Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 17 Δεκεμβρίου 2013

Έβρος: «Σοβαρότατο πρόβλημα οι επαναπροωθήσεις μεταναστών & προσφύγων…»
Συνεχίζει την επίσκεψή της στον Έβρο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Σταμπουλή. Στο πρόγραμμα επαφών που έχει σήμερα, ήταν η πρωινή συνάντησή της με τον Εισαγγελέα Ορεστιάδας, ενώ σε λίγη ώρα θα συναντηθεί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αλεξανδρούπολης. Υπενθυμίζεται η επίσκεψη της κας. Σταμπουλή στον Έβρο έχει θέμα τις παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων, που συχνά καταγγέλλεται ότι γίνονται στον Έβρο. Αργότερα το μεσημέρι η κα. Σταμπουλή θα συναντηθεί με τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής Αλεξανδρούπολης και αμέσως μετά θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου. Σε χθεσινές της δηλώσεις από την Ορεστιάδα, η βουλευτής χαρακτήρισε «σοβαρότατο ζήτημα» τις επαναπροωθήσεις και τόνισε ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις για την τήρηση της νομιμότητας και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ίδια, μετά την επίσκεψή της στο Κέντρο κράτησης μη νόμιμων μεταναστών του Φυλακίου, χαρακτήρισε «απαράδεκτη τη 18μηνη κράτηση των μεταναστών».   

Διδυμότειχο: Τρία έργα ύδρευσης του δήμου Διδυμοτείχου εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ
Τα έργα «βελτίωσης ύδρευσης των οικισμών Μάνης, Σιταριάς, Καρωτής, Ελληνοχωρίου, Θυρέας και Λαγού», «βελτίωσης ύδρευσης στην πόλη του Διδυμοτείχου» και «αντικατάστασης εσωτερικών δικτύων ύδρευσης Πυθίου και Ρηγίου», επελέγησαν από την Περιφέρεια ΑΜΘ να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Ο συνολικός προϋπολογισμός των τριών έργων ύδρευσης του δήμου Διδυμοτείχου, ανέρχεται σε 4.856.000 ευρώ.

Ορεστιάδα: Στον εισαγγελέα 21χρονος από το Μπαγκλαντές που «πέρασε» έξι Σύριους σε Ελληνικό έδαφος
Στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας παραπέμφθηκε ο 21χρονος από το Μπαγκλαντές, που συνελήφθη στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων για διευκόλυνση εισόδου στην Ελλάδα, έξι μη νόμιμων μεταναστών από τη Συρία. Ο διακινητής μετέφερε τα έξι άτομα με πλαστική βάρκα, ενώ, σύμφωνα με την Αστυνομία, με τη σύλληψή του απετράπη η είσοδος άλλων 40 μη νόμιμων μεταναστών, που ανέμεναν στο Τουρκικό έδαφος.






Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση για την «Κοινωνική Οικονομία»
«Κοινωνική Οικονομία-Μία Εναλλακτική Λύση», είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ της Σοφίας Παπαχρήστου, που θα παρουσιαστεί αύριο, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη. Η προβολή θα γίνει στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει ο Περιφερειακός Συνδυασμός ΑΜΘ «Οικολογία-Αλληλεγγύη» με θέμα την κοινωνική οικονομία. Μετά την ταινία, θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό για ζητήματα όπως η Συνεργατική Κατανάλωση, η Οικονομία του Διαμοιρασμού και οι Κοινωνικοί Επιχειρηματίες του αύριο.

Ορεστιάδα: Ολοκληρώνουν τις εκπαιδευτικές τους δράσεις τα Λαογραφικά Μουσεία Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου
Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί από τον Νοέμβριο το Λαογραφικό Μουσείο του Διδυμοτείχου, με τίτλο «Ταξίδι στη Ζωή και στις παραδόσεις του Κόσμου». Η δράση είχε την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και συμμετείχαν σε αυτήν παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Διδυμοτείχου. Εν τω μεταξύ, δράσεις με θέμα την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων υλοποίησε όλο το προηγούμενο διάστημα και το Λαογραφικό Μουσείο της Νέας Ορεστιάδας, με περισσότερα από 80 μικρά παιδιά δημοτικών σχολείων της πόλης να συμμετέχουν σε αυτές, μαθαίνοντας για τα παραδοσιακά φαγητά και τα έθιμα των ημερών.

Έβρος: Μαθητικό τουρνουά βόλεϊ σε Αλεξανδρούπολη και Ν. Ορεστιάδα
Τουρνουά βόλεϊ για μαθητές Γυμνασίων του Έβρου, διεξάγεται σήμερα και αύριο σε Νέα Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη. Την ευθύνη διοργάνωσης έχουν, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής Έβρου, οι δήμοι Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας και η Λέσχη Πετοσφαίρισης Αλεξανδρούπολης. Οι αγώνες μεταξύ των μαθητών Γυμνασίων του βορείου Έβρου γίνονται στο παλαιό κλειστό γυμναστήριο Ορεστιάδας, ενώ οι μαθητές των Γυμνασίων του νοτίου Έβρου αγωνίζονται στο Κλειστό της Αλεξανδρούπολης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.