Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 13 Δεκεμβρίου 2013

Έβρος: Ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του ο υπουργός Εσωτερικών της Εσθνονίας
Με διαδοχικές επισκέψεις στο Κέντρο Διαχείρισης Συνόρων και Μετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, στο Νέο Χειμώνιο, στο Κέντρο Επιτήρησης Χερσαίων Συνόρων Βύσσας, στο Φράχτη και στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής μη νόμιμων μεταναστών που λειτουργεί στο Φυλάκιο, ολοκλήρωσε εχθές το απόγευμα τη διήμερη επίσκεψή του στον Έβρο ο υπουργός Εσωτερικών της Εσθνονίας, Ken Marti Vaher. Όπως είχε εξηγήσει ο Εσθονός υπουργός, η επίσκεψή του στην περιοχή είχε σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, δεδομένου ότι τα σύνορα της Ελλάδας και της Εσθνονίας αποτελούν και σύνορα της Ε. Ε. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Ken Marti Vaher παρακολούθησε και επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών Συνοριακής Φύλαξης που υπηρετούν στην περιοχή ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας.

Ορεστιάδα: Ικανοποιημένοι οι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες από τις συνθήκες στο Κέντρο Μεταναστών του Φυλακίου
Την ικανοποίησή τους από τις συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής μη νόμιμων μεταναστών του Φυλακίου, εξέφρασαν εχθές, κατά την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, οι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Η αντιπροσωπεία του Οργανισμού αποτελούνταν από τον Περιφερειακό Εκπρόσωπο και το Ανώτερο Περιφερειακό Διοικητικό στέλεχος  Νότιας Ευρώπης, Laurens Jolles και Giovanni Lepri, και τον επικεφαλής του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα, Γιώργο Τσαρμπόπουλο. Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη, ο κ. Lepri σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «είναι ανάγκη να δημιουργηθούν στην Ελλάδα κι άλλα Κέντρα Υποδοχής, ίδια με αυτό του Φυλακίου».

ΑΜΘ: Ερώτηση Ε. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου για τις αποζημιώσεις των οστρακοκαλλιεργητών
Τη δίκαιη αποζημίωση των οστρακοκαλλιεργητών της περιφέρειας ΑΜΘ ζητά με ερώτησή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, επισημαίνοντας την ανάγκη να γίνουν νέες εκτιμήσεις για το μέγεθος των ζημιών που έχουν υποστεί οι μονάδες οστρακοκαλλιέργειας και να εγκριθεί αναλόγως και το ύψος των αποζημιώσεων. Η ίδια υπογραμμίζει ότι η απώλεια εσόδων από την υπολειτουργία των μονάδων, εξαιτίας της μεγάλης καταστροφής που σημειώθηκε το 2010 από φυτοπλαγκτόν, υπολογίζεται σε 1.600.000 ευρώ, οι προτάσεις αποζημίωσης που υπέβαλε η Περιφέρεια έφταναν το 1.041.000 ευρώ και οι τελικές εγκρίσεις, μετά από τρία χρόνια καθυστέρησης, αφορούν μόνο τρεις μονάδες και ανέρχονται σε 75.000 ευρώ.

ΑΜΘ: Καταγγελίες «Περιφερειακής Αναγέννησης» για την κατανομή πόρων δημοσιότητας του ΕΣΠΑ
«Καλούμε τον κ. Γιαννακίδη να δώσει εξηγήσεις στην κοινωνία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, «Περιφερειακή Αναγέννηση», αναφορικά με τα «θολά», όπως τα χαρακτηρίζει, «κριτήρια του περιφερειάρχη στην κατανομή των πόρων δημοσιότητας του ΕΣΠΑ, μέσα σε προεκλογική περίοδο». Η παράταξη του κ. Παυλίδη υποστηρίζει ότι έγινε δέκτης «δίκαιων διαμαρτυριών» για τον τρόπο κατανομής των 235.000 ευρώ που αφορούν τη συγκεκριμένη δαπάνη και καταγγέλλει πως από τους πόρους δημοσιότητας έχουν αποκλειστεί όλα τα ενημερωτικά ραδιόφωνα, ενώ δεν τηρήθηκαν οι κανόνες διαφάνειας και ισότητας για την κατανομή που έγινε σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες.   

