Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 05 Νοεμβρίου 2013



Αλεξανδρούπολη: Επίσκεψη του προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη
Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, με αφορμή την επικείμενη έναρξη του έργου «Σιδηροδρομικής σύνδεσης της νέας προβλήτας εμπορευματοκιβωτίων του Λιμένα Αλεξανδρούπολης», θα πραγματοποιήσει αύριο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος. Ο κ. Σπηλιόπουλος θα έχει στις 9 το πρωί συνάντηση εργασίας στα γραφεία του Ο. Λ. Α. με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, Άρη Γιαννακίδη, τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Σταύρο Σταυράκογλου, την αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Γεωργία Νικολάου και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, με τους οποίους θα συζητήσει για τα δεδομένα εν όψει έναρξης εκτέλεσης του έργου, προϋπολογισμού 4. 920.000 ευρώ.

Έβρος: Ερώτηση ΚΚΕ για τα προβλήματα του νοσοκομείου Διδυμοτείχου
Την ανάκληση της απόφασης συγχώνευσης του νοσοκομείου Διδυμοτείχου με το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή προς τον υπουργό Υγείας. Οι δύο βουλευτές υποστηρίζουν πως η συγχώνευση των δύο νοσοκομείων οξύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νοσοκομειακή Μονάδα του Διδυμοτείχου, η οποία υποβαθμίζεται εξαιτίας των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Υπογραμμίζουν επίσης πως «η κάλυψη των κενών αυτών με στρατιωτικούς ή αγροτικούς γιατρούς και με γιατρούς που μεταφέρονται από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για να συμπληρωθούν τα προγράμματα εφημεριών, δεν μπορεί να αποτελεί λύση για τη λειτουργία του νοσοκομείου που εξυπηρετεί τα 2/3 της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, με πληθυσμό 80.000 κατοίκους». Καταλήγοντας, οι κ. κ. Κωνσταντινίδης και Γερασιμίδου ερωτούν τον υπουργό Υγείας ποια μέτρα θα λάβει για να στελεχωθεί πλήρως το  νοσοκομείο και για να μην επιβαρύνεται οικονομικά κανένας ασθενής που προσέρχεται σε αυτό για να εξεταστεί ή να νοσηλευτεί.  

Αλεξανδρούπολη: Απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Εργατικό Κέντρο Έβρου
Απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, οργανώνουν αύριο στις 10.30 το πρωί, οι νομαρχιακές επιτροπές Έβρου της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική γενική απεργία. «Ο αγώνας διαρκείας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές αποτελεί τη μόνη μας ελπίδα», τονίζουν σε κοινό μήνυμά τους τα Συνδικάτα, καλώντας τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε κοινό και ενιαίο αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών που «φέρνουν την καταστροφή και οδηγούν σε υποταγή», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.  

Έβρος: Ο Γιάννης Στάνκογλου νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Έβρου
Ο Γιάννης Στάνκογλου είναι ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Έβρου, μετά τις εκλογικές διαδικασίες της περασμένης Κυριακής, που διεξήχθησαν για την ανάδειξη νέων προέδρων σε 63 Νομαρχιακές Επιτροπές της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας. 




Ορεστιάδα: Εκδήλωση παρουσίασης του ανασκαφικού έργου Πλωτινόπολης
Εκδήλωση παρουσίασης του ανασκαφικού έργου στην Πλωτινόπολη, διοργανώνουν την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, στις 8 μ. μ., στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ν. Ορεστιάδας, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ- Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων του δήμου Ορεστιάδας, την Β’ ΕΛΜΕ Έβρου και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας.
Την παρουσίαση θα κάνει ο επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας αρχαιολόγων, Ματθαίος Κουτσουμανής. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευρύτερη ενημέρωση του κοινού για τα πραγματικά εντυπωσιακά ευρήματα που ήρθαν στο φως στην Πλωτινόπολη, από το 1977 και μετά, οπότε και προχωρά σταδιακά, μέχρι και σήμερα, το ανασκαφικό έργο. 


Ορεστιάδα: Ξεκινά η νέα περίοδος για το Θεατρικό Εργαστήρι Ορεστιάδας
Ξεκινά από την προσεχή Κυριακή, 10 Νοεμβρίου, η νέα χειμερινή περίοδος για το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας, που ανεβάζει τρία έργα, τα οποία θα εναλλάσσονται στη σκηνή του θεάτρου «Διόνυσος», κάθε Κυριακή και Τετάρτη του Νοεμβρίου. Τα πρωινά της Κυριακής, στις 11.30, θα παρουσιάζεται το έργο «το όνειρο του Σκιάχτρου», του Ευγένιου Τριβιζά, που απευθύνεται σε μικρά αλλά και…μεγαλύτερα παιδιά. Για το κοινό ενηλίκων, τα βράδια των Κυριακών, μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου, θα παρουσιάζεται η κωμωδία «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ, ενώ τις Τετάρτες θα παρουσιάζεται «Ο Μπακαλόγατος». Εν τω μεταξύ, η θεατρική ομάδα βρίσκεται ήδη σε πρόβες για τις νέες παραστάσεις που θα καλύψουν το υπόλοιπο πρόγραμμα της χειμερινής σαιζόν. Τα νέα έργα θα ξεκινήσουν να παρουσιάζονται στο κοινό από τα μέσα Δεκεμβρίου.  

Αλεξανδρούπολη: Εργαστήρι δημιουργίας κόμικς από το Ε. Μ. Θ.
Εργαστήρι δημιουργίας κόμικς θα λειτουργήσει και φέτος στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη. Από την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και κάθε Πέμπτη, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ, οι ενδιαφερόμενοι έφηβοι και ενήλικες θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα που θα γίνονται στο χώρο του Μουσείου. Η διάρκεια των μαθημάτων θα είναι δύο ώρες, κατά τις οποίες θα διδάσκεται θεωρία και θα γίνεται και πρακτική εξάσκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.