Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 30 Δεκεμβρίου 2013

Ορεστιάδα: Στη Φλώρινα η ταφή του 47χρονου καθηγητή του ΔΠΘ που σκοτώθηκε σε τροχαίο στον κόμβο Ριζίων
Στον τόπο καταγωγής του, τη Φλώρινα, έγινε σήμερα το πρωί η ταφή του 47χρονου Ζαφείρη Αμπά, καθηγητή του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών, που βρήκε τραγικό θάνατο το πρωί του Σαββάτου σε τροχαίο, στον κόμβο των Ριζίων. Εχθές το μεσημέρι, στο ναό των Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδας τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία. Εν τω μεταξύ, σε σοβαρή κατάσταση συνεχίζουν να νοσηλεύονται άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του νεκρού, που επέβαιναν στα δύο αυτοκίνητα που συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Διδυμότειχο: Νέος εξοπλισμός στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου
Με νέο υπερηχοτομογράφο ουρολογικής εξέτασης εξοπλίστηκε το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα παραδοθούν επίσης, ένα ακτινοσκοπικό μηχάνημα, κλίνες για την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και νέα χειρουργική τράπεζα. Το κόστος του νέου εξοπλισμού ανέρχεται σε 300.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από το ΕΣΠΑ. Από το ίδιο πρόγραμμα προέρχεται και η χρηματοδότηση των 2,5 εκ. ευρώ, που θα καλύψει το νέο εξοπλισμό και του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Ορεστιάδα: Λαϊκή Συσπείρωση: «Μαύρα Χριστούγεννα έκαναν οι απλήρωτες καθαρίστριες των σχολείων…»
Να εξοφλήσει τα οφειλόμενα τεσσάρων μηνών προς τις καθαρίστριες των σχολείων, καλεί την κυβέρνηση η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τονίζοντας πως ο κλάδος των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών εγκαταστάσεων «πέρασε μαύρα Χριστούγεννα», αφού η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ τους άφησε απλήρωτους. «Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή πολιτική απέναντι στις καθαρίστριες, που τις κρατά σε εργασιακή ομηρία με τις 10μηνες συμβάσεις των 200-300 ευρώ και τις αφήνει και απλήρωτες, συχνά για πολλούς μήνες», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της παράταξης.

Αλεξανδρούπολη: Το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εθελοντών Αιμοδοτών θα φιλοξενήσει τον Μάρτιο η Αλεξανδρούπολη
Από τις 21 έως τις 23 Μαρτίου 2014 θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη το 9ο πανελλήνιο συνέδριο των εθελοντών αιμοδοτών. Για το οργανωτικό μέρος του συνεδρίου και τις δυνατότητες προβολής της Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο της διεξαγωγής του, συζήτησαν στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο της πόλης, Βαγγέλη Λαμπάκη, οι εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής.

Ορεστιάδα: Σταντ προβολής της τοπικής αγοράς τοποθέτησε σε Ορμένιο και Καστανιές η ΕΕΒΟΠ
Σταντ προβολής της τοπικής αγοράς, τοποθέτησε στα σημεία διέλευσης Ορμενίου και Καστανεών η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νέας Ορεστιάδας και περιφέρειας σε συνεργασία με το δήμο. Στα συγκεκριμένα σταντ οι επαγγελματίες της περιοχής θα μπορούν να τοποθετήσουν τα διαφημιστικά τους έντυπα, προκειμένου να ενημερώνονται για τις τοπικές επιχειρήσεις οι ξένοι επισκέπτες που διέρχονται από τα δύο τελωνεία με προορισμό την πόλη της Νέας Ορεστιάδας. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία της Επαγγελματικής Ένωσης.

Ορεστιάδα: Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων
Μέχρι τις 2 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 5.30 μέχρι τις 9 το βράδυ θα λειτουργήσουν σήμερα τα καταστήματα στην πόλη της Νέας Ορεστιάδας. Αύριο η αγορά θα είναι ανοιχτή από τις 8.30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ την Τετάρτη 1η Ιανουαρίου και την Πέμπτη 2 του μηνός τα καταστήματα θα είναι κλειστά.   








Διδυμότειχο: Σήμερα και αύριο ακόμη η «αυλή του Αϊ Βασίλη»

Τελευταίο απόγευμα σήμερα για την «αυλή του Αϊ Βασίλη» στην κεντρική πλατεία του Διδυμοτείχου. Ο χώρος θα υποδέχεται μικρούς και μεγάλους από τις 5 μ. μ. μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ αύριο, θα λειτουργήσει από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, οπότε και κλείνει το 18ήμερο εκδηλώσεων και λειτουργίας της «αυλής του Αϊ Βασίλη, που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «Τα Δίδυμα Τείχη».  


Ορεστιάδα: Το έθιμο της Καμήλας θα αναβιώσει στο Θούριο
Το έθιμο της Καμήλας θα αναβιώσει την Τετάρτη, 1η Ιανουαρίου, στο Θούριο του δήμου Ορεστιάδας. Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στο καφενείο του Κώστα Καραγιάννη στις 11 το πρωί, ενώ λίγο μετά θα ξεκινήσει η πομπή συνοδεία γκάιντας. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Μορφωτικός Σύλλογος του χωριού, που καλεί νέους, εφήβους, παιδιά και ενήλικες να συμμετέχουν στην αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.