Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ορεστιάδα-Διδυμότειχο: Συλλαλητήρια εκπαιδευτικών με τη στήριξη τοπικών φορέων
Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από τις 16 Σεπτεμβρίου, προχωρούν οι εκπαιδευτικοί της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης, μετά την απόφαση που έλαβαν εχθές το βράδυ, σε ποσοστό 90%, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ της χώρας σε κοινή συνεδρίαση με το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ. 
Εν τω μεταξύ, σε τοπικό επίπεδο, η Β’ ΕΛΜΕ είχε εχθές συνάντηση, στο προαύλιο της Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας με εκπροσώπους πολλών φορέων της περιοχής, σε μία προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός μαζί τους εν όψει του αυριανού συλλαλητηρίου που προγραμματίζουν οι εκπαιδευτικοί μετά τις 11.30 το πρωί μπροστά στην κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας. Οι φορείς αναγνώρισαν τα δίκαια αιτήματα του κλάδου και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία αλλά και στις διαθεσιμότητες-απολύσεις καθηγητών, που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο προαύλιο της Ε. ΡΑ βρέθηκαν εχθές το βράδυ εκπρόσωποι των δασκάλων, των Επαγγελματιών, των Εμπόρων, των Βιοτεχνών, των δικηγόρων, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας, της Ένωσης Γονέων, ενώ τη συμμετοχή τους στην αυριανή κινητοποίηση δήλωσαν οι εργαζόμενοι-απολυμένοι της ΕΡΤ και οι σχολικοί φύλακες. Κινητοποίηση με τη μορφή συλλαλητηρίου θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 11.30 το πρωί και στο Διδυμότειχο.   

Ορεστιάδα: “Αμέριστη συμπαράσταση” της Ένωσης Γονέων Ορεστιάδας στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών
«Κατανοούμε τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν από την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την Παιδεία και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της εν όψει του αυριανού συλλαλητηρίου η Ένωση Γονέων του δήμου Ορεστιάδας. Καλεί δε τους γονείς να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση.

Ορεστιάδα-Αλεξανδρούπολη: Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για το «σχολείο της αγοράς» από Μ. Α. Σ. και ΠΑΜΕ
Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για το «σχολείο της αγοράς» οργανώνει σήμερα το απόγευμα, στην Αλεξανδρούπολη και τη Νέα Ορεστιάδα, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το ΠΑΜΕ Έβρου. Το συλλαλητήριο της Αλεξανδρούπολης είναι προγραμματισμένο στις 7 το απόγευμα, μπροστά στο δημαρχείο, ενώ αυτό της Ορεστιάδας θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα μπροστά στην κεντρική πλατεία.

Ορεστιάδα: Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται το Κέντρο Μεταναστών Φυλακίου
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή των βουλευτών του κόμματος, Αφροδίτης Σταμπουλή, του νομού Σερρών και Αϊχάν Καραγιουσούφ, του νομού Ροδόπης, επισκέπτεται σήμερα τον Έβρο. Η αντιπροσωπεία βρέθηκε το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών και τον Αστυνομικό Διευθυντή Αλεξανδρούπολης. Σε λίγη ώρα (12 το μεσημέρι) θα συναντηθεί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ορεστιάδας και στη 1.30 θα μεταβεί στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών του Φυλακίου. Οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα ενημερωθούν για τα προβλήματα και τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών, ενώ θα εκφράσουν και την αντίθεσή τους στην απόφαση παράτασης του χρόνου κράτησης σε 18 μήνες, από 12 που ήταν. Στις 3 το μεσημέρι, στη Νέα Ορεστιάδα, θα υπάρξει και συνάντησή της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους των Συνοριακών Φυλάκων της περιοχής.

ΑΜΘ: 131 παραβάσεις σε ελέγχους πλανόδιων μικροπωλητών στην περιφέρεια ΑΜΘ
Εκατόν τριάντα μία (131) διοικητικές παραβάσεις βεβαιώθηκαν στο διάστημα μεταξύ 13ης Αυγούστου και 2ας Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια ελέγχων που διενήργησαν 80 συνεργεία σε 774 πλανόδιους μικροπωλητές στην ΑΜΘ. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις διαπιστώθηκε η διακίνηση προϊόντων απομίμησης και η πώληση προϊόντων χωρίς άδεια. «Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας ΑΜΘ.  

Ορεστιάδα: Ερώτηση βουλευτών ΚΚΕ για τους σχολικούς φύλακες
Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να αναγνωριστεί πλήρως, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ο χρόνος προϋπηρεσίας των σχολικών φυλάκων, από την πρώτη μέρα εργασίας τους και να να μην προχωρήσει καμία απόλυσή τους, ερωτούν έξι βουλευτές του ΚΚΕ, που κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για το θέμα των Σχολικών Φυλάκων. Οι βουλευτές σημειώνουν ότι «το νέο μοντέλο που προωθείται αποτελειώνει το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά και ανοίγει το δρόμο σε επιχειρηματικά συμφέροντα στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, σε Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια». Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν από τους υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας και Παιδείας, εκτός από την αποκατάσταση των σχολικών φυλάκων που βγήκαν σε διαθεσιμότητα, να γίνουν νέες προσλήψεις, με μόνιμη και σταθερή εργασία, για τις κοινωνικές δομές που παραμένουν ανεπαρκείς και σήμερα αποδεκατίζονται», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Αλεξανδρούπολη: Υπό έλεγχο η μικρή πετρελαιοκηλίδα στο λιμάνι
Με την τοποθέτηση απορροφητικών φραγμάτων και εργασίες απορρύπανσης, αντιμετωπίστηκε την περασμένη Κυριακή το μικρής κλίμακας περιστατικό ρύπανσης που σημειώθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, για το οποίο διενεργείται έρευνα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο. Παράλληλα, δείγματα που ελήφθησαν από τη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή έχουν αποσταλεί στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία για ανάλυση και ταυτοποίηση. Η κηλίδα πετρελαιοειδών, που εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου από τους λιμενικούς, ενεργοποίησε άμεσα το «σχέδιο έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης στην περιοχή αρμοδιότητας του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης», στο πλαίσιο του οποίου έγιναν και οι απαιτούμενες ενέργειες το Σαββατοκύριακο.   

Ορεστιάδα: 19 θέσεις για τα τμήματά της προκήρυξε η ΔΗΚΕΠΑΟ
Μέχρι την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου έχουν το χρονικό περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας για τις θέσεις που προκήρυξε η Επιχείρηση προκειμένου να στελεχώσει τα τμήματα του Ωδείου, της Ζωγραφικής, της Ξυλογλυπτικής, της Αγιογραφίας, της Κεραμικής, του Κοσμήματος, του χορού και της Φιλαρμονικής, για την περίοδο 2013-2014. Οι αιτήσεις κατατίθενται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.