Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013



Ορεστιάδα: Καταγγελία για τα κενά στα σχολεία κατέθεσε στον εισαγγελέα η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου
Έγγραφο-καταγγελία για την κατάσταση που υπάρχει σε σχολεία της περιοχής βορείου Έβρου αναφορικά με τα κενά σε εκπαιδευτικούς, κατέθεσαν εχθές στον εισαγγελέα Ορεστιάδας, η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου και γονείς. Η τοπική ΕΛΜΕ καταγγέλλει ότι υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν διδαχθεί ούτε ώρα για μαθήματα στα οποία θα κληθούν να εξεταστούν στις πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ εκτιμά ότι οι διδακτικές ώρες που χάνονται εβδομαδιαία ξεπερνούν τις 400. «Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εχθές υπήρξε και προφορική εντολή του Διευθυντή Εκπαίδευσης προς τους καθηγητές, να αφήσουν τα τμήματα στα οποία διδάσκουν και να αναλάβουν άλλα, όπου μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καθηγητής», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης. Καταλήγοντας, η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου τονίζει ότι «δε θα υπάρξει ανοχή σε άλλες προφορικές εντολές που κινούνται στα όρια της νομιμότητας» και ζητά «να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσους ευθύνονται για την κατάντια των σχολείων».

Ορεστιάδα: Ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2014
Τον προϋπολογισμό του 2014 και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης του δήμου για το επόμενο έτος θα συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας σε ειδική συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα. 



Ορεστιάδα: Με 40 θέματα συνεδριάζει το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο
Σήμερα στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, με 40 θέματα. Μεταξύ αυτών, το θέμα της έγκρισης του προγράμματος δράσης του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του δήμου Ορεστιάδας (Κ. Π. Α. Α. Δ. Ο.) για το 2014 καθώς και η γνωμοδότηση για τον καθορισμό των οριογραμμών οριοθέτησης του ποταμού Άρδα. Αίτημα συζήτησης του θέματος της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, στη σημερινή συνεδρίαση, κατέθεσε η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που προτείνει, μεταξύ άλλων, να κηρυχθεί η Θράκη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ενεργοποιηθούν όλοι οι μηχανισμοί ενίσχυσης υπηρεσιών και κτηνοτρόφων, που θα αποτρέψουν τον κίνδυνο αποδεκατισμού της κτηνοτροφίας.

ΑΜΘ: Τι ζήτησαν τα Επιμελητήρια ΑΜΘ από τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη
Νομοθετική παρέμβαση για μία ρεαλιστική ρύθμιση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και εγγυήσεις του Δημοσίου για τα δάνεια των επιχειρήσεων, ζήτησαν οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν μαζί του στην Αθήνα, παρουσία και του περιφερειάρχη, Άρη Γιαννακίδη. Στο υπόμνημα που επέδωσαν, οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων θέτουν επίσης τα ζητήματα της επιθετικότητας των Τραπεζών και της μείωσης των επιτοκίων, ενώ ζήτησαν και τη διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα διασφαλίζει τη διάσωση των εν λειτουργία επιχειρήσεων. Για την προώθηση των αιτημάτων στα αρμόδια υπουργεία δεσμεύτηκε ο κ. Σταμάτης.   

Αλεξανδρούπολη: Διεθνές συνέδριο για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Ιογενή Νοσήματα
Διεθνές τριήμερο συνέδριο με θέμα τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Ιογενή Νοσήματα, θα διεξαχθεί στις 15,16 και 17 Νοεμβρίου στο Thraki Palace στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας 2007-2013. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν εισηγητές από ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Ιταλίας και της Αγγλίας. Παράλληλα με τις εργασίες, θα πραγματοποιηθούν και εκπαιδευτικά σεμινάρια, ενώ στις 18 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί και ημερίδα ευαισθητοποίησης του κοινού.   

Ορεστιάδα: Την Πέμπτη 14/11 ξεκινά η διανομή ζυμαρικών σε άπορα άτομα και άπορες οικογένειες
Στη διανομή 57 περίπου τόνων ζυμαρικών θα προχωρήσει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας στην περιοχή αρμοδιότητάς της, ως φορέας υλοποίησης του προγράμματος Δωρεάν Διανομής Παρεμβατικών Προϊόντων έτους 2013. Συνολικά 10 φορείς της περιοχής βορείου Έβρου, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα αναλάβουν τη διανομή σε 5.272 δικαιούχους (άπορα άτομα και άπορες οικογένειες), που ξεκινά την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου.   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.