Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 5 Δεκεμβρίου 2013

Αλεξανδρούπολη: Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
Εκτάκτως θα συνεδριάσει στις 7.30 το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για την αίτηση που θα καταθέσει ο δήμος προς την Διεύθυνση Πολιτικής Γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την παραχώρηση έκτασης 436.896 τ. μ. στα όρια των αγροκτημάτων Λουτρού-Μοναστηρακίου, με σκοπό την εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου της περιοχής. Επίσης θα συζητηθεί το θέμα της έγκρισης δαπανών ηλεκτροδότησης κτιρίων και έργων ιδιοκτησίας του δήμου.  

Διδυμότειχο: Σε «κοινό αγώνα για τη διατήρηση της αυτονομίας του νοσοκομείου» καλούν οι εργαζόμενοι
Σε κοινό αγώνα για τη διατήρηση της αυτονομίας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου καλούν οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος, τονίζοντας πως «όλοι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην παροχή Υγείας». Οι εργαζόμενοι καταλογίζουν ευθύνες στους βουλευτές του νομού που δεν κατέθεσαν πρόταση διοικητικής αυτονομίας για το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου όταν ήρθε σχετική τροπολογία στη Βουλή, στις 27 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της οποίας διασφαλίστηκε η αυτοτέλεια πολλών άλλων νοσοκομείων της χώρας. «Επειδή ο νόμος μας, έκτασης 200χλμ, χαρακτηρίζεται τόσο από γεωγραφικές όσο και από πληθυσμιακές ιδιαιτερότητες, και το νοσοκομείο Διδυμοτείχου εξυπηρετεί περίπου 70.000 κατοίκους, πιστεύουμε πως είναι απαραίτητο να αποκτήσουμε τη νομική μας αυτοτέλεια, επανερχόμενοι στο προηγούμενο καθεστώς, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις νοσοκομείων», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.  

Ορεστιάδα: Ανακοινώθηκε το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων
Από τις 16 Δεκεμβρίου τίθεται σε ισχύ το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στη Νέα Ορεστιάδα. Σύμφωνα με το κοινό πρόγραμμα που ανακοίνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος και η Επαγγελματική Ένωση της πόλης, από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου και μέχρι την Παρασκευή, 20 του μηνός, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά πρωί και απόγευμα, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 3 το μεσημέρι και την Κυριακή 22 του μηνός θα ανοίξουν στις 10.30 το πρωί και θα κλείσουν στις 3 το μεσημέρι. Στις 23 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν πρωί και απόγευμα, ενώ την παραμονή των Χριστουγέννων θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Αργίες είναι η 25η και 26η Δεκεμβρίου. Στις 27 και 30 του μηνός η αγορά θα είναι ανοιχτή πρωί και απόγευμα, στις 28 και 31 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ενώ αργίες είναι η 1η και 2α Ιανουαρίου. Κλειστά θα είναι τα καταστήματα και την ημέρα των Φώτων, τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου.   

Ορεστιάδα: Εκδήλωση για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ
Εκδήλωση-ομιλία για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο “Ηλέκτρα” στη Νέα Ορεστιάδα. Ομιλήτρια θα είναι το στέλεχος του ΚΚΕ Έβρου, Σούλα Βλισίδου. 








 

Ορεστιάδα: Ομιλίες Ν. Λυγερού σε Ν. Βύσσα και Ν. Ορεστιάδα
 Στο Πνευματικό Κέντρο «Καραθεοδωρή» στη Νέα Βύσσα μιλά αυτήν την ώρα (12 το μεσημέρι) ο καθηγητής Νίκος Λυγερός, με θέμα το Ζεόλιθο της Θράκης. Στις 6 το απόγευμα, ο Νίκος Λυγερός θα μιλήσει και στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του δήμου Ορεστιάδας. Ο κύκλος ομιλιών του για το Ζεόλιθο θα ολοκληρωθεί αύριο στις 6 το απόγευμα στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.