Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 11 Σεπτεμβρίου 2013

Ορεστιάδα: Με συλλαλητήρια διαμαρτυρίας ξεκινά η νέα σχολική χρονιά
Με συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στην Παιδεία και τις διαθεσιμότητες-απολύσεις εκπαιδευτικών, ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά, καθώς η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου και πλήθος φορέων της περιοχής Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου προχωρούν αυτήν την ώρα (12 το μεσημέρι) σε κινητοποιήσεις στις δύο πόλεις. Εχθές το απόγευμα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον ίδιο λόγο έγινε με πρωτοβουλία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του ΠΑΜΕ Έβρου, σε Νέα Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη. Στα σημερινά συλλαλητήρια έχουν δηλώσει συμμετοχή δάσκαλοι Επαγγελματίες, Έμποροι, Βιοτέχνες, το Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, η Ένωση Γονέων, εργαζόμενοι-απολυμένοι της ΕΡΤ και σχολικοί φύλακες.

Ορεστιάδα: Επίσκεψη Α. Σταμπουλή και Α. Καραγιουσούφ στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών Φυλακίου
«Η επίσκεψη στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο Φυλάκιο μας έδειξε μία πραγματικότητα η οποία δεν είναι άσχημη, αλλά θα μπορούσε να γίνει αρκετά καλύτερη», δήλωσε εχθές, κατά την επίσκεψή της στο Κέντρο του Φυλακίου, η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή, που μαζί με τον συνάδελφό της του νομού Ροδόπης, Αϊχάν Καραγιουσούφ, βρέθηκαν στο Έβρο και είχαν διαδοχικές συναντήσεις με συνδικαλιστές αστυνομικούς και τους δύο αστυνομικούς διευθυντές του νομού. «Αυτό που παραμένει απαράδεκτο είναι το γεγονός της μαζικής κράτησης προσώπων, με μόνο κατηγορητήριο ότι μπήκαν στη χώρα χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα. Αυτό αντίκειται και στην εθνική και στην ενωσιακή νομοθεσία και καταδικάζεται από κάθε οργάνωση ανθρώπινων δικαιωμάτων», πρόσθεσε η κα. Σταμπουλή. Από την πλευρά του, ο Αϊχάν Καραγιουσούφ έκανε λόγο για την ανάγκη δημιουργίας περισσότερων χώρων Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών και για την επιτάχυνση της διαδικασίας παροχής ασύλου σε όσους μετανάστες το δικαιούνται.  

Φέρες: Στις 7 το απόγευμα τα εγκαίνια της 18ης Αγροτικής Έκθεσης Φερών
Ανοίγει σήμερα η 18η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση των Φερών που θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου. Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο δημοτικό πάρκο των Φερών, ενώ ορισμένες από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Στη έκθεση θα προβληθούν γεωργικά μηχανήματα και εφόδια και ειδικότερα οι κλάδοι της Κτηνοτροφίας, της Σαλιγκαροτροφίας, της Μελισσοκομίας και της Αμπελουργίας. Στόχος των διοργανωτών είναι η προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων, των αγροτικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών και η ανάπτυξη του αγροτουρισμού. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 7 το απόγευμα και από αύριο η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10.30 το βράδυ. Στις 11 το πρωί της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη και ημερίδα για τις «Εναλλακτικές καλλιέργειες» και ειδικότερα για μύρτιλα, κράνα, σμέουρα, και λαγοκέρασο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.