Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Τα Ματ στην ΕΡΤ...





Έκλεισαν την κεντρική πύλη της ΕΡΤ με ...χειροπέδες!


  

Το μήνυμα των εργαζομένων από το Ραδιομέγαρο:
«Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο. Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας! Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός. Όταν τα τηλέφωνα σιγήσουν, αυτό που θ' ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση και τη θέασή σας!».




Τα ΜΑΤ εισέβαλλαν στην ΕΡΤ παρουσία εισαγγελέα λίγο πριν τις 04.30 σήμερα τα ξημερώματα. Εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσα περίπου 50 εργαζόμενοι ενώ έχουν ήδη συγκεντρωθεί την είσοδο του Ραδιομεγάρου περισσότερα από 100 άτομα εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στους εργαζομένους. Ο εισαγγελέας ενημέρωσε όσους βρίσκονταν εντός του κτηρίου πως αν δεν αποχωρήσουν οικειοθελώς θα συλληφθούν πάραυτα.
Οι πρώτης πληροφορίες κάνουν λόγο για 4 προσαγωγές. Του εκπροσώπου των δημοσιογράφων, Νίκου Τσιμπίδα, του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη και των δημοσιογράφων Αγγελικής Χαλιάσου και Μαυρίδη.


 Η είσοδος στο κτήριο της Αγίας Παρασκευής δεν επιτρέπεται καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται εντός του προαυλίου, περιμετρικά των εγκαταστάσεων ενώ καλύπτουν ταυτόχρονα και την είσοδο του χώρου.

Η Ερα Ορεστιάδας είναι ακόμα ανοιχτή...
Σας χρειάζεται όλους....


Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ: «Με τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η κυβέρνηση ολοκληρώνει μια απόλυτα πραξικοπηματική  ενέργειά της σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας που ξεκίνησε την 11 Ιουνίου. Δύο μέρες μετά το δώρο της κυβέρνησης στους ιδιώτες καναλάρχες, με τη δωρεάν παραχώρηση των νέων ψηφιακών αδειών, η μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ., λειτουργώντας εντελώς παράνομα, έγραψε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και της δημοκρατίας στον τόπο μας.
Για άλλη μια φορά το δίλημμα δημοκρατία ή μνημόνιο αναδεικνύεται επίκαιρο.
Ο λαός μας θα σταθεί απέναντι στην κατάλυση της νομιμότητας, στην υπονόμευση της δημοκρατίας και θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και τις ελευθερίες του.

Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την παράδοσή του στους εργαζόμενους της».






Βασίλης Παπακωνσταντίνου 6-11-13

"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Είναι ένα υπέροχο πρωινό, φθινοπωρινό. Εγώ πολύ το χάρηκα διότι επί Μεταξά δεν ζούσα, επί 7ετίας ήμουν πάρα πολύ μικρό παιδί. Επιτέλους ζω κι εγώ την καινούργια δικτατορία"

 

   

Την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ καταγγέλει το ΚΚΕ, για την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τις προσαγωγές συνδικαλιστών και τη χρήση χημικών στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε άλλους εργαζόμενους που συμπαραστέκονταν έξω από το ραδιομέγαρο, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

«Η εφαρμογή από την κυβέρνηση του δόγματος "νόμος και τάξη", αποδεικνύει ότι η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι - χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής» τονίζει το ΚΚΕ και επαναλαμβάνει ότι «η απάντηση είναι ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, ιδιαίτερα σήμερα που το δρόμο της ΕΡΤ παίρνουν και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί, όπως οι αμυντικές βιομηχανίες με μαζικές απολύσεις εργαζομένων».

Πράξη κατάλυσης του Συντάγματος χαρακτήρισε την είσοδο της αστυνομίας στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος από το πρωί επισκέπτεται την Κρήτη.

Σε δήλωσή του στο αεροδρόμιο Χανίων, ο κ. Καμμένος τόνισε: «Η τελευταία εξέλιξη είναι ακόμα μία πράξη της κατάλυσης του Συντάγματος, βλέπουμε ότι πλέον, υπό τη μορφή δυνάμεων κατοχής, η αστυνομία μπήκε και κατέλαβε το ραδιομέγαρο. Λέω δυνάμεις κατοχής, γιατί από τις έξι το πρωί προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε με την κυβέρνηση και η κυβέρνηση μας παραπέμπει στον εισαγγελέα, ο εισαγγελέας μας παραπέμπει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ουσιαστικά φαίνεται ότι κανείς από αυτούς δεν έδωσε την εντολή, παρά την έδωσε η τρόικα».



Την κατηγορηματική διαφωνία της εκφράζει η ΔΗΜΑΡ «με την επιλογή της κυβέρνησης για τη βίαιη αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης και την απόρριψη κάθε συμβιβασμού», όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Οι μήνες που πέρασαν ανέδειξαν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής επιλογής. Το αυταρχικό πρότυπο για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, εμφανίζει σήμερα την αναμενομένη κατάληξη της εφαρμογής του. Τα ΜΑΤ στην εκκένωση της ΕΡΤ» αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά.



ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ – ΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν στην ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους συναδέλφους μας που αυτή τη στιγμή χτυπιούνται από τις δυνάμεις καταστολής. Όλοι ενωμένοι να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Καλούμε και την ΑΔΕΔΥ έστω αυτή τη φορά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 8 μέχρι τις 11 για σήμερα 7/11/2013 ημέρα Πέμπτη. Όλοι στην ΕΡΤ.
Το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλει την Κυβέρνηση που συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική της στέλνει τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ που για μήνες αντιστέκονται στο παράνομο κλείσιμο του σταθμού.


Αθήνα, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013



Σήμερα τα ξημερώματα λίγο μετά τις 4.00 εισέβαλαν στην ΕΡΤ, οκτώ διμοιρίες των ΜΑΤ ζητώντας από τους εργαζομένους της να την εκκενώσουν. Για άλλη μια φορά η μνημονιακή κυβέρνηση στην προσπάθειά της να δείξει στην τρόϊκα, που βρίσκεται σήμερα εδώ στην Ελλάδα, πόσο καλό παιδί είναι, καταλύει δημοκρατία, ελευθεροτυπία, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η δικομματική κυβέρνηση του μνημονίου σέρνει στη ΓΑΔΑ τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη και 3 εκπροσώπους των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.  Τα ματ με εκτεταμένη χρήση χημικών απώθησαν τους εργαζόμενους που έσπευσαν σε αρωγή των συναδέλφων τους που ευρίσκοντο μέσα στο ραδιομέγαρο καθώς και των συλληφθέντων.

Μετά από 145 μέρες από την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για το άνοιγμα, στην ουσία, της ΕΡΤ, η δικομματική κυβέρνηση του μνημονίου, εισβάλλει στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής ξημερώματα, απαγορεύοντας σε βουλευτές και συνδικαλιστές να είναι παρόντες και να ελέγχουν ότι συμβαίνει στον χώρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, χώρο δημόσιο και περιουσία του Ελληνικού Λαού.

Η κυβέρνηση και οι εντολοδότες της προσπαθούν με διάφορα τερτίπια δημοσιότητας να αλλάξουν την ατζέντα. Μια ατζέντα που εμπεριέχει μόνο: Το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, την εκτίναξη της ανεργίας στα ύψη, την πτωχοποίηση των Ελλήνων, το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Χώρας μας και την γενοκτονία των Ελλήνων. Βρισκόμαστε σε συνεχή πόλεμο με τους μνημονιακούς και τους εντολοδότες τους.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων συναδέλφων μας της ΕΡΤ.

Ζητάμε να αποχωρήσουν τα ματ από την περιουσία του Ελληνικού Λαού. Την ΕΡΤ.

Ζητάμε την επαναλειτουργία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Τέρμα πια στο αποτυχημένο πείραμα της δ.τ., που κοστίζει υπέρογκα και κάνει τα χατίρια των ιδιωτών της ραδιοτηλεόρασης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
Έξω τα ματ από την δημόσια ραδιοτηλεόραση.




Η επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο έγινε για να εφαρμοστεί ο νόμος δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Σίμος Κεδίκογλου, επέρριψε ευθύνες στους εργαζομένους για την μη καταβολή των αποζημιώσων λέγοντας ότι εκείνοι δεν επέτρεπαν την πρόσβαση στα αρχεία, σε σχέση με τη μισθολογική τους κατάσταση και υποσχέθηκε ότι οι αποζημιώσεις τώρα «θα τους δοθούν κανονικά».



Ενήμεροι Σαμαράς - Βενιζέλος

Ο Σίμος Κεδίκογλου, είπε ότι δεν έχει γίνει ακόμα καταγραφή στο εσωτερικό.
Πρέπει να δουμε τα μηχανήματα, να μπουν μέσα οι άνθρωποι της δημοσιας τηλεόρασης και αυτό θα  γίνει άμεσα πρόσθεσε.
Αποκάλυψε ότι ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχαν ενημερωθεί για την επέμβαση και όσον αφορά στην επιλογή χρονικής στιγμής είπε ότι η ώρα επελέγη επειδή ορισμένοι είχαν επενδύσει πολιτικά στην κατάσταση.
Το σχέδιο, είναι να αξιοποιηθεί το Ραδιομέγαρο, συμπλήρωσε αν και όπως είπε θα συνεχιστεί και η λειτουργία στην Κατεχάκη.
Ενόψει Προεδρίας, αν δεν αποδεσμευόταν ο εξοπλισμός θα έπρεπε οι Έλληνες πολίτες να ξαναγοράσουν πανάκριβο εξοπλισμό πο ηδη διαθέτουν σημείωσε
Ο Σίμος Κεδίκογλου, χαρακτήρισε ως άλλες περιπτώσεις τους περιφερειακούς σταθμούς και την ΕΡΤ3.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.