Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Τοπικές ειδήσεις 03 Δεκεμβρίου 2013

Ορεστιάδα: Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τη «μετατροπή Αστυνομικών Τμημάτων σε Φυλακές»
Την αντιμετώπιση του ζητήματος της μακράς παραμονής ποινικών κρατουμένων στα κρατητήρια αστυνομικών υπηρεσιών, ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς, Μαρία Διακάκη, Στάθης Παναγούλης και Χαρά Καφαντάρη, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Οι βουλευτές επικαλούνται τα στοιχεία σχετικής, πρόσφατης ανακοίνωσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, οι οποίοι τα δύο τελευταία χρόνια επανειλημμένα έχουν διαμαρτυρηθεί για το μεγάλο αριθμό ποινικών κρατουμένων που κρατούνται για διάστημα που ξεπερνά τους 10 μήνες στα τέσσερα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας. «Παρατηρείται το φαινόμενο της σπατάλης μεγάλης αστυνομικής δύναμης στη φύλαξη ποινικών κρατουμένων, μετατρέποντας ουσιαστικά τους αστυνομικούς σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ ταυτόχρονα απουσιάζουν από τα καθήκοντα της γενικής αστυνόμευσης», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ερώτηση. Παράλληλα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν «τα προβλήματα υγιεινής, τον κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών νόσων και την ελλιπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» στα κρατητήρια, και ερωτούν τι μέτρα πρόκειται να ληφθούν «για τη συμμόρφωση όσων έχουν την υποχρέωση να παραλαμβάνουν τους ποινικούς κρατούμενους».

Ορεστιάδα: Συνεδριάζει την Παρασκευή του δημοτικό συμβούλιο
Τους προϋπολογισμούς, του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης και Αθλητισμού (ΚΚΠΑΑΔΟ), της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΔΗΚΕΠΑΟ) και της Δημοτικής Ραδιοτηλεόρασης, θα συζητήσουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας στην προγραμματισμένη για την Παρασκευή συνεδρίασή τους, στη 1 το μεσημέρι. Επίσης, οι πρόεδροι του ΚΚΠΑΑΔΟ και της ΔΗΚΕΠΑΟ θα παρουσιάσουν τα σχέδια δράσης των δύο δημοτικών επιχειρήσεων για το 2014, ενώ εισηγητής για τη δημοτική ραδιοτηλεόραση θα είναι ο δήμαρχος, Δημήτρης Μουζάς. Στην ίδια συνεδρίαση θα εξεταστεί η κατανομή των πιστώσεων της τέταρτης δόσης για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων του δήμου Ορεστιάδας, ενώ θα συζητηθεί και το θέμα που αφορά στις μεταβολές σχολικών μονάδων, τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Συνολικά τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν 38 θέματα.

Αλεξανδρούπολη: Συλλήψεις για πώληση και αγορά ακατέργαστης κάνναβης
Στη σύλληψη δύο ανδρών, 29 και 22 ετών, και ενός ανήλικου, 16 ετών, που κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για πώληση και αγορά ακατέργαστης κάνναβης, προχώρησαν οι αστυνομικοί στην Αλεξανδρούπολη. Αρχικά συνελήφθησαν ο 22χρονος και ο 16χρονος, την ώρα που ο πρώτος πωλούσε στον 16χρονο μικροποσότητα κάνναβης, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθη και ο 29χρονος, ο οποίος εμφανίστηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού με σκοπό να πουλήσει ακατέργαστη κάνναβη σε αστυνομικούς που εμφανίστηκαν ως πελάτες. Και οι τρεις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

ΑΜΘ: Ανακοίνωση της “Περιφερειακής Αναγέννησης” για τους χειρισμούς αντιμετώπισης της ευλογιάς
Καθυστερήσεις, ολιγωρία και αδυναμία σοβαρής αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εδώ και τέσσερις μήνες στον κτηνοτροφικό κόσμο της Περιφέρειας, εξαιτίας της ευλογιάς, καταλογίζει στη διοίκηση της Περιφέρειας, η παράταξη μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου, «Περιφερειακή Αναγέννηση». Η παράταξη του κ. Παυλίδη κατηγορεί τον κ. Γιαννακίδη για τη μη απογραφή των έγκλειστων ζώων, προκειμένου τα στοιχεία να αποσταλούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι, και υποστηρίζει πως εξαιτίας της ανεπάρκειας της διοίκησης της Περιφέρειας, η κατάσταση της κτηνοτροφίας της Θράκης, με την εμφάνιση και νέων εστιών, παίρνει διαστάσεις ολικής καταστροφής. Σε δήλωσή του, ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Αναγέννησης», Γιώργος Παυλίδης, καλεί την κυβέρνηση να αποζημιώσει άμεσα τους κτηνοτρόφους για το σύνολο των ζώων και για όλο το διάστημα που αυτά παραμένουν έγκλειστα, αλλά και να μη συμψηφίζονται οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται για τροφές και θανατώσεις ζώων με χρέη προς τις Τράπεζες.