Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 09 Δεκεμβρίου 2013

Έβρος: Σε λίστα «λουκέτων» άλλες δύο δημοτικές επιχειρήσεις δήμων του Έβρου
Άλλες δύο δημοτικές επιχειρήσεις δήμων του Έβρου φέρεται να κλείνουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Κυριακάτικου τύπου. Αυτή τη φορά, η Real news ήρθε με μία νέα λίστα δημοτικών επιχειρήσεων που θα βάλουν λουκέτο, με το επιχείρημα ότι είναι ελλειμματικές. Πρόκειται για την Τουριστική-Ιαματική Επιχείρηση του δήμου Αλεξανδρούπολης και τη Δημοτική Ραδιοτηλεόραση Ορεστιάδας. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, συζητήθηκε και πέρασε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός της Δημοτικής Τηλεόρασης για το 2014. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι την προηγούμενη Κυριακή, η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» είχε δημοσιεύσει άλλη μία λίστα δημοτικών επιχειρήσεων προς κατάργηση, μεταξύ των οποίων και η ΔΕΥΑ Ορεστιάδας. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, μάλιστα, προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους καλούσαν εκείνους «που απεργάζονται αυτά τα επικίνδυνα σενάρια, να τα ανακαλέσουν άμεσα».  

Αλεξανδρούπολη: Την κατάργηση εργαστηρίων και κλινικών της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ ζητά το υπουργείο υγείας

Την κατάργηση εργαστηρίων και κλινικών της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ που λειτουργούν μέσα στον χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ζητά το υπουργείο Υγείας. Την πρόθεση του υπουργείου να προχωρήσει στην  κατάργηση των  εργαστηρίων και των κλινικών  της σχολής, γνωστοποίησε  ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής στην διάρκεια συνεδρίασης της συγκλήτου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Πανεπιστημιούπολη της Κομοτηνής. Όπως ανέφερε εντελώς αιφνιδιαστικά χωρίς να έχει προηγηθεί καμία προηγούμενη όχληση προς τη διοίκηση της Σχολής, το υπουργείο Υγείας απέστειλε έγγραφο προς το υπουργείο Παιδείας ζητώντας να προβεί στην τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας για να μπορέσει να προχωρήσει σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου με ομόφωνο ψήφισμα της   που απέστειλε στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας, καταδικάζει τέτοιες ενέργειες που οδηγούν  με βεβαιότητα στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης από το υπουργείο Παιδείας και ζητά από το υπουργείο Παιδείας να μην προβεί στην λήψη οποιασδήποτε απόφασης χωρίς προηγούμενη συζήτηση με τα αρμόδια όργανα του πανεπιστημίου.

Έβρος: το Δέλτα του Έβρου και το Δάσος της Δαδιάς επισκέφθηκε ο Σ. Καλαφάτης
Επίσκεψη στον Έβρο, και ειδικότερα στο Δέλτα του Έβρου και στο Δάσος της Δαδιάς, πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης. Τον κ. Καλαφάτη συνόδευαν, ο υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Έβρου, Κυριάκος Γεροντόπουλος, ο βουλευτής Έβρου, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος είχε συναντήσεις με τους εκπροσώπους των Φορέων Διαχείρισης των δύο προστατευόμενων περιοχών.

Αλεξανδρούπολη: Συνεδριάζει την στις 11/12 το δημοτικό συμβούλιο
Με 70 θέματα συνεδριάζει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. Σε αυτά περιλαμβάνεται η κατανομή πιστώσεων Δ’ δόσης για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων του δήμου, οι πιστώσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης των σχολικών εγκαταστάσεων και η έγκριση δαπανών για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα γίνουν στο δήμο Αλεξανδρούπολης.



ΑΜΘ: Συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου στις 11/12
Δεκαεπτά θέματα θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα. Η συνεδρίαση θα ανοίξει με τη συζήτηση του θέματος που αφορά την υπογραφή της σύμβασης για ένταξη της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων Αλεξανδρούπολης σε Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Επίσης, στην ατζέντα έχει εγγραφεί και το θέμα της σύμβασης εργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του δήμου Σουφλίου, για το έργο «αναβάθμισης υποδομών του ανοιχτού γηπέδου Σουφλίου», προϋπολογισμού 240.000 ευρώ.

