Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τοπικές ειδήσεις 11 Δεκεμβρίου 2013

Στον Έβρο σήμερα ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Frontex
Την περιοχή του Έβρου επισκέπτεται σήμερα ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Frontex, Ilka Laitinen. Ο κ. Laitinen συνοδεύεται από τον υπουργό Εσωτερικών της Εσθονίας, Ken Marti Vaher και από Έλληνες αξιωματούχους.




Αλεξανδρούπολη: Δημοτική παράταξη για το δήμο Αλεξανδρούπολης με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ
Τη δημιουργία δημοτικής παράταξης για το δήμο Αλεξανδρούπολης, η οποία θα έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε επίσημα η Επιτροπή Πρωτοβουλίας που έχει συσταθεί με σκοπό την προετοιμασία του συνδυασμού που θα διεκδικήσει το δήμο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Η Επιτροπή δίνει τις βασικές αρχές στις οποίες θα «πατήσει» η δημοτική παράταξη «κοιτώντας με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια τον κάθε δημότη», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της. Η παράταξη θα διεκδικήσει: ο δήμος Αλεξανδρούπολης να έχει χαρακτηριστικά συμμετοχικού δήμου, με τους πολίτες παρόντες στη λήψη αποφάσεων, να παρέχει δημοτικές υπηρεσίες αναβαθμισμένες ποιοτικά, να ματαιώσει οριστικά τα σχέδια των χρυσοθήρων, να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τις επικίνδυνες και οικονομικά ασύμφορες επιλογές στη διαχείριση των απορριμμάτων, να προστατεύσει την περιοχή από τις επιβουλές να γίνει χώρος δημιουργίας ΕΟΖ και να στηρίξει τη δημιουργία του νέου δήμου «Κοσμοσώτειρας», κατά την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων των Φερών και του Τυχερού. Οι επίσημες ανακοινώσεις για τη δημοτική παράταξη θα γίνουν στο αμέσως επόμενο διάστημα, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Αλεξανδρούπολη: Συνεδριάζει το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο
Με 70 θέματα συνεδριάζει στις 6 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. Σε αυτά περιλαμβάνεται η κατανομή πιστώσεων Δ’ δόσης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων του δήμου, οι πιστώσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης των σχολικών εγκαταστάσεων και η έγκριση δαπανών για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα γίνουν στο δήμο Αλεξανδρούπολης.



ΑΜΘ: Συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου
Δεκαεπτά θέματα θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα. Η συνεδρίαση θα ανοίξει με τη συζήτηση του θέματος που αφορά την υπογραφή της σύμβασης για ένταξη της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων Αλεξανδρούπολης σε Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Επίσης, στην ατζέντα έχει εγγραφεί και το θέμα της σύμβασης εργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του δήμου Σουφλίου, για το έργο «αναβάθμισης υποδομών του ανοιχτού γηπέδου Σουφλίου», προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.

Αλεξανδρούπολη: Βεβαίωση για επανασύνδεση ρεύματος χορηγεί η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης
Ειδική βεβαίωση που θα μπορεί να προσκομιστεί στη ΔΕΗ ως δικαιολογητικό για το αίτημα επανασύνδεσης ρεύματος, χορηγεί η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, ύστερα από κοινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης, η βεβαίωση δύναται να χορηγηθεί, εφόσον έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, στους 250 πολίτες που σιτίζονται καθημερινά από τα συσσίτια, στις 130 οικογένειες που κάθε μήνα λαμβάνουν δέματα και στις περισσότερες από 700 οικογένειες που περιστασιακά ενισχύονται οικονομικά από τα Φιλόπτωχα Ταμεία των Ενοριών της Μητρόπολης.

Αλεξανδρούπολη: Στο δίκτυο διεθνών εμπορευματικών σιδηροδρομικών δρομολογίων εντάσσεται το Λιμάνι Αλεξανδρούπολης
Τον Μάρτιο του 2014 εκτιμάται ότι θα παραδοθεί το έργο σύνδεσης του λιμένα Αλεξανδρούπολης με το σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο θα εξυπηρετήσει το σχεδιασμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που περιλαμβάνει εμπορευματικές συνδέσεις με τη Βουλγαρία και τη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «ethnos.gr», από το νέο έτος θα υπάρξει ένα ακόμη, ξεχωριστό δρομολόγιο, στο οποίο Ελληνικό τρένο θα συνδέεται με Τουρκικό, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Το ίδιο τρένο, στη συνέχεια, θα συνεχίζει το δρομολόγιό του έως το Ορμένιο Έβρου. Η επέκταση των δρομολογίων μεταφοράς εμπορευμάτων, εκτιμάται ότι θα ενισχύσει σημαντικά, αναπτυξιακά και οικονομικά, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Θεσσαλονίκης, που εντάσσονται στο πλέγμα των διεθνών εμπορευματικών σιδηροδρομικών δρομολογίων.

Αλεξανδρούπολη: Φιλανθρωπική εκδήλωση από το Σύλλογο ΑμεΑ Έβρου
Συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό, με τη συμμετοχή της δεκαπενταμελούς ορχήστρας της αστικής λαϊκής μουσικής του δήμου Αλεξανδρούπολης, διοργανώνει αύριο το βράδυ, στις 8.45 μ.μ., στο δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης, ο νομαρχιακός σύλλογος ατόμων με αναπηρία νομού Έβρου. Η είσοδος θα είναι 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.






Αλεξανδρούπολη: Καμπάνια για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Η Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης Γυναικών του Φιλανθρωπική εκδήλωση από το Σύλλογο ΑμεΑ Έβρου στο πλαίσιο της καμπάνιας για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, διοργανώνει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, εκδήλωση μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η “παρέα των Τροβαδούρων”, με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.