, όπου, όπως σημειώνει, «λόγω της γεωγραφικής θέσης του νομού, οι συνέπειες του παρεμπορίου διαφαίνονται σε πολύ έντονο βαθμό και εκτείνονται σε ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων». Ο ίδιος εξηγεί στην ερώτησή του ότι «οι χαμηλές τιμές σε πολλά είδη πρώτης ανάγκης που προσφέρονται στις γειτονικές χώρες (Τουρκία, Βουλγαρία) αναγκάζουν τους καταναλωτές να στραφούν στις αγορές των χωρών αυτών». Ο κ. Ουζουνίδης ερωτά τους δύο υπουργούς πως προτίθενται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό, εάν υπάρχει σχεδιασμός στελέχωσης του τελωνείου Καστανεών, και ποιος θα αναλάβει τους ελέγχους στις υπαίθριες αγορές και την καταστροφή των προϊόντων που προέρχονται από το παρεμπόριο. 

Έβρος: Ερώτηση για την ΕΥΔΕ Έβρου κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ
Ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να στελεχωθεί άμεσα η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων προστασίας της κοιλάδας του Έβρου και των παραποτάμων του (Ε. Υ. Δ. Ε. Έβρου), ερωτούν τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου. Οι δύο βουλευτές επισημαίνουν στην ερώτηση που κατέθεσαν πως είναι επιβεβλημένη η λειτουργία της υπηρεσίας που έχει συσταθεί από το 2011, ωστόσο ακόμη δεν έχει προχωρήσει η στελέχωσή της. «Η συχνότητα των κρίσεων και η ένταση των πλημμυρικών φαινομένων των προηγούμενων ετών αλλά και οι τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν έδειξαν ότι είναι άκρως επιβεβλημένο και επείγον ένα νέο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής θωράκισης του Έβρου», σημειώνουν, χαρακτηριστικά, στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας πως «οι αποζημιώσεις ενδεχόμενων καταστροφών είναι πολλαπλάσιες του κόστους υλοποίησης του προτεινόμενου προγράμματος».

Αλεξανδρούπολη: Ερώτηση Μ. Ουζουνίδη για την καθυστέρηση ίδρυσης Ρωσικού Υποπροξενείου
Πληροφόρηση για την ίδρυση του Ρωσικού Επίτιμου Προξενείου στην Αλεξανδρούπολη ζητά ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνος Ουζουνίδης, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Εξωτερικών. Ο κ. Ουζουνίδης κάνει λόγο για καθυστέρηση της έγκρισης λειτουργίας του Υποπροξενείου της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη και επισημαίνει πως «παρά τη μεγάλη σημασία της συγκεκριμένης επένδυσης και τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου ότι το Υποπροξενείο θα ιδρύονταν μέσα στο 2013, το θέμα έχει παγώσει, θέτοντας ερωτηματικά ως προς την αρνητική εξέλιξη της υπόθεσης». Καταλήγοντας, ερωτά τον υπουργό Εξωτερικών εάν έχει δοθεί η τελική έγκριση, ποια εμπόδια καθυστερούν την ίδρυση, ποιες θα είναι οι ενέργειες για την εκκίνησή της και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Αλεξανδρούπολη: Αναζητούνται οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των λαθραίων που βρέθηκαν στο Δέλτα του Έβρου
Συνεχίζεται η έρευνα της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των εμπλεκομένων στην υπόθεση των 42 σφραγισμένων συσκευασιών με λαθραίες ηλεκτρονικές συσκευές, τηλέφωνα, ζωοτροφές αλλά και καλλυντικά, που βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, κάτω από στρατιωτικό δίχτυ, στο Δέλτα του Έβρου. Τα λαθραία εμπορεύματα εντοπίστηκαν στο πλαίσιο πλωτής αστυνομικής περιπολίας και κατασχέθηκαν.

Αλεξανδρούπολη: Στον εισαγγελέα δύο άτομα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης
Στην Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης οδηγήθηκαν δύο άτομα, ηλικίας 44 και 47 ετών, που συνελήφθησαν για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Οι αστυνομικοί, βάσει πληροφοριών που είχαν, εντόπισαν σε αυλή εγκαταλελειμμένου σπιτιού στην Αλεξανδρούπολη δύο δενδρύλλια, ύψους 2 μέτρων, και συνέλαβαν αρχικά τον 47χρονο στο χώρο της αυλής, όπου είχε πάει με σκοπό να τα ποτίσει. Στη συνέχεια συνελήφθη και ο δεύτερος, στο σπίτι του, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν μία συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 7,8 γραμμαρίων και ένα μεταλλικό τρίφτη. Τα δύο δενδρύλλια εκριζώθηκαν και η ναρκωτική ουσία που εντοπίστηκε στο σπίτι του 44χρονου κατασχέθηκε.

Ορεστιάδα: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το 14ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες διοργάνωσης του 14ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που θα διεξαχθεί στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Νέας Ορεστιάδας, από την 1η έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Οι ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες από τη Μυτιλήνη, το Αγρίνιο, τη Χίο, την Κοζάνη, την Πυλαία Θεσσαλονίκης και τη Σπερχειάδα-Μακρακώμη θα συμμετέχουν στο διαγωνιστικό μέρος του φετινού Φεστιβάλ, ενώ την πρώτη βραδιά, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, θα εμφανιστεί, εκτός διαγωνισμού, η θεατρική ομάδα του «Διόνυσου», που θα παρουσιάσει τον «Μπακαλόγατο». Εν τω μεταξύ, μετά την ανακοίνωση των ονομάτων της Κριτικής Επιτροπής, που θα απαρτίζεται από τους ηθοποιούς: Αντώνη Θεοδωρακόπουλο, Ελένη Κρίτα, Ντίνα Κώνστα, Νεφέλη Ορφανού και Σπύρο Φωκά, ανακοινώθηκε και το όνομα του «Τιμώμενου Προσώπου», που φέτος θα είναι η ηθοποιός Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Σε ρόλο παρουσιαστή, και φέτος, ο Αλέξης Κωστάλας.

Σαμοθράκη: Ακριβές αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης κατασκευάστηκε με την τεχνική Land Art στο χώρο όπου βρέθηκε το άγαλμα
Ένα ακριβές αντίγραφο της «Νίκης της Σαμοθράκης», πολύ κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το άγαλμα πριν από 150 χρόνια, βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες δίπλα στο Εξωκλήσι «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου», στο δρόμο Παλαιόπολης-Χώρας. Το αντίγραφο είναι κατασκευασμένο με τη τεχνική του Land Art (της τέχνης της γης) και συγκεκριμένα πρόκειται για το περίγραμμα του αγάλματος που έχει σχηματιστεί στην επιφάνεια της γης με πέτρες που συγκεντρώθηκαν από τη γύρω περιοχή. Την πρωτοβουλία κατασκευής ανέλαβε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΙΔΕΑ, που συνεργάστηκε με 20 εθελοντές για το σκοπό αυτό. «Η ΙΔΕΑ μαζί με τους εθελοντές της θέλησαν με αυτόν τον τρόπο, να δείξουν πως η Νίκη μπορεί να κοσμεί το μουσείο του Λούβρου, ωστόσο το όνομά της δηλώνει για πάντα την καταγωγή της. Θα παραμείνει αιωνίως η “Νίκη της Σαμοθράκης”», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.