Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 04 Νοεμβρίου 2013


Ορεστιάδα: Στον εισαγγελέα διακινητής 11 μη νόμιμων μεταναστών 
Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας θα οδηγηθεί ο 45χρονος Έλληνας διακινητής, που συνελήφθη εχθές τα ξημερώματα να μεταφέρει με φορτηγό αυτοκίνητο έντεκα Σύριους μη νόμιμους μετανάστες. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο το φορτηγό και συνέλαβαν τον διακινητή στο ύψος του Κισσαρίου, στην Εθνική Οδό Ορεστιάδας-Αλεξανδρούπολης.




Αλεξανδρούπολη: 37χρονος συνελήφθη με 210 πακέτα λαθραίων τσιγάρων 
Στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης παραπέμφθηκε ο 37χρονος που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη για κατοχή λαθραίων τσιγάρων. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητό του, εντόπισαν 210 πακέτα λαθραίων τσιγάρων. 









Ορεστιάδα: Μήνυση ομάδας πολιτών για τα περιστατικά δηλητηρίασης ζώων
Μήνυση κατ’ αγνώστων για τα περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, στα πάρκα Σαγήνης και Οινόης Ορεστιάδας, κατέθεσε ομάδα πολιτών, που καταγγέλλει «πράξεις βίας απέναντι σε άγνωστο αριθμό ζώων» και ζητά από τη δημοτική αρχή την επαναλειτουργία και στελέχωση του δημοτικού κυνοκομείου, για την αποφυγή ανάλογων περιστατικών. Η ομάδα πολιτών αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκαν πέντε δηλητηριασμένα σκυλιά και τρεις δηλητηριασμένες γάτες στο πάρκο της Σαγήνης ενώ δεν είναι γνωστός ο αριθμός των δηλητηριάσεων ζώων στο πάρκο της Οινόης. «Θεωρούμε ότι η ορθή διαχείριση των αδέσποτων ζώων, η στείρωση, ο εμβολιασμός, οι υγιείς συνθήκες περίθαλψης και η επανένταξή τους είναι πρώτιστης σημασίας», επισημαίνει επίσης η ομάδα πολιτών, υπενθυμίζοντας ότι αποτελεί  «υποχρέωση του δήμου» όχι μόνο η υλοποίηση του προγράμματος αλλά και η  ενημέρωση των πολιτών μέσα από δράσεις υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.   

Ορεστιάδα: Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της 6ης Νοεμβρίου απευθύνει το ΠΑΜΕ
Ενεργή συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ερχόμενης Τετάρτης και στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει στις 11 το πρωί εκείνης της ημέρας στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας, καλεί η γραμματεία βορείου Έβρου του ΠΑΜΕ. «Είναι επιτακτική η ανάγκη να είναι καθολικό το μήνυμα διαμαρτυρίας και από την Ορεστιάδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη, τονίζοντας πως «δεν είναι ανυπέρβλητες οι δυσκολίες του αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση».

Ορεστιάδα: Εκδήλωση για το Ζεόλιθο στις 4/11
Εκδήλωση με θέμα το φυσικό ζεόλιθο διοργανώνει στις 6 σήμερα το απόγευμα η Διεύθυνση Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης και το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η εκδήλωση, που  θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, έχει στόχο την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και ειδικότερα εκείνων που εμπλέκονται στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Την ημερίδα θα ανοίξει με χαιρετισμό που θα απευθύνει η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Σοφία Τσιροπούλου και θα ακολουθήσει ομιλία του καθηγητή του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπύρου Κουτρούμπα, με θέμα τη χρήση του ζεόλιθου στη γεωργία. Αμέσως μετά, ο καθηγητής του τομέα Ορυκτολογίας-Πετρολογίας-Κοιτασματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ανέστης Φιλιππίδης, θα μιλήσει για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις περιβαλλοντικές και βιομηχανικές εφαρμογές του ζεόλιθου. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.  

Αλεξανδρούπολη: Τελετή ονοματοδοσίας του Κλειστού Γυμναστηρίου 
Η τελετή ονοματοδοσίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Αλεξανδρούπολης σε «Κλειστό Γυμναστήριο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος”», θα πραγματοποιηθεί στις 4.30 σήμερα το απόγευμα. Η ονοματοδοσία του Γυμναστηρίου αποφασίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, το οποίο αναγνώρισε την επί δεκαετίες προσφορά του Μιχάλη Παρασκευόπουλου, ως πρωτεργάτη του οικοδομήματος του βόλεϊ στην περιοχή. Σημειώνεται ότι το κλειστό γυμναστήριο που από σήμερα θα φέρει το όνομά του, θεμελιώθηκε επί των ημερών της προεδρίας του στον ομάδα βόλεϊ του “Εθνικού”.   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.