Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση παρουσίασης του ανασκαφικού έργου στην Πλωτινόπολη...



Εκδήλωση παρουσίασης του ανασκαφικού έργου στην Πλωτινόπολη, διοργανώνουν την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, στις 8 μ. μ., στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ν. Ορεστιάδας, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ- Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων του δήμου Ορεστιάδας, την Β’ ΕΛΜΕ Έβρου και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας. 

Την παρουσίαση θα κάνει ο επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας αρχαιολόγων, Ματθαίος Κουτσουμανής. 

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευρύτερη ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά εντυπωσιακά ευρήματα που ήρθαν στο φως στην Πλωτινόπολη, από το 1977 και μετά, οπότε και προχωρά σταδιακά, μέχρι και σήμερα, το ανασκαφικό έργο. 

Ο επικεφαλής αρχαιολόγος της ομάδας, που με τις ανασκαφές της στη θέση «Αγία Πέτρα» αποκαλύπτει τμήματα Ρωμαϊκής πόλης του 2ου μ. Χ. αιώνα, θα παρουσιάσει το έργο που γίνεται υπό την επίβλεψή του από το 1996, το οποίο συμπληρώνει τα πρώτα ευρήματα που ήρθαν στο φως στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στη δεκαετία του ’80. 

Λείψανα κτιρίων, ψηφιδωτά δάπεδα, τοιχογραφίες, ακόμη και ένα πηγάδι που συνδέεται με καμαροσκέπαστο θάλαμο που σχετίζεται με την υδροδότηση της αρχαίας πόλης, θα «φανερωθούν» στο κοινό μέσα από το πλούσιο οπτικό υλικό που θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση. 

Η Πλωτινόπολη, που ίδρυσε ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Τραϊανός και πήρε το όνομά της από τη σύζυγο του Αυτοκράτορα, Πλωτίνη, αποτελεί σημείο εξαιρετικής αρχαιολογικής σημασίας και η συνέχιση του ανασκαφικού έργου εκτιμάται ότι θα αποκαλύψει κι άλλα ευρήματα που θα συμπληρώσουν την εικόνα της αρχαίας πόλης.

ΕΡΑ Ορεστιάδας: Ενημέρωση- Ψυχαγωγία- Πολιτισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.