Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 24 Σεπτεμβρίου 2013



Ορεστιάδα: Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας
Σε κατάληψη προχώρησαν το πρωί οι μαθητές του ΕΠΑΛ Ορεστιάδας, δηλώνοντας την υποστήριξή τους στους απολυμένους καθηγητές του σχολείου τους αλλά και τη διαμαρτυρία τους για την κατάργηση του τμήματος Υγείας-Πρόνοιας. Παράλληλα, διαμαρτύρονται για τα σχέδια σύμπτυξης των τμημάτων, με αύξηση κατά 10% του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, αλλά και για την κακή κατάσταση των σχολικών εγκαταστάσεων που τους στεγάζουν, αφού, όπως υποστηρίζουν, το ΕΠΑΛ, εδώ και χρόνια, έχει πολλά προβλήματα κτιριακά αλλά και θέρμανσης. Στη διάρκεια της ημέρας οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου θα έχουν συναντήσεις με μαθητές και άλλων σχολείων, προκειμένου να εξετάσουν εάν υπάρχει διάθεση συντονισμού σε  μαθητικές κινητοποιήσεις.   

Αλεξανδρούπολη: Με 1,7 εκ. ευρώ εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ τα έργα το τέρμα Άβαντος
Τα έργα υποδομής στο τέρμα της οδού Άβαντος εντάχθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013» με 1,7 εκ. ευρώ περίπου. Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία τάφρου ομβρίων, τέσσερις πεζογέφυρες στη σιδηροδρομική γραμμή και την κατασκευή πεζοδρομίων και κρασπέδων επί της οδού Άβαντος. Με το συγκεκριμένο έργο, που στο επόμενο διάστημα θα δημοπρατήσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, θα αποτραπούν οι πλημμύρες που συχνά πλήττουν τον οικισμό Άβαντος και θα εκλείψουν οι εστίες μόλυνσης.

Ορεστιάδα: Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το τεχνικό πρόγραμμα 2014
«Το πιο φτωχό τεχνικό πρόγραμμα των τελευταίων δεκαετιών, ύψους μόλις 770.000 ευρώ, ψήφισε η πλειοψηφούσα παράταξη του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», χαρακτηρίζοντας «εξευτελιστικό το ποσό». «Με τα χρήματα αυτά ίσα-ίσα μπορούν να μπαλώσουν κάποιες τρύπες και να “μαυρίσουν” με άσφαλτο ελάχιστα τμήματα που πεπαλαιωμένου επαρχιακού οδικού δικτύου», υπογραμμίζει η παράταξη. Για να καταδείξει δε το «στραγγαλισμό των οικονομικών των δήμων από τη σημερινή κυβέρνηση», υπενθυμίζει ότι το τεχνικό πρόγραμμα του 2010 ανέρχονταν σε 2,5 εκ ευρώ. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» υποστηρίζει ότι «το τεχνικό πρόγραμμα του 2014 βρίσκεται πολύ μακριά από την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων της ακριτικής περιοχής μας» και καλεί τους πολίτες «να συγκρουστούν με τις πολιτικές που θέλουν να φορτώσουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, οδηγώντας τους στη πτώχευση».

Αλεξανδρούπολη: Ανοίγει ο δρόμος για την εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου Αρίστεινου
Ιδιαίτερα θετικά κρίνονται από το δήμο Αλεξανδρούπολης τα αποτελέσματα των τελικών αντλήσεων και μετρήσεων για τον έλεγχο των δυνατοτήτων του βεβαιωμένου Γεωθερμικού Πεδίου Αρίστεινου, την κυριότητα και εκμετάλλευση του οποίου έχει αποκτήσει από το Φεβρουάριο του 2013 ο δήμος Αλεξανδρούπολης. Το συγκεκριμένο γεωθερμικό πεδίο, συνολικής έκτασης 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων, θα συμβάλλει στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του δήμου, που περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύων τηλεθέρμανσης για δημοτικά και δημόσια κτίρια, για το παιδικό χωριό SOS Θράκης και για θερμοκηπιακές μονάδες βιολογικών κηπευτικών και καλλιέργειας σπιρουλίνας. Παράλληλα, τα σχέδια του δήμου προβλέπουν τη δημιουργία πράσινης αγροτικής κοινότητας στο Δωρικό με την πλήρη τηλεθέρμανση του χωριού, καθώς και την παροχή τηλεθέρμασης σε 6.000 νοικοκυριά μέσα από τις δράσεις του Συμφώνου των Δημάρχων για την Τοπική Βιώσιμη Ενέργεια. «Απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να προχωρήσουν και άλλες επενδυτικές δράσεις, δημοτικές και ιδιωτικές, σε οικισμούς του δήμου, εντός και κοντά στο γεωθερμικό πεδίο», δήλωσαν για το θέμα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γιάννης Φαλέκας.  

Ορεστιάδα: Με παραστάσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα κλείνει ο κύκλος του «Μπακαλόγατου» του Διόνυσου
Με δυο παραστάσεις στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνεται ο κύκλος παραστάσεων της θεατρικής ομάδας του «Διόνυσου» Νέας Ορεστιάδας, που για δύο σαιζόν παρουσίασε τον «Μπακαλόγατο». Η παράσταση στη Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένη για το προσεχές Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ στο πολιτιστικό κέντρο «Αλέξανδρος» στην περιοχή του Λευκού Πύργου και οι παραστάσεις της Αθήνας θα ακολουθήσουν στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, την ίδια ώρα, στο θέατρο «Αργώ» στο Μεταξουργείο.  

Αλεξανδρούπολη: Iωάννης Παρίσης «Η καθ ημας θάλασσα-γεωστρατηγική ανάλυση Μεσογείου»
Το βιβλίο του Ιωάννη Παρίση, υποστράτηγου ε.α., Διδάκτορα Πολιτικής Επιστήμης, με τίτλο «Η καθ ημας θάλασσα-γεωστρατηγική ανάλυση Μεσογείου,» θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του βιβλιοπωλείου Ελευθερουδάκης” στην Αλεξανδρούπολη. Την εκδήλωση παρουσίασης διοργανώνει ο δήμος Αλεξανδρούπολης και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη”. Θα προλογίσει ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ. κ. Κυριάκος Γεροντόπουλος, Υφυπουργός Εξωτερικών, και Σωτήρης Σέρμπος, Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων ΔΠΘ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.