Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 20 Νοεμβρίου 2013



Αλεξανδρούπολη: Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ Έβρου για τη μεταβίβαση του δημοτικού κάμπινγκ στο ΤΑΙΠΕΔ
Σχέδιο «λεηλασίας και ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ το δημοτικό κάμπινγκ της Αλεξανδρούπολης. «Ο χώρος αυτός αποδόθηκε το 1986 από τον ΕΟΤ στο δήμο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος επένδυσε σημαντικά κεφάλαια για τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση των εγκαταστάσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, υπογραμμίζοντας πως η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ γίνεται χωρίς κανένα αντάλλαγμα για το δήμο. Παράλληλα, σημειώνει πως το δημοτικό κάμπινγκ εξυπηρετεί κάθε καλοκαίρι οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Καταλήγοντας, καλεί σε αγωνιστική επαγρύπνηση τους πολίτες του νομού Έβρου «για σταματήσει αυτή η θρασύτατη υποβάθμιση από την κυβέρνηση, τόσο του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και του επιπέδου ζωής των κατοίκων». Επιπλέον, δεσμεύεται να μεταφέρει το θέμα στη Βουλή και απευθύνει κάλεσμα και προς τους τοπικούς θεσμικούς παράγοντες «να πάρουν θέση για το νέο αυτό ξεπούλημα και μαζί με τους πολίτες να αγωνιστούν για την ανατροπή των πολιτικών και όσων τις υπηρετούν “τυφλά”».

Αλεξανδρούπολη: Δήλωση Β. Λαμπάκη για την «Πολιτεία Θράκης»
Δήλωση με την οποία καταγγέλλει τη «χρηματοδοτούμενη από τους Καναδούς χρυσοθήρες δράση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “Πολιτεία Θράκης”, έκανε εχθές ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, μετά από συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τον πρόεδρο της Οργάνωσης, Θανάση Λουκά. «Θεωρώ ότι η “Πολιτεία Θράκης” είναι ο ουσιαστικός εκπρόσωπος των χρυσοθήρων της Eldorado Gold, και υπάρχει μόνο για να προωθεί τα συμφέροντα των Καναδών χρυσοθήρων», αναφέρει συγκεκριμένα στη δήλωσή του ο κ. Λαμπάκης. Καταγγέλλει δε πως η συγκεκριμένη Οργάνωση χρηματοδοτείται για να διαφημίζει την Καναδική εταιρεία, καταφέρεται με ασέβεια στα θεσμικά όργανα που ομόφωνα διαχρονικά αποφάσισαν «Όχι» στα χρυσωρυχεία και παραπληροφορεί την κοινωνία ότι οι θεσμικοί φορείς που διαφωνούν με την εξόρυξη χρυσού είναι ενάντια σε κάθε επένδυση. «Η “Πολιτεία Θράκης” κατάντησε ο εχθρός του λαού μας, αλλά θεσμικά, παρά το γεγονός ότι κινούνται για την εξασφάλιση των συμφερόντων των Καναδών, κόντρα στη ζωή μας, είχα την υποχρέωση δημοκρατικά να τους δεχθώ στο γραφείο μου και να τους διατυπώσω, όχι απλά τις αντιρρήσεις μου που υφίστανται επί 15 έτη, αλλά και τη μη εκτίμησή μου γι’αυτό που κάνουν», εξηγεί ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης στη δήλωσή του.  

Αλεξανδρούπολη: Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το δήμο υπέγραψε η Σχολή Επιστημών Αγωγής του ΔΠΘ
Την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα απευθύνονται σε παιδιά του δήμου Αλεξανδρούπολης, περιλαμβάνει το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπέγραψαν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης και ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Γιώργος Παπαγεωργίου. Η συνεργασία προβλέπει τη διάθεση ειδικευμένου προσωπικού και φοιτητών της Σχολής για το σχεδιασμό, την επίβλεψη και υλοποίηση των προγραμμάτων, ενώ από την πλευρά της, η δημοτική αρχή αναλαμβάνει την υποχρέωση να παρέχει τους χώρους και τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.   

Ορεστιάδα: «Το ρεμπέτικο τραγούδι στο χρόνο» θα παρουσιαστεί στις 23/11
Ρεμπέτικη βραδιά διοργανώνουν το Σάββατο στις 8.30 το βράδυ στο χώρο συναυλιών στα παλιά δικαστήρια, ο Σύλλογος Μουσικών και Φίλων Μουσικής Ορεστιάδας «Δημητρός Αραμπατζής» και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ-ΕΡΑ Ορεστιάδας. Το ρεπερτόριο προέρχεται από την περίοδο 1923-1937 και στο πάλκο θα βρεθούν: μουσικοί της Σχολής του Γιώργου Ιωαννίδη και ρεμπέτικο σχήμα αποτελούμενο από τους: Πασχάλη Γκιώρκα (τρίχορδο μπουζούκι) , Γιάννη Μποϊδίδη (κιθάρα-τραγούδι-φωνητικά), Κυριάκο Φωτιάδη (μπαγλαμαδάκι), Γιώργο Φιλίππου (τραγούδι), Ειρήνη Νικολάου (τραγούδι-κρουστά), Ειρήνη Μοσχίδου (τραγούδι), Γιώργο Ιωαννίδη (ποτηράκια).   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.