Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 25 Νοεμβρίου 2013Ορεστιάδα: Ε.Δ.Ε. για τις καταγγελίες επαναπροώθησης των 150 Σύριων προσφύγων
Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ορεστιάδας, για την υπόθεση των 150 Σύριων προσφύγων που, σύμφωνα με καταγγελίες οργανώσεων και πολιτών, ενώ είχαν περάσει σε Ελληνικό έδαφος, στο Πραγγί του δήμου Διδυμοτείχου, επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία. Το μεσημέρι του Σαββάτου, μπροστά στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-διαμαρτυρία από πολίτες, που ζητούσαν να σταματήσουν οι “άτυπες αναγκαστικές επιστροφές” και να διασφαλίζεται η νομιμότητα και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων, στην οποία συμμετείχε και δικηγόρος, συναντήθηκε με τον αστυνομικό διευθυντή Ορεστιάδας, κ. Πασχάλη Συριτούδη και του επέδωσε επιστολή-διαμαρτυρία, με την οποία ζητά να μην αγνοηθούν οι καταγγελίες και να διερευνηθεί το περιστατικό στο Πραγγί, αλλά και να απαντηθούν άμεσα τα ερωτήματα για την τύχη των 150 προσφύγων πολέμου από τη Συρία. Από την πλευρά της, η Αστυνομία υποστήριξε πως πράγματι δέχθηκε κλήση εκείνη την ημέρα, αλλά όταν έφθασαν οι αστυνομικοί στο Πραγγί βρήκαν μόνο 13 μετανάστες- πρόσφυγες, τους οποίους μετέφεραν αρχικά στο Ισαάκιο και μετά από δύο ημέρες στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.
Ο αστυνομικός διευθυντής εξέφρασε, μάλιστα, αμφιβολίες για το αληθές των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας, ενώ απέκλεισε τους ισχυρισμούς περί «πάγιων πρακτικών επαναπροώθησης», αλλά και περί βίαιων συμπεριφορών από μέρους αστυνομικών σε βάρος μεταναστών-προσφύγων.

Ορεστιάδα: Απεμπλοκή τους από τη φύλαξη και διαχείριση του Κέντρου Μεταναστών Φυλακίου, ζητούν οι Αστυνομικοί της Α. Δ. Ορεστιαδας
Εν τω μεταξύ, την έντονη ανησυχία της εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, καθώς, όπως αναφέρει σε επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στον Έβρο αναμένεται νέο μεγάλο κύμα μη νόμιμων μεταναστών, λόγω της σημαντικής αύξησης αστυνομικών μέτρων στη Βουλγαρία, που το τελευταίο διάστημα φαινόταν να επιλέγεται περισσότερο από την Ελλάδα ως είσοδος για την Ευρώπη. Η Ένωση των Αστυνομικών επισημαίνει τα προβλήματα φύλαξης που διαπιστώνονται στο Κέντρο του Φυλακίου, για τη διαχείριση του οποίου, επαναλαμβάνουν το αίτημά τους να ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας, προκειμένου να αποδεσμευτούν και να διατεθούν για τη φύλαξη των συνόρων, οι περίπου 200 αστυνομικοί που απασχολούνται στο Κέντρο. Στην ίδια επιστολή τίθεται και το θέμα της μακράς κράτησης ποινικών κρατουμένων, λόγω της άρνησης παραλαβής τους από τις φυλακές, που δηλώνουν αδυναμία να τους δεχθούν λόγω πληρότητας. Στα τέσσερα κρατητήρια που υπάρχουν στην περιοχή αρμοδιότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, κρατούνται περισσότεροι από 40 ποινικοί κρατούμενοι, για διάστημα που ξεπερνά τους δέκα μήνες ανά κρατούμενο, αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας. Εκτός από την ακαταλληλότητα των συγκεκριμένων χώρων για την κράτηση των ατόμων αυτών, τονίζεται ότι για τη φύλαξή τους απαιτείται η απασχόληση 90 περίπου αστυνομικών, με αποτέλεσμα να απουσιάζουν από τη γενική αστυνόμευση της Αστυνομικής Διεύθυνσης. «Ζητούμε άμεσα την αποσυμφόρηση των κρατητηρίων από τους ποινικούς κρατούμενους, την ανάθεση διαχείρισης του Κέντρου του Φυλακίου σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας, τη μη μεταγωγή μεταναστών από άλλες περιοχές της χώρας στο συγκεκριμένο Κέντρο και τη μη συμμετοχή των αστυνομικών στις μεταγωγές, καθώς αρμόδια υπηρεσία είναι η υπηρεσία μεταγωγών», αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών, θεωρώντας ότι η επίλυση των ζητημάτων αυτών θα απεγκλωβίσει σημαντικό αριθμό προσωπικού που θα μπορεί να απασχοληθεί στη φύλαξη των συνόρων και στη γενική αστυνόμευση της περιοχής.   

