Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 26 Σεπτεμβρίου 2013



ΑΜΘ: Ομόφωνα ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο το ψήφισμα καταδίκης της πολιτικής δολοφονίας του Π. Φύσσα
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ εκφράζει τον αποτροπιασμό του και την απόλυτη καταδίκη της πολιτικής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από μέλος της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής», αναφέρεται στο ψήφισμα που ομόφωνα ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση. «Οι επιθέσεις αυτές επιβεβαιώνουν το ναζιστικό, φασιστικό, εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής που έχει στόχο το χτύπημα του λαού και της Δημοκρατίας», επισημαίνεται επίσης στο ψήφισμα, με το οποίο το περιφερειακό συμβούλιο «καταδικάζει κάθε μορφή βίας και τρομοκρατίας» και «εκφράζει την ανησυχία του για τη δράση της οργάνωσης στην περιοχή ΑΜΘ», επισημαίνοντας, παράλληλα, την ανάγκη «τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να μη διαταραχθεί η αρμονική συμβίωση των πληθυσμών της περιφέρειάς μας». Καταλήγοντας, το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ δηλώνει την απόφασή του να μην καλεί σε καμία εκδήλωση της Περιφέρειας τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.

Αλεξανδρούπολη: Νέα σύλληψη διακινητή που μετέφερε με βάρκα 8 μη νόμιμους μετανάστες
Σε μία ακόμη σύλληψη διακινητή, που μετέφερε με πλαστική βάρκα από την τουρκική στην ελληνική όχθη του ποταμού Έβρου οκτώ μη νόμιμους μετανάστες, προχώρησαν οι αστυνομικοί στην παρέβρια περιοχή Πόρου Φερών. Πρόκειται για έναν 18χρονο Ιρακινό που προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας οκτώ συμπατριώτες του. Ο νεαρός διακινητής παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.  

Σουφλί: Στην Εισαγγελέα ο 76χρονος που χτύπησε βαριά στο κεφάλι έναν 57χρονο
Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης παραπέμφθηκε ο 76χρονος από το Σουφλί, που συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο 76χρονος τραυμάτισε βαριά στο κεφάλι με υδροσωλήνα ποτίσματος έναν 57χρονο, μετά από λογομαχία που είχαν οι δύο άνδρες, για οικονομικές διαφορές. Το περιστατικό συνέβη στην αγροικία του δράστη, σε αγροτική περιοχή του Σουφλίου. Να σημειωθεί ότι κατά την έρευνα των αστυνομικών, εντοπίστηκε και ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο ο 76χρονος κατείχε παράνομα.

Αλεξανδρούπολη: Μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στην Αλεξανδρούπολη
Μεγάλη αντιφασιστική συναυλία διοργανώνουν αύριο το απόγευμα, στις 7 μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, εννέα σωματεία, σύλλογοι και συνδικαλιστικοί φορείς της περιοχής. «Οι δολοφόνοι φασίστες δεν έχουν καμία δουλειά στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στις γειτονιές μας», αναφέρουν οι διοργανωτές στην κοινή ανακοίνωση-κάλεσμά τους, τονίζοντας πως «το φασισμό θα τον τσακίσει ο λαός και η νεολαία». Στην πρωτοβουλία διοργάνωσης της συναυλίας  συμμετέχουν μέχρι στιγμής: το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης-Φερών-Σουφλίου, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θράκης, το Σωματείο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης, τα διοικητικά συμβούλια τεσσάρων φοιτητικών συλλόγων ισάριθμων πανεπιστημιακών τμημάτων του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης και η Α’ ΕΛΜΕ Έβρου.

Ορεστιάδα: Επίσκεψη Α. Λοβέρδου στην Ορεστιάδα στις 29/9
Τη Νέα Ορεστιάδα θα επισκεφθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής του νέου κομματικού σχηματισμού «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος, συνοδευόμενος από τον γραμματέα και βουλευτή, Χρήστο Αηδόνη. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα πραγματοποιηθεί και ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με πολίτες, στις 11.30 το πρωί στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα».

Ορεστιάδα: Εκδήλωση για το «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης βορείου Έβρου»
Ενημερωτική εκδήλωση για το «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης βορείου Έβρου», διοργανώνουν οι δήμοι Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας. Το «Τοπικό Σχέδιο Απασχόλησης» προβλέπει την προώθηση της απασχόλησης για 70 ανέργους και 40 αγρότες των δύο δήμων. Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατατίθενται μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, ενώ για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Εταιρεία Έρευνας και Ανάπτυξης βορείου Έβρου, το δήμο Ορεστιάδας ή το δήμο Διδυμοτείχου.   


Διδυμότειχο: Εθελοντική αιμοδοσία στο Σοφικό
Εθελοντική αιμοδοσία στο γήπεδο του Σοφικού, διοργανώνει την προσεχή Κυριακή ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Διδυμοτείχου, «Ειρήνη Χρυσοβαλάντου». Η αιμοδοσία διοργανώνεται σε συνεργασία με την ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού «Ορφέας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.