Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 12 Σεπτεμβρίου 2013



Ορεστιάδα: Μετά τον αγιασμό, βγήκαν στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί 


Με τη συμμετοχή πολλών φορέων της περιοχής πραγματοποιήθηκαν εχθές το μεσημέρι το συλλαλητήριο και η πορεία διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών της Β’ ΕΛΜΕ Έβρου. Εκτός από τους καθηγητές, το «παρών» έδωσαν στη χθεσινή κινητοποίηση δάσκαλοι, γονείς, εκπρόσωποι των επαγγελματιών, των εμπόρων, των δικηγόρων, του Εργατικού Κέντρου, απολυμένοι της ΕΡΤ, Σχολικοί Φύλακες και πολίτες που δήλωσαν με την παρουσία τους την αντίθεσή τους στις «μνημονιακές» πολιτικές που οδηγούν στην κατάρρευση της Παιδείας, της Υγείας-Πρόνοιας, των κοινωνικών δομών αλλά και στην ανεργία και την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος. Αύριο αντιπροσωπεία της Β’ ΕΛΜΕ θα ενημερώσει τα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων Γονέων όλων των σχολείων της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Παιδείας μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου για το «νέο σχολείο» αλλά και για το πλαίσιο των αιτημάτων των πενθήμερων απεργιών που αποφάσισαν να κάνουν από τις 16 Σεπτεμβρίου οι καθηγητές. Θα ακολουθήσει, τις επόμενες ημέρες, ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης για όλους τους γονείς των μαθητών των σχολείων. 


Ορεστιάδα: Εγκαινιάζεται στις 17/9 το 7ο Νηπιαγωγείο Ορεστιάδας
Τα επίσημα εγκαίνια του 7ου Νηπιαγωγείου Νέας Ορεστιάδας, που βρίσκεται στην περιοχή της Σαγήνης, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί. Το έργο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το 2011 και κόστισε 1.116.000 ευρώ. Όσον αφορά τα άλλα δύο νηπιαγωγεία που κατασκευάζονται στο δήμο Ορεστιάδας, το 8ο, στην περιοχή της Νέας Ελβετίας, βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των εξωτερικών εργασιών και η παράδοσή του προβλέπεται να γίνει στις αρχές του 2014, ενώ το 6ο, που βρίσκεται πίσω από το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, βρίσκεται στο στάδιο των εργασιών τοποθέτησης πλακιδίων στο εσωτερικό του και προβλέπεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ορεστιάδα: Στον Εισαγγελέα δύο Ιρακινοί-διακινητές οκτώ μη νόμιμων μεταναστών
Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας οδηγήθηκαν οι δύο Ιρακινοί, 19 και 20 ετών, που συνελήφθησαν στην περιοχή Πρωτοκκλησίου για διακίνηση οκτώ μη νόμιμων μεταναστών, εκ των οποίων οι επτά από το Αφγανιστάν και ένας από τη Συρία. Οι δύο νεαροί αλλοδαποί οδηγούσαν πεζή τους μετανάστες. Τα τρία κινητά που βρέθηκαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν.

Έβρος: Νέες αποσπάσεις αστυνομικών για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης στον Έβρο
Με νέους Αστυφύλακες, ήδη αποσπασμένο προσωπικό που θα δηλώσει ότι επιθυμεί την παράταση της παραμονής του στον Έβρο αλλά και με Ειδικούς Φρουρούς που θα προέρχονται από τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης, θα συμπληρωθεί η λίστα των αποσπάσεων ένστολων που θα μετακινηθούν στις αστυνομικές διευθύνσεις του Έβρου για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Η σχετική διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για τις νέες προαιρετικές αποσπάσεις έρχεται λίγες ημέρες πριν τη λήξη των τρίμηνων αποσπάσεων προσωπικού που μετακινήθηκε το προηγούμενο διάστημα στον Έβρο προκειμένου να υπηρετήσει μέχρι το τέλος του μήνα.    

Αλεξανδρούπολη: Εξελέγη το νέο Δ. Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης
Ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ είναι ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, όπως προέκυψε κατά την ψηφοφορία μεταξύ των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου για την κατανομή αξιωμάτων. Καθήκοντα Α’ αντιπροέδρου αναλαμβάνει ο Χρήστος Καρυπίδης, Β’ Αντιπροέδρου η Βίβιαν Κουρμπανιάν, γενικού γραμματέα ο Νίκος Μιχαηλίδης και ταμία ο Νίκος Αργυρίου. Σημειώνεται ότι μετά και την επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών του Συλλόγου από το Πρωτοδικείο της Αλεξανδρούπολης, τις 14 από τις συνολικά 15 έδρες του συμβουλίου καταλαμβάνουν εκλεγέντες της παράταξης «Ενωμένο Εμπόριο» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και μία έδρα καταλαμβάνει ο επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων», Θεόδωρος Πατλάκας. Τις επόμενες ημέρες το νέο διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει προκειμένου να οριστούν οι αρμοδιότητες του κάθε συμβούλου και να τεθεί το πρώτο σχέδιο δράσης της νέας διοίκησης.

Αλεξανδρούπολη: Διαλέξεις Ν. Λυγερού στην Αλεξανδρούπολη
Διάλεξη με θέμα «οι ελιές του Ζεόλιθου» θα δώσει την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στις 11.30 το πρωί στο κοινοτικό κατάστημα Μάκρης του δήμου Αλεξανδρούπολης ο καθηγητής Νίκος Λυγερός. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στις 8, στο δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης, ο κ. Λυγερός, προσκεκλημένος της Ένωσης Συλλόγων και Ομάδων των Εθελοντών Αιμοδοτών του νομού Έβρου, θα δώσει άλλη μία διάλεξη, με θέμα: «Με το αίμα μου, δίνω αυτό που είμαι και όχι αυτό που έχω».

Ορεστιάδα: Τμήματα Στίβου για μικρά παιδιά από τον ΑΟΟ
Τμήματα Στίβου για παιδιά ηλικίας από πέντε έως και 13 ετών λειτουργεί ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας. Οι προπονήσεις γίνονται στο ανοιχτό στάδιο της πόλης καθημερινά από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ. Στόχος του Ομίλου είναι να προσελκύσει τα μικρά παιδιά στα αθλήματα του στίβου, προκειμένου να βελτιώσουν την υγεία τους, να αναπτύξουν τις αθλητικές τους δεξιότητες, να ψυχαγωγηθούν και να κοινωνικοποιηθούν μέσω του αθλητισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.