Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 18 Δεκεμβρίου 2013

Ορεστιάδα: Στα παλαιά δικαστήρια θα μεταφερθεί το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ορεστιάδας
Την παραχώρηση χώρων στα παλαιά δικαστήρια για τη μεταστέγαση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ορεστιάδας, ενέκρινε εχθές το δημοτικό συμβούλιο. Η απόφαση παραχώρησης αποτελεί το πρώτο βήμα υλοποίησης της δέσμευσης του δήμου έναντι της διοίκησης του ΙΚΑ, να εξασφαλίσει στέγη για την υπηρεσία προκειμένου αυτή να μη θιγεί από το νέο οργανόγραμμα που προβλέπει συγχνωνεύσεις και καταργήσεις υποκαταστημάτων του Ιδρύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου έχουν ήδη έτοιμη και τη μελέτη συντήρησης και διαμόρφωσης του χώρου, ώστε να καταστεί λειτουργικός για την υπηρεσία, ενώ ο δήμος θα αναλάβει και το κόστος των εργασιών.

Ορεστιάδα: Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η νέα ενορία «Αναστάσεως Κυρίου-Κυρίλλου»
Την ενοριακή απόσπαση της περιοχής που ορίζεται από την οδό Ζαρίφη και δυτικά μέχρι και τον οικισμό του Πύργου, από την ενορία των Αγίων Θεοδώρων και τη δημιουργία νέας ενορίας, που θα φέρει το όνομα  «Αναστάσεως Κυρίου-Κυρίλλου», ενέκρινε εχθές, κατά πλειοψηφία, το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας. Έδρα της νέας ενορίας θα είναι ο ναός «Αναστάσεως Κυρίου-Κυρίλλου» που βρίσκεται στα παλαιά κοιμητήρια Νέας Ορεστιάδας, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η τοπική Αρχιερατική Επιτροπή αναζητά έκταση για την κατασκευή μεγαλύτερου Ναού, που θα καλύπτει τις θρησκευτικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής που θα υπάγονται πλέον στη νέα Ενορία.    

Έβρος: 47 νέες θέσεις «πενταμηνιτών» σε δήμους και οργανισμούς του νομού  
Προς επικύρωση έχει σταλεί στο ΑΣΕΠ η προκήρυξη για τις νέες θέσεις “πενταμηνιτών” που θα απασχοληθούν σε δήμους και άλλους Οργανισμούς. Στην περιφέρεια ΑΜΘ οι θέσεις θα είναι 320 και δικαίωμα υποβολής αίτησης θα έχουν άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, οι οποίοι θα πρέπει να πληρούν και ορισμένα ακόμη κριτήρια, κοινωνικά, μορφωτικά και ηλικιακά, ανάλογα με τη θέση για την οποία ενδιαφέρονται. Βάσει της κατανομής που έχει γίνει, στον Έβρο προβλέπεται η πρόσληψη δύο ατόμων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και ενός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το Επιμελητήριο Έβρου και 44 ατόμων στους δήμους του νομού, εκ των οποίων οι 10 θα είναι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και οι υπόλοιποι 34, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.   

Αλεξανδρούπολη: Τέσσερα νέα πρόσωπα του συνδυασμού του παρουσίασε το Β. Λαμπάκης
Τέσσερα νέα πρόσωπα, που θα συμμετέχουν στο συνδυασμό του νυν και εκ νέου υποψηφίου δημάρχου για το δήμο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, παρουσίασε εχθές ο ίδιος, ενώ, όπως ανακοίνωσε, στις 19 Ιανουαρίου θα είναι έτοιμος να παρουσιάσει σε ανοιχτή εκδήλωση την διακήρυξη και το σύνολο των υποψηφίων της παράταξης «πόλη και πολίτες». Οι τέσσερις που παρουσιάστηκαν εχθές είναι οι: Στάθης Μακρίδης, πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Αγγελική Γκρασνέλη, πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών νομού Έβρου, Χριστίνα Ρουσσίδου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων ξενοδοχειακής μονάδας και η κοινωνική λειτουργός, Σοφία Χύτου. 

Ορεστιάδα: Στον εισαγγελέα δύο Βούλγαροι διακινητές που μετέφεραν έξι μη νόμιμους μετανάστες από τη Συρία
Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας παραπέμφθηκαν οι δύο Βούλγαροι διακινητές, 51 και 37 ετών, που συνελήφθησαν εχθές τα ξημερώματα στο νότιο κόμβο του Διδυμοτείχου για προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας. Οι αστυνομικοί που έκαναν έλεγχο στα δύο Ι. Χ. Επιβατικά αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι δύο συλληφθέντες, εντόπισαν έξι μη νόμιμους μετανάστες από τη Συρία. Τα δύο οχήματα, 35 λίρες Τουρκίας και δύο κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους οι δύο αλλοδαποί διακινητές, κατασχέθηκαν. 

Ορεστιάδα: Γενική συνέλευση της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων του δήμου Ορεστιάδας
Τα θέματα της θέρμανσης των σχολικών κτιρίων και της ενδοσχολικής βίας θα συζητηθούν στη γενική συνέλευση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Ορεστιάδας, στις 7 το απόγευμα. Η συνέλευση θα γίνει στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας.

Αλεξανδρούπολη: Αφιέρωμα στην ερωτική ποίηση θα παρουσιαστεί το Ε. Μ. Θ.
Αφιέρωμα στην ερωτική ποίηση διοργανώνει αύριο το βράδυ, στις 8.30 μ.μ., στο Εθνολογικό Μουσείου Θράκης, το Αρχείο Θρακικής Λογοτεχνίας. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Εν τω μεταξύ, άλλες δύο εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες να γίνουν τις επόμενες ημέρες στο χώρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, ξεκινώντας από την Παρασκευή και το Σάββατο, 20 και 21 Δεκεμβρίου, με το δημιουργικό σεμινάριο «παίξε μουσική με το περιβάλλον και ανακυκλώσιμα υλικά». Την προπαραμονή των Χριστουγέννων, Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, στις 9 το βράδυ, θα δοθεί συναυλία με παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.