Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 13 Νοεμβρίου 2013



ΑΜΘ: Τον προϋπολογισμό του 2014 θα συζητήσει το περιφερειακό συμβούλιο
Αναβλήθηκε για την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ, λόγω απουσίας του περιφερειάρχη, Άρη Γιαννακίδη στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους. Η συνεδρίαση, που επρόκειτο να γίνει σήμερα το απόγευμα, μεταφέρεται για την ερχόμενη Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι. Πρώτο θέμα της θα είναι ο προϋπολογισμός του 2014 και θα ακολουθήσει η συζήτηση άλλων εννέα θεμάτων, μεταξύ των οποίων και αυτό της «κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας», το οποίο θα συζητηθεί μετά από αίτημα της παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης ΑΜΘ».

Αλεξανδρούπολη: Ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2014
Προϋπολογισμό και σχέδιο δράσης για το 2014 θα συζητήσει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, σε ειδική συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί στις 6 το απόγευμα. 







Έβρος: Την τήρηση της συμφωνίας επαναπροώθησης παράνομων μεταναστών από Μπαγκαντές και Πακιστάν ζήτησε ο Κ. Γεροντόπουλος
Την αναγκαιότητα τήρησης της συμφωνίας που έχουν υπογράψει οι χώρες τους με την Ε. Ε., για την επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών, επεσήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών-βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Γεροντόπουλος, σε συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών του Πακιστάν και του Μπαγκλαντές, στο περιθώριο της Συνόδου Ασίας-Ευρώπης που ολοκληρώθηκε εχθές στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Ο κ. Γεροντόπουλος ενημέρωσε τους δύο υπουργούς ότι το θέμα της τήρησης της συγκεκριμένης συμφωνίας θα τεθεί εκ νέου στις αρχές του 2014, οπότε η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Ε. Ε.

Έβρος: Φόβοι Μ. Ουζουνίδη για κατάργηση της ΕΥΔΕ Έβρου
Το θέμα της λειτουργίας της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας της κοιλάδας του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων του (Ε. Υ. Δ. Ε. Έβρου), επαναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής Έβρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρίνος Ουζουνίδης, κρίνοντας πως υπάρχουν βάσιμες αμφιβολίες για τη στελέχωση και λειτουργία της και πως το θέμα θα πρέπει να απασχολήσει, σε κοινή συνάντηση, τους βουλευτές του νομού, την περιφερειακή διοίκηση και τις δημοτικές αρχές. Ο κ. Ουζουνίδης αναφέρει πως η πληροφόρηση που ο ίδιος είχε από το υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων είναι πως η Ε. Υ. Δ. Ε. πιθανότατα θα καταργηθεί και πως οι αρμοδιότητές της θα μεταφερθούν στη Διεύθυνση Εγγειοβελτιωτικών Έργων του Υπουργείου, η οποία σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ θα διαχειριστεί κονδύλια ύψους 3 εκ. ευρώ για την μελέτη και εκπόνηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. «Η λειτουργία της Υπηρεσίας, η οποία θα ήταν αποκλειστικά αρμόδια για τη διαχείριση και αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα και το Κράτος επιδεικνύει για ακόμη μία φορά την προκλητική αδιαφορία για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Έβρου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».  

ΑΜΘ: Μηνιαία στοιχεία Οκτωβρίου των Α. Δ. της Περιφέρειας
Διακόσια πενήντα δύο άτομα για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα, 16 διακινητές και 112 μη νόμιμους μετανάστες συνέλαβαν στη διάρκεια του Οκτωβρίου οι αστυνομικοί των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία που έδωσε η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, στο ίδιο διάστημα εξιχνιάστηκε μία ληστεία και εξαρθρώθηκε μία εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά, ενώ ανευρέθηκαν, συνολικά, 35 αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που είχαν κλαπεί.  




Ορεστιάδα: Στον εισαγγελέα 55χρονος Τούρκος που προωθούσε 18 Σύριους μη νόμιμους μετανάστες
Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας παραπέμφθηκε ο 55χρονος Τούρκος οδηγός φορτηγού που συνελήφθη εχθές τα ξημερώματα στον κόμβο των Μαρασίων, να μεταφέρει με το φορτηγό αυτοκίνητό του 18 Σύριους μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά. 






Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση παρουσίασης της υποψηφιότητάς του για το δήμο Αλεξανδρούπολης ετοιμάζει ο Α. Φωτιάδης
Τ
ην πρώτη του, προεκλογικού χαρακτήρα εκδήλωση διοργανώνει την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου ο πρώην βουλευτής Έβρου και υποψήφιος, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, για το δήμο Αλεξανδρούπολης, Απόστολος Φωτιάδης. «Ξεκινάμε μία μεγάλη προσπάθεια, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς μεγάλα λόγια και υποκρισία», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο κ. Φωτιάδης, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα προς κάθε πολίτη να παραστεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την 1η Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο «Εγνατία», στις 7 το απόγευμα.

Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση «ενάντια στη βία» διοργανώνει η ΝΔ
«Φτάνει πια» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης “ενάντια στη βία”, που διοργανώνει αύριο στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, η νομαρχιακή επιτροπή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας. Ομιλητής θα είναι ο βουλευτής Τρικάλων του κόμματος, Κώστας Σκρέκας.  








Ορεστιάδα: Το ανασκαφικό έργο της Πλωτινόπολης παρουσιάζεται απόψε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο
Εκδήλωση παρουσίασης του ανασκαφικού έργου στην Πλωτινόπολη, διοργανώνουν απόψε, στις 8 μ. μ., στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ν. Ορεστιάδας, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ- Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων του δήμου Ορεστιάδας, την Β’ ΕΛΜΕ Έβρου και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας.
Την παρουσίαση θα κάνει ο επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας αρχαιολόγων, Ματθαίος Κουτσουμανής. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευρύτερη ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά εντυπωσιακά ευρήματα που ήρθαν στο φως στην Πλωτινόπολη, από το 1977 και μετά, οπότε και προχωρά σταδιακά, μέχρι και σήμερα, το ανασκαφικό έργο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.