Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 27 Δεκεμβρίου 2013

Σαμοθράκη: Κινητοποιήσεις «για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του δήμου», αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο
Την αναγνώριση των πραγματικών αναγκών και ιδιαιτεροτήτων της νησιού  και την κατανομή κρατικών πόρων που θα καλύπτουν τις βασικές λειτουργίες του δήμου, απαιτεί το δημοτικό συμβούλιο Σαμοθράκης, που ομόφωνα αποφάσισε να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις αντίδρασης «στην αναπαραγόμενη αδιαφορία και την παρελκυστική πολιτική των αρμόδιων οργάνων» της πολιτείας, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του συμβουλίου. Στο πλαίσιο αυτό, την επόμενη Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου, πρώτη εργάσιμη ημέρα του νέου έτους, ο δήμος Σαμοθράκης θα μείνει συμβολικά κλειστός, ενώ στις 10 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο παρουσία όλων των φορέων του νησιού, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την κλιμάκωση και τη μορφή των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν. «Απαιτούμε τη λήψη μέτρων που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του δήμου Σαμοθράκης», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ορεστιάδα: Στον εισαγγελέα δύο Πακιστανοί-μέλη σπείρας διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών
Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας οδηγήθηκαν εχθές το πρωί δύο Πακιστανοί, ηλικίας 22 και 27 ετών, που συνελήφθησαν την παραμονή των Χριστουγέννων για προώθηση ομάδας 20 μη νόμιμων μεταναστών που εντοπίστηκε στην περιοχή του Αμορίου του δήμου Διδυμοτείχου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο Πακιστανοί είναι μέλη σπείρας διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, αρχηγός της οποίας είναι επίσης Πακιστανός, ενώ υπάρχει και τέταρτο άτομο, ομοεθνής των τριών άλλων, που αναλάμβανε την προσωρινή φιλοξενία των διακινούμενων σε αποθήκη στην Αθήνα, έως ότου κανονιζόταν η προώθησή τους σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα. Πληροφορίες για τη δράση της ομάδας είχε η διεύθυνση αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στελέχη της οποίας συντόνισαν και την επιχείρηση εξάρθρωσης.

Αλεξανδρούπολη: Συνεδριάζει το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο
Την τελευταία συνεδρίαση του έτους έχει προγραμματίσει για σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης, στις 5 το απόγευμα. Τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν συνολικά 33 θέματα, μεταξύ των οποίων και ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων «Δια Βίου Μάθησης» για τη νέα χρονιά.





ΑΜΘ: Συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου
Πέντε θέματα θα απασχολήσουν την τελευταία του έτους συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ, που έχει προγραμματιστεί στις 6 σήμερα το απόγευμα. Σε αυτά περιλαμβάνεται και το θέμα της έγκρισης του προγράμματος εκτέλεσης έργων και εργασιών δημόσιας Δασοπονίας των δασικών υπηρεσιών του νομού Έβρου για το 2014.




Αλεξανδρούπολη: Υπογράφηκε η σύμβαση για το «Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων»
Σε ένα χρόνο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το «Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς» που θα κατασκευαστεί στην περιοχή Δωρικού του δήμου Αλεξανδρούπολης. Η σύμβαση του έργου, προϋπολογισμού 620.000 ευρώ, υπεγράφη την παραμονή την Χριστουγέννων και προβλέπει την ανέγερση κτιρίου σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 10.900 τ. μ. Το καταφύγιο θα αποτελείται από χώρους φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, διοίκησης, ιατρείου και άλλων βοηθητικών εγκαταστάσεων.

Διδυμότειχο: «Το δέντρο του κόσμου» στην «Αυλή του Αϊ Βασίλη»
«Το Δέντρο του κόσμου» θα φτιάξουν σήμερα μικροί και μεγάλοι που θα βρεθούν στην «Αυλή του Αϊ Βασίλη», στην κεντρική πλατεία του Διδυμοτείχου. Η «Αυλή» θα είναι ανοιχτή από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. Αύριο, στις 6.30 το απόγευμα η θεατρική ομάδα «Τα Δίδυμα Τείχη» θα παρουσιάσει το δρώμενο «οι καλικάντζαροι κόβουν το δέντρο της γης. Ελάτε να τους σταματήσουμε!», ενώ την Κυριακή, στις 7 το απόγευμα, είναι προγραμματισμένο άλλο ένα δρώμενο για παιδιά, με τίτλο: «ένας ουρανός ευχές». Η «Αυλή του Αϊ Βασίλη» θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.