ΑΜΘ: Παρέμβαση της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης» για την «παρωχημένο σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων ΑΜΘ»
Την καταγγελία της ενσωμάτωσης του όρου παραγωγής Δευτερογενούς Καύσιμου Υλικού, που περιλαμβάνεται στην Περιβαλλοντική Μελέτη του έργου δημιουργίας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων στο νομό Έβρου, ζητά η παράταξη «Οικολογία-Αλληλεγγύη» του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ, κρίνοντας πως ο σχεδιασμός που έχει γίνει, αφενός μειώνει τις θέσεις εργασίας, αφετέρου είναι τεχνικά παρωχημένος και δεν εφαρμόζεται πουθενά σήμερα στην Ευρώπη. Σε ανακοίνωσή της η παράταξη υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει εγκαταληφθεί, αφού αποδείχθηκε πως δεν εξυπηρετεί τις τεχνικές μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των απορριμμάτων, ενώ δρομολογεί και την καύση του δευτερογενούς καύσιμου υλικού που θα παράγεται από την δεματοποίηση και προσωρινή αποθήκευση (για τρία χρόνια) των σύμμεικτων απορριμμάτων. «Τι θα γίνουν αυτά τα δεματοποιημένα απορρίμματα μετά από τρία χρόνια, που θα έχουν ομογενοποιηθεί και θα μπορούν μόνο να τεμαχιστούν και να καούν;» διερωτάται η «Οικολογία-Αλληλεγγύη» και καλεί τους περιφερειακούς συμβούλους να προτείνουν τον επανασχεδιασμό της Διαχείρισης Απορριμμάτων στην ΑΜΘ, αλλά και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης «να αντισταθεί στο να γίνει ο δήμος η κερκόπορτα για να αρχίσει η καύση απορριμμάτων στην Ελλάδα».  

Ορεστιάδα: Γενική συνέλευση της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων του δήμου Ορεστιάδας
Τα θέματα της θέρμανσης των σχολικών κτιρίων και της ενδοσχολικής βίας θα συζητηθούν στη γενική συνέλευση που προκαλεί στις 18 Δεκεμβρίου η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Ορεστιάδας. Η συνέλευση θα γίνει στις 7 το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας.

Ορεστιάδα: Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι στο Λαογραφικό Μουσείο
Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι κατασκευής στολιδιών και δώρων θα λειτουργήσει το Σαββατοκύριακο, 14 και 15 Δεκεμβρίου, στο Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας. Το εργαστήρι θα λειτουργήσει και τις δύο ημέρες από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.



Ορεστιάδα: «Υπάρχει και φιλότιμο» και «τα ρούχα του Βασιλιά» από το θεατρικό εργαστήρι του «Διόνυσου» 
Τέσσερις παραστάσεις με το έργο των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου, «υπάρχει και φιλότιμο» και άλλες δύο παραστάσεις με το παιδικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα Ρούχα του Βασιλιά», θα παρουσιάσει μέχρι τα Χριστούγεννα το θεατρικό εργαστήρι του «Διόνυσου» Νέας Ορεστιάδας. Η επίκαιρη κωμωδία με τον…υπουργό Μαυρογιαλούρο θα παρουσιαστεί στις 15, 18, 22 και 26 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ. Η σκηνοθεσία είναι του Άκη Τσονίδη, ο οποίος εμφανίζεται στη σκηνή μαζί με 10 ερασιτέχνες ηθοποιούς. Οι παιδικές παραστάσεις θα δοθούν τις δύο επόμενες Κυριακές, 15 και 22 Δεκεμβρίου, στις 11.30 το πρωί. Η σκηνοθεσία είναι επίσης του Άκη Τσονίδη και στη σκηνή εμφανίζονται 10 ερασιτέχνες ηθοποιοί της ομάδας του «Διόνυσου».     

Ορεστιάδα: Το 4ο Ανταλλακτικό-Χαριστικό Παζάρι διοργανώνει η Ανοιχτή Συνέλευση
Το 4ο Ανταλλακτικό Χαριστικό Παζάρι, που διοργανώνει η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.