Ορεστιάδα: Β. Μαυρίδης: «Πλασματικός, πρόχειρος και χωρίς έγκριση από το Παρατηρητήριο ΟΤΑ ο προϋπολογισμός της ΔΗΚΕΠΑΟ…»
«Πλασματικό και πρόχειρο» χαρακτήρισε ο επικεφαλής της παράταξης «Ορεστιάδα στην πρώτη Γραμμή», Βασίλης Μαυρίδης, τον προϋπολογισμό της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάτπυξης του δήμου Ορεστιάδας, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Μιλώντας στην Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας, ο κ. Μαυρίδης έκανε λόγο για «αριθμούς που δε συμβαδίζουν με την πραγματικότητα», φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ του Άρδα, όπου εμφανίζεται στη στήλη «εισπραχθέντα», σε τρεις κωδικούς, ένα ποσό που αγγίζει τις 530 χιλιάδες ευρώ. Παρατήρησε επίσης ότι η πρόταση του προϋπολογισμού, που παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ήρθε προς ψήφιση χωρίς προηγουμένως να έχει αποσταλεί στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α., που ελέγχει τη νομιμότητα των προϋπολογισμών που καταθέτουν οι δήμοι.

Ορεστιάδα: Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το «άθλιο επαρχιακό δίκτυο»
«Άκρως επικίνδυνα», χαρακτηρίζει η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ορεστιάδας πολλά τμήματα του επαρχιακού δικτύου στο δήμο Ορεστιάδας, κρίνοντας πως χρήζουν άμεσης παρέμβασης «πριν θρηνήσουμε θύματα». Το θέμα έφερε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Σταμάτης Γκατζίδης, αναφέροντας συγκεκριμένους δρόμους, όπως τα τμήματα Λεπτής-Αμπελακίων, Ελιάς-Κομάρων-Πενταλόφου, Βάλτου-Μικρής Δοξιπάρας και Νεοχωρίου-Στέρνας. «Το δίκτυο είναι γερασμένο, εγκαταλελειμμένο, γεμάτο ρωγμές και φονικές λακκούβες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» και επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο της περιοχής, τόσο στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ όσο και στις διοικήσεις της Περιφέρειας και του δήμου, «που διαχρονικά ανέχονται αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση». Καταλήγοντας, καλεί τους μαζικούς φορείς «να μη συμβιβαστούν με τις πολιτικές που έχουν καταδικάσει τον τόπο στην απαξίωση και το μαρασμό, αλλά να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν άμεσες παρεμβάσεις στα επικίνδυνα σημεία και την κατασκευή ενός σύγχρονου οδικού επαρχιακού δικτύου στο βόρειο Έβρο».   

Ορεστιάδα: Στον εισαγγελέα τρία άτομα για διευκόλυνση μη νόμιμων μεταναστών
Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας θα οδηγηθούν, ένας 45χρονος Ιρακινός, ένας 52χρονος Έλληνας και μία 21χρονη Ελληνίδα, που συνελήφθησαν το Σάββατο το βράδυ στο ΚΤΕΛ Ορεστιάδας επειδή προμήθευσαν με εισιτήρια δύο μη νόμιμους μετανάστες από τη Συρία που σκόπευαν να μετακινηθούν στο εσωτερικό της χώρας με λεωφορείο. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν έξι εισιτήρια του ΚΤΕΛ , 1.790 ευρώ και πέντε κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους οι τρεις διακινητές.



Αλεξανδρούπολη: Έκθεση 20 Τούρκων ζωγράφων στην αίθουσα Σύνη

«Η Συνάντηση» είναι το τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής που φιλοξενείται στην αίθουσα Σύνη, στην Παλαγία Αλεξανδρούπολης, και στην οποία παρουσιάζουν τα έργα τους είκοσι Τούρκοι ζωγράφοι. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά τις απογευματινές ώρες, εκτός Τετάρτης, μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2014. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.