Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 04 Δεκεμβρίου 2013



Αλεξανδρούπολη: Παραπέμπονται σε δίκη ο πρώην δήμαρχος και 32 δημοτικοί σύμβουλοι
Για απιστία σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, παραπέμπονται σε δίκη, ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Αλεξανδρής και 32 δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων εννέα εν ενεργεία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Γνώμη», η παραπομπή αποφασίστηκε σε συνέχεια της ποινικής δίωξης που είχε ασκηθεί από την ανακρίτρια Αλεξανδρούπολης, έπειτα από παραγγελία του Εισαγγελέα του Εφετείου Θράκης. Οι κατηγορίες αφορούν τις πράξεις της κατ’ εξακολούθηση απιστίας στην υπηρεσία, με ζημία σε βάρος του Δημοσίου, που υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, πρόκειται για την υπόθεση των απευθείας αναθέσεων έργων από τα δημοτικά συμβούλια της Αλεξανδρούπολης, από το 2003 μέχρι το 2010. Να σημειωθεί ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι παραπέμπονται διότι ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ψήφισαν, κατά περίπτωση, όλες ή μέρος αυτών των αναθέσεων.   

Αλεξανδρούπολη: Έπεσαν οι υπογραφές με την Cosco για την παραλαβή τμήματος αποθήκης στον εμπορικό λιμένα
Υπογράφηκε εχθές στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, μεταξύ του Πρόεδρου του Οργανισμού, Σταύρου Σταυράκογλου και του Διευθυντή Θεσσαλονίκης της εταιρείας ΚΟΣΚΟ, Γιώργου Κορνιλάκη, το Πρωτόκολλο Παράδοσης-Παραλαβής τμήματος αποθήκης του εμπορικού λιμένα. «Η σημερινή συμφωνία, έρχεται να επιβεβαιώσει και να επικυρώσει την στρατηγικού χαρακτήρα προσαρμογή της γεωπολιτικής θέσης και του κυρίαρχου ρόλου του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στα δεδομένα της σύγχρονης λιμενικής οικονομίας» σχολίασε σε δηλώσεις του ο κ. Σταυράκογλου.  

Αλεξανδρούπολη: Ενδιαφέρον από επτά εταιρείες για τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων
Επτά (7) εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον στη διαγωνιστική διαδικασία που αφορά την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Ο ιδιωτικός φορέας που θα επιλεγεί θα αναλάβει τη μελέτη, την κατασκευή, τη συντήρηση, την τεχνική διαχείριση και τη λειτουργία της μονάδας, για 27 χρόνια. Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων.  

Αλεξανδρούπολη: Χώρο για τους άστεγους δημιουργεί ο δήμος Αλεξανδρούπολης
Χώρο προσωρινής φιλοξενίας αστέγων δημιούργησε ο δήμος Αλεξανδρούπολης στο Πολυκοινωνικό Κέντρο, προκειμένου να βρουν κατάλυμα τις ημέρες έντονου ψύχους και δυσμενών καιρικών συνθηκών όσοι δεν έχουν σπίτι. Σε σχετική ανακοίνωση καλούνται οι πολίτες που θα εντοπίσουν άστεγο να ενημερώνουν τηλεφωνικά τους υπεύθυνους του Πολυκοινωνικού Κέντρου, οι οποίοι θα αναλάβουν να ενημερώσουν και να οδηγήσουν το άτομο στο συγκεκριμένο χώρο.  

Ορεστιάδα: Ομιλίες Ν. Λυγερού σε Ν. Βύσσα και Ν. Ορεστιάδα
Στο Πνευματικό Κέντρο «Καραθεοδωρή» στη Νέα Βύσσα θα μιλήσει στις 11.30 αύριο το πρωί ο καθηγητής Νίκος Λυγερός, με θέμα το Ζεόλιθο της Θράκης. Αργότερα, το απόγευμα στις 6, ο Νίκος Λυγερός θα μιλήσει και στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του δήμου Ορεστιάδας. Ο κύκλος ομιλιών του για το Ζεόλιθο θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη.  











Διδυμότειχο: Στις 14/12 ανοίγει η “αυλή του Άη-Βασίλη”
Στήνεται και φέτος, για τρίτη χρονιά, η “αυλή του Άη-Βασίλη” στην κεντρική πλατεία του Διδυμοτείχου. Ο Σύλλογος «τα Δίδυμα Τείχη», που έχει αναλάβει τη διοργάνωση, υπόσχεται ένα «παραμυθένιο σκηνικό» στο οποίο θα γίνουν δράσεις, παιχνίδια και εκδηλώσεις, από τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.  








Ορεστιάδα: Τα βιβλία της Μ. Τολούδη θα παρουσιαστούν στο θέατρο «Διόνυσος»
 
Τα βιβλία της Μαρίας Τολούδη, «αγγίγματα» και «αποτυπώματα», θα παρουσιαστούν στις 7 το βράδυ στο θέατρο «Διόνυσος» στη Νέα Ορεστιάδα. Την παρουσίαση θα κάνει ο εκπαιδευτικός και μέλος του «Διόνυσου» και του διοικητικού συμβουλίου της ΔΗΚΕΠΑΟ, Σαράντης Σαραντίδης, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν τρεις ερασιτέχνες ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας του «Διόνυσου». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.