Ορεστιάδα: Επιστολή διαμαρτυρία για την απεγκατάσταση του μοναδικού ΑΤΜ στα Ρίζια
Εντείνονται οι διαμαρτυρίες των κατοίκων των Ριζίων για την απεγκατάσταση του μοναδικού ΑΤΜ που λειτουργούσε στο χωριό, της πρώην Εμπορικής Τράπεζας, που συγχωνεύτηκε με την Alpha Bank. Σε επιστολή του προς τη διοίκηση της Τράπεζας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ριζίων, Αθανάσιος Καραθανάσης, αναφέρει ότι τα Ρίζια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του νομού Έβρου, με μόνιμο πληθυσμό 1.271 κατοίκους και 800, περίπου, στρατιωτικούς που υπηρετούν στις δύο Μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή. Παράλληλα, σημειώνει πως στα Ρίζια εξυπηρετούνται και οι κάτοικοι 9 διπλανών χωριών, καθώς στο χωριό λειτουργεί Αγροτικό Ιατρείο, Φαρμακείο, δημοτικές και άλλες υπηρεσίες. Αίτημα όλων των κατοίκων της περιοχής είναι η επαναλειτουργία του ΑΤΜ, αφού μετά την απεγκατάστασή του, τόσο ο μόνιμος πληθυσμός όσο και οι στρατιώτες και στρατιωτικοί που υπηρετούν στην περιοχή, δεν έχουν τη δυνατότητα ανάληψης χρημάτων.

Ορεστιάδα: Ημέρα δωρεάν Σπιρομέτρησης στην ΕΡΑ Ορεστιάδας
Ημέρα δωρεάν Σπιρομέτρησης διοργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ-Ε.ΡΑ Ορεστιάδας, μεθαύριο, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Σωματείο Εποχικών Εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (Ορεστιάδας) και υπό την αιγίδα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ορεστιάδας, ενώ για την υλοποίησή της συνδράμει η U.C.B. Α.Ε. και οι πνευμονολόγοι: Αθανάσιος Παπανδρέου και Ελένη Τσιάτα. Υπενθυμίζεται ότι η Σπιρομέτρηση είναι η εξέταση διάγνωσης διαφόρων αναπνευστικών παθήσεων, όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), που αποτελεί την τέταρτη αιτία θανάτου, παγκοσμίως.

Ορεστιάδα: Παρουσίαση του βιβλίου «Κάραγατς-σταθμός πριν τη Νέα Ορεστιάδα»
«Κάραγατς-σταθμός πριν τη Νέα Ορεστιάδα», είναι ο τίτλος του βιβλίου που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Πολύκεντρο του δήμου Ορεστιάδας. Το βιβλίο εξέδωσε ο Σύλλογος Απογόνων Καραγατσιανών-Αδριανουπολιτών «Η Ορεστιάδα», και υπογράφουν συγγραφικά οι: Γιώργος Ρυζιώτης και Δημήτρης Κιηγμάς. Αλεξανδρούπολης: Αήττητος, πρώτος και…ωραίος ο Εθνικός στη Volleyleague, 3-0 τη Λαμία
Αήττητος συνεχίζει να οδηγεί την «κούρσα» του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, μετά τη νίκη του με 3-0 σετ (25-23, 25-19, 25-14) επί της Λαμίας, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Έβρου, με εξαίρεση το πρώτο σετ, επέβαλε το ρυθμό της και έφθασε σε μια εύκολη νίκη, που τη διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με 20 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τον Φοίνικα Σύρου, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Αξιοσημείωτο είναι ότι, για ένα ακόμη παιχνίδι, το κλειστό «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» ήταν κατάμεστο από τους φίλους του Εθνικού που τον στηρίζουν στη μεγάλη προσπάθεια.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.