Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Τοπικές ειδήσεις 16 Δεκεμβρίου 2013

Έβρος: Περιοδεία Α. Σταμπουλή στον Έβρο
Διήμερη περιοδεία στον Έβρο πραγματοποιεί σήμερα και αύριο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή, ξεκινώντας το πρόγραμμα της επίσκεψής της από τα βόρεια του νομού. Η κα. Σταμπουλή θα έχει συναντήσεις με τον Αστυνομικό Διευθυντή και τον Εισαγγελέα Ορεστιάδας, ενώ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών του Φυλακίου. Το απόγευμα θα έχει συνάντηση και με το τοπικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ βορείου Έβρου. Αύριο θα περιοδεύσει στο νότιο τμήμα του νομού.

Ορεστιάδα: Σε επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος θα προχωρήσει ο δήμος σε συνεργασία με τη ΔΕΗ
Σήμερα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του δήμου Ορεστιάδας για το θέμα των επανασυνδέσεων ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που έχει γίνει διακοπή, εξαιτίας αδυναμίας εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν γνώση για 8 περιπτώσεις οικογενειών που ζουν χωρίς ρεύμα, ωστόσο μετά τη σχετική ανακοίνωση, θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. Όσοι υποβάλλουν αίτηση επανασύνδεσης θα πρέπει να προσέλθουν στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου με την αστυνομική τους ταυτότητα και τον αριθμό παροχής που αναγράφεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Σημειώνεται ότι ήδη έχει προηγηθεί επικοινωνία του δήμου με το κατάστημα της ΔΕΗ Ορεστιάδας, το τεχνικό τμήμα της οποίας είναι σε θέση να προχωρήσει άμεσα, εφόσον πάρει σχετική εντολή, ακόμη και σε 30 επανασυνδέσεις ημερησίως.

Ορεστιάδα: Συνεδριάζει αύριο το δημοτικό συμβούλιο
Με τη συζήτηση για την 1η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του δήμου για το 2014 θα ανοίξει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 αύριο το απόγευμα. Στη συνεδρίαση επανέρχεται το θέμα της έγκρισης του προϋπολογισμού της ΔΗΚΕΠΑΟ για το οικονομικό έτος 2014, καθώς και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης της Επιχείρησης για το νέο έτος. Στα άλλα θέματα, ξεχωρίζει αυτό της παραχώρησης κτιρίου για τη μεταστέγαση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ορεστιάδας. Συνολικά τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν 29 θέματα.

Ορεστιάδα: Στον εισαγγελέα τρεις Βούλγαροι διακινητές μη νόμιμων μεταναστών
Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας θα οδηγηθούν οι τρεις Βούλγαροι, 31, 23 και 20 ετών, που συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου για προώθηση 7 μη νόμιμων μεταναστών, υπηκόων Συρίας, στο εσωτερικό της χώρας. Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, στο νότιο κόμβο του Διδυμοτείχου και στον κόμβο της Μάνδρας. Αρχικά συνελήφθη ο 31χρονος που με το Ι. Χ. Φορτηγό (τύπου βαν) που οδηγούσε μετέφερε τους επτά Σύριους μετανάστες. Στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι δύο ομοεθνείς συνεργοί του, που επέβαιναν σε Ι. Χ. αυτοκίνητο, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός.

ΑΜΘ: «Αποκλείεται η καύση απορριμμάτων» διαβεβαιώνει ο Α. Γιαννακίδης
«Η καύση αποκλείεται ως τρόπος επεξεργασίας απορριμμάτων στην ΑΜΘ», ανέφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Άρης Γιαννακίδης, με αφορμή τις σοβαρές ενστάσεις που κατέθεσαν στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου οι παρατάξεις «Οικολογίας-Αλληλεγγύης» και «Αριστερής Οικολογικής Συνεργασίας», εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για το συνολικό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιφέρεια, αφού, όπως κατήγγειλαν, η τεχνολογία που φαίνεται ότι θα επικρατήσει, θα περιλαμβάνει τελικά και την καύση. Στη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της ΔΙΑΜΑΘ και δήμαρχος Δράμας, Κυριάκος Χαρακίδης, ανέφερε πως οι φορείς προκρίνουν τη μέθοδο της αναερόβιας χώνευσης, ωστόσο αμφιβολίες εκφράζει η «Οικολογία-Αλληλεγγύη», αφού, όπως υποστήριξε, έχει ενσωματωθεί στην Περιβαλλοντική Μελέτη του έργου δημιουργίας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων ο όρος της παραγωγής Δευτερογενούς Καύσιμου Υλικού.

Ορεστιάδα: Με εορταστικό ωράριο λειτουργούν από σήμερα τα καταστήματα

Με εορταστικό ωράριο λειτουργούν από σήμερα τα καταστήματα στη Νέα Ορεστιάδα. Σύμφωνα με το κοινό πρόγραμμα που ανακοίνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος και η Επαγγελματική Ένωση της πόλης, από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή, 20 του μηνός, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 8.30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 3 το μεσημέρι και την Κυριακή 22 του μηνός θα ανοίξουν στις 10.30 το πρωί και θα κλείσουν στις 3 το μεσημέρι. Στις 23 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν πρωί και απόγευμα, ενώ την παραμονή των Χριστουγέννων θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Αργίες είναι η 25η και 26η Δεκεμβρίου. Στις 27 και 30 του μηνός η αγορά θα είναι ανοιχτή πρωί και απόγευμα, στις 28 και 31 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ενώ αργίες είναι η 1η και 2α Ιανουαρίου. Κλειστά θα είναι τα καταστήματα και την ημέρα των Φώτων, τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου.