Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 28 Νοεμβρίου 2013



Ορεστιάδα: Ποινή έξι μηνών φυλάκισης στον Β. Πουλιλιό για συκοφαντική δυσφήμιση της δασκάλας Χ. Νικοπούλου
Έξι μήνες φυλάκιση, για συκοφαντική δυσφήμιση της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου που υπηρετούσε στο Μεγάλο Δέρειο, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας στον δήμαρχο Σουφλίου, Βαγγέλη Πουλιλιό. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δίκης, ο δικηγόρος της κας. Νικοπούλου κατέθεσε σε βάρος του δημάρχου Σουφλίου και αγωγή αποζημίωσης για ηθική βλάβη, ύψους 400.000 ευρώ. Η υπόθεση θα εξεταστεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ορεστιάδας στις 9 Ιανουαρίου 2014. 


Ορεστιάδα: 105 άτομα πέρασαν από την Ε.ΡΑ Ορεστιάδας για τη δράση δωρεάν σπιρομέτρησης
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δράση «δωρεάν σπιρομέτρησης» που διοργάνωσαν εχθές, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ- ΕΡΑ Ν. Ορεστιάδας οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού σταθμού και το Σωματείο Εποχικού Προσωπικού του εργοστασίου ζάχαρης της Νέας Ορεστιάδας, υπό την αιγίδα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ορεστιάδας. Στη διάρκεια των τεσσάρων ωρών που διήρκεσε η δράση, οι πνευμονολόγοι Αθανάσιος Παπανδρέου και Ελένη Τσιάτα, που παρείχαν χωρίς αμοιβή τις υπηρεσίες τους, εξέτασαν 105 άτομα. Από το σύνολο των εξεταζόμενων, περίπου το 25% εκτιμήθηκε από τους γιατρούς ότι χρήζει περαιτέρω εξειδικευμένης εξέτασης, για καλύτερο έλεγχο της πνευμονικής λειτουργίας.

Ορεστιάδα: Αναφορά βουλευτών ΚΚΕ με θέμα το αίτημα εκσυγχρονισμού του ΤΟΕΒ Βύσσας-Ορεστιάδας-Διδυμοτείχου
Το αίτημα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» για εκσυγχρονισμό και υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου που ανήκει στην ευθύνη του ΤΟΕΒ Ωοειδούς Βύσσας-Ορεστιάδας-Διδυμοτείχου, κατέθεσαν εχθές, υπό τύπου Αναφοράς, στο Προεδρείο της Βουλής, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου. Υπενθυμίζεται ότι η «Ενότητα» σε ανακοίνωσή της καλούσε το υπουργείο να παρέμβει άμεσα και να χρηματοδοτήσει τα έργα που απαιτούνται. «Ο ΤΟΕΒ ωοειδούς της συγκεκριμένης περιοχής, που έχει στην ευθύνη του την άρδευση 75.000 στρεμμάτων και τη διαχείριση του αρδευτικού δικτύου με τις 350 γερασμένες γεωτρήσεις, τα 400 χιλιόμετρα πεπαλαιωμένου επιφανειακού δικτύου και τα 800 χιλιόμετρα αγροτικής οδοποιίας, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που συνεχώς οξύνονται και απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις», υποστηρίζει η Ομοσπονδία των Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Ορεστιάδα: Β. Μαυρίδης προς Δ. Μουζά: «Ας δει και έξω από το παράθυρο…»
Τη μη αξιοποίηση και εγκατάλειψη της δημοτικής περιουσίας, όπως είναι το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που βρίσκεται στο Χειμώνιο, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, «Ορεστιάδα στην Πρώτη Γραμμή», Βασίλης Μαυρίδης. Με αφορμή την εικόνα καταστροφής που παρουσιάζει το συγκεκριμένο πάρκο, ο κ. Μαυρίδης υπενθυμίζει στον δήμαρχο και άλλες περιπτώσεις δημοτικής περιουσίας που έχουν εγκαταλειφθεί και καταστρέφονται εξαιτίας της ανικανότητας αξιοποίησής τους, όπως υποστηρίζει. Ο επικεφαλής της παράταξης αναφέρεται συγκεκριμένα στα αναψυκτήρια Λεπτής και Καστανεών αλλά και στο «έκτρωμα», όπως το χαρακτηρίζει, που βρίσκεται δίπλα στο δημαρχείο. «Τι κάνατε κ. Δήμαρχε; Που πήγαν τα χρήματα; Έχετε προσωπική ευθύνη ή πάλι φταίνε άλλοι;» ερωτά ο κ. Μαυρίδης και προτρέπει τον δήμαρχο Ορεστιάδας να παραδειγματιστεί από άλλους δήμους, που έχουν καταφέρει να λειτουργήσουν τα αναψυκτήρια και τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής που διαθέτουν. «Είναι θέμα ανάπτυξης, πολιτισμού, δημιουργίας θέσεων εργασίας», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρίδης.


Αλεξανδρούπολη: Ιδρυτική συνέλευση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου  
Στις 6 σήμερα το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο της Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική συνέλευση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου. «Είναι σήμερα πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη να προβληματιστούν, να ανησυχήσουν και να έχουν κριτική σκέψη οι νέοι άνθρωποι...», αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την οποία οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν και το στίγμα των χαρακτηριστικών που επιθυμούν να έχει η οργάνωση νεολαίας του κόμματος. «Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι μία νεολαία αριστερή, ριζοσπαστική και δημοκρατική και να απευθύνεται σε όλη τη νέα γενιά της χώρας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, καλώντας τους φοιτητές, τους μαθητές και τους νέους εργαζόμενους, που «πλήττονται καθημερινά από τη λαίλαπα του μνημονίου, να συμπορευτούν με το ΣΥΡΙΖΑ και από γενιά της υποταγής να γίνουν η γενιά της ανατροπής».   
 
Διδυμότειχο: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
Τρεις δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, όπως έχει καθιερωθεί η 1η Δεκεμβρίου, διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου στο Διδυμότειχο σε συνεργασία με το τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου. Στο πλαίσιο αυτό, στους μαθητές σχολείων του βορείου Έβρου θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό, ενώ το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, φοιτητές του ΤΕΙ Νοσηλευτικής θα κάνουν διανομή έντυπου υλικού στο πλαίσιο ποδηλατοβόλτας που διοργανώνουν. Την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, στο δημοτικό αμφιθέατρο του Διδυμότειχου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ενημέρωσης του κοινού, με θέμα «AIDS-μάθε και προφυλάξου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.