Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 02 Δεκεμβρίου 2013



Έβρος: Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό των τριών μεταναστών που χάθηκαν στα νερά του ποταμού
Αγνοούμενοι παραμένουν οι τρεις μη νόμιμοι μετανάστες που εχθές παρασύρθηκαν από τα νερά του ποταμού Έβρου, όταν ανατράπηκε η πλαστική βάρκα με την οποία επιχείρησαν να περάσουν από την Τουρκία σε Ελληνικό έδαφος, στην περιοχή Γεμιστής των Φερών. Κατά την αστυνομική επιχείρηση διάσωσης, διασώθηκαν 15 άτομα, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση των τριών που χάθηκαν στα νερά. Εν τω μεταξύ, το Σάββατο στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων βρέθηκε το παγωμένο πτώμα μίας γυναίκας 35-40 ετών, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας ανήκει σε μη νόμιμη μετανάστρια Ασιατικής καταγωγής.

Ορεστιάδα: Στον εισαγγελέα δύο νεαρά άτομα για προώθηση μη νόμιμων μεταναστών
Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας θα οδηγηθούν ένας 19χρονος και μία 23χρονη που συνελήφθησαν το Σάββατο το απόγευμα στα Λάβαρα για προώθηση μη νόμιμων μεταναστών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο διακινητές είχαν προμηθεύσει σε δύο Σύριους μετανάστες εισιτήρια του ΚΤΕΛ.  






Αλεξανδρούπολη: Ερώτηση Τ. Κουίκ για τα σενάρια έλευσης πλωτών ξενοδοχείων για μη νόμιμους μετανάστες
Εάν επιβεβαιώνονται τα σχέδια μετατροπής της περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε «ζώνη εγκατάστασης Κέντρων “Φιλοξενίας” λαθρομεταναστών», ερωτά τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας, ο βουλευτής Επικρατείας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Τέρενς Κουίκ, επικαλούμενος πληροφορίες για επικείμενη έλευση δύο πλωτών ξενοδοχείων από την Ολλανδία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να εγκατασταθούν σε αυτά κρατούμενοι μη νόμιμοι μετανάστες. «Σκοπεύετε να προωθήσετε τις φουρνιές των λαθρομεταναστών από άλλα μέρη της Ελλάδας στην Θράκη;», ερωτά συγκεκριμένα ο κ. Κουίκ, ζητώντας επιβεβαίωση ή διάψευση των συγκεκριμένων πληροφοριών.   

Ορεστιάδα: Και η ΔΕΥΑΟ στη λίστα των προς κατάργηση δημοτικών επιχειρήσεων;
Έντονη ανησυχία προκαλεί το δημοσίευμα της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας” που παρουσιάζει τη λίστα με τις δημοτικές επιχειρήσεις δήμων της χώρας, οι οποίες φέρεται να έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης για κατάργηση. Μεταξύ αυτών είναι και η ΔΕΥΑ Ορεστιάδας, μαζί με τη ΔΕΥΑ της Κομοτηνής και της Δράμας, από την περιφέρεια ΑΜΘ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, 29, συνολικά, δημοτικές επιχειρήσεις σχεδιάζεται να κλείσουν, ενώ 6000 υπάλληλοι των ΟΤΑ είναι τα επόμενα θύματα της κινητικότητας και των απολύσεων.

ΑΜΘ: Υψηλό ποσοστό αδήλωτης εργασίας έδειξαν οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις της Περιφέρειας
Στον Έβρο, μεταξύ των πέντε νομών της περιφέρειας ΑΜΘ, εντοπίστηκε ο μεγαλύτερος αριθμός ανασφάλιστων εργαζομένων, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν μετά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στην περιοχή κατά το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου σε 222 επιχειρήσεις της περιφέρειας. Σημειώνεται ότι μετά την Αττική, όπου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων το ποσοστό αδήλωτης εργασίας φτάνει το 19%, η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ακολουθεί με ποσοστό 17%. Στις 34 επιχειρήσεις της περιφέρειας που βρέθηκαν να απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 405.000 ευρώ. 

Αλεξανδρούπολη: Συνεδρίαση ΣΤΟ για πλημμύρες, χιονοπτώσεις
Στις 12 αύριο το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του δήμου Αλεξανδρούπολης, με θέμα τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση κινδύνων και επιπτώσεων από χιονοπτώσεις-παγετό και πλημμύρες. Η συνεδρίαση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.  


Ορεστιάδα: Εκδήλωση για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ
Εκδήλωση-ομιλία για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο “Ηλέκτρα” στη Νέα Ορεστιάδα. Ομιλήτρια θα είναι το στέλεχος του ΚΚΕ Έβρου, Σούλα Βλισίδου.  









Έβρος: Ομιλίες Ν. Λυγερού για το Ζεόλιθο
Στο πολιτιστικό κέντρο Μαΐστρου θα μιλήσει στις 5.30 σήμερα το απόγευμα ο καθηγητής, Νίκος Λυγερός. Θέμα της ομιλίας του θα είναι ο Ζεόλιθος. Στις 8 το βράδυ ο κ. Λυγερός θα μιλήσει για το Ζεόλιθο της Θράκης και στο δημοτικό αμφιθέατρο των Φερών. Ομιλίες για το ίδιο θέμα θα δώσει, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στις 11.30 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο «Καραθεοδωρή» στη Νέα Βύσσα και την ίδια μέρα, στις 6 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Νέας Ορεστιάδας. Ο κύκλος των ομιλιών για το Ζεόλιθο θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη.  Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών εδώ!

Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση για «το φαινόμενο της βίας των γυναικών»
Ημερίδα με θέμα «το φαινόμενο της βίας των γυναικών» διοργανώνει στις 6 σήμερα το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του δήμου Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με το Γραφείο Ισότητας του Εργατικού Κέντρου Έβρου, τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων, την ΕΓΕ και το Παράρτημα Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας. Ομιλήτρια θα είναι η επίκουρη καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Σεβαστή Χατζηφωτίου.

Αλεξανδρούπολη: Ημερίδα για την παραγωγή τσίπουρου
Ενημερωτική εκδήλωση για την παραγωγική ποιότητα του τσίπουρου, διοργανώνει την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί στο ξενοδοχείο «Εγνατία» , στην Αλεξανδρούπολη, το περιφερειακό τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.