Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Τοπικές ειδήσεις, Τρίτη 24 Δεκεμβρίου

Απορρίφθηκε η πρόταση για μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης
Απορρίφθηκε από το οικονομικό επιτελείο η πρόταση των 41 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών, ζητούσαν τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Οι βουλευτές επικαλούνταν τα στοιχεία της πρόσφατης έκθεσης του ΙΟΒΕ, στην οποία διαπιστώνεται ότι τα έσοδα από την αύξηση του Ειδικού Φόρου δεν παρουσιάζουν αξιόλογη μεταβολή, ενώ εάν συνυπολογιστεί και η δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης, ύψους 80. εκ. ευρώ, τότε τα έσοδα του κράτους μειώνονται έως και 4 εκ. ευρώ σε σχέση με το 2009. Επιπλέον, έχει μειωθεί κατά 80% η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης, η ρύπανση που προκαλείται από τη χρήση τζακιών και σομπών ξύλου θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών στις μεγάλες πόλεις, ενώ τα περιστατικά πυρκαγιών και θανάτων «αποτελούν όνειδος για μία ευρωπαϊκή χώρα», αναφέρουν οι βουλευτές. Οι βουλευτές υπογράμμιζαν επίσης πως «η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης θα επέτρεπε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, τις οποίες η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει στους πολίτες της», και ερωτούσαν συγκεκριμένα την ηγεσία του υπουργείου για τις επιπτώσεις που θα είχε η κατά 30% μείωση του Ειδικού Φόρου στα έσοδα του κράτους.

Αλεξανδρούπολη: Περίπου 60.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν από τον έρανο αγάπης της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης
59.226 ευρώ συγκεντρώθηκαν από τον έρανο της αγάπης που διενήργησε η Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης από τις 16 έως τις 21 Δεκεμβρίου στις ενορίες της. «Παρά την οικονομική κρίση, οι πολίτες συνέδραμαν στον έρανο και έδωσαν από το υστέρημά τους για τους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μητρόπολης, με την οποία εκφράζει και τις ευχαριστίες της για την ανταπόκριση του κόσμου. Μάλιστα, ενημερώνει και για τη χθεσινή διανομή δεμάτων με τρόφιμα σε 360 οικογένειες από τη Λυκόφη μέχρι και τη Σαμοθράκη.




Ορεστιάδα: Μέχρι τις 3μ.μ. ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα
Μέχρι τις 3 το μεσημέρι θα είναι ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα στην πόλη της Νέας Ορεστιάδας. Αύριο και την Πέμπτη, δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων, η αγορά θα είναι κλειστή. Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά πρωί και απόγευμα, ενώ το Σάββατο θα είναι ανοιχτά από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Την Κυριακή 29 του μηνός, με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, η αγορά δε θα λειτουργήσει.





Διδυμότειχο: Ανοιχτή μέχρι τις 3 το μεσημέρι σήμερα η «Αυλή του Αϊ Βασίλη», κλειστή αύριο
Μέχρι τις 3 το μεσημέρι θα είναι ανοιχτή και σήμερα η «Αυλή του Αϊ Βασίλη», στην κεντρική πλατεία του Διδυμοτείχου. Αύριο θα είναι κλειστή και θα ανοίξει και πάλι την Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα. Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Πέμπτης, στις 8.30 μ. μ., στον ίδιο χώρο θα εμφανιστεί το συγκρότημα “Εβρίτικη Ζυγιά” για μια Θρακιώτικη βραδιά.