Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 20 Δεκεμβρίου 2013

Αλεξανδρούπολη: Ανεκτίμητο δώρο ζωής σε έξι άτομα έκανε μία 45χρονη δότρια οργάνων
Ανεκτίμητο ήταν το δώρο που έκανε σε έξι ασθενείς που περίμεναν μόσχευμα για να κρατηθούν στη ζωή, μία 45χρονη δότρια οργάνων που απεβίωσε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Με τη συγκατάθεση των συγγενών της, η καρδιά, οι πνεύμονες, το ήπαρ, οι νεφροί και ο κερατοειδής της γυναίκας δόθηκαν σε ασθενείς που είχαν ανάγκη τα συγκεκριμένα όργανα. Ειδικότερα, η καρδιά της μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο, οι πνεύμονες σε νοσοκομεία της Ιταλίας, το ήπαρ και οι νεφροί στο Ιπποκράτειο και ο κερατοειδής δόθηκε σε ασθενή από την Αλεξανδρούπολη. «Το τέλος της ζωής ενός ανθρώπου έδωσε ελπίδα και θεραπεία σε έξι ασθενείς», δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Λαζόπουλος, τονίζοντας πως «η πράξη της δωρεάς οργάνων τιμά τη μνήμη της εκλιπούσας και εξυψώνει ηθικά την οικογένεια αλλά και όσους συνέβαλαν στη “Γέφυρα Ζωής”».    
Αλεξανδρούπολη: Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τους 39 δημοτικούς υπαλλήλους του δήμου Αλεξ/πολης που τίθενται σε εθελούσια κινητικότητα
«Κανείς δεν περισσεύει και κανείς δεν μπορεί να παίζει με την εργασία και τις ζωές των εργαζομένων δημοτικών υπαλλήλων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για την εθελούσια κινητικότητα 39 εργαζομένων στο δήμο Αλεξανδρούπολης, η οποία περιλαμβάνεται σε σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. «Μετά από μία περίεργη και αναιτιολόγητη αξιολόγηση, βρέθηκε ότι πλεονάζουν 39 εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους στις κατηγορίες προσωπικού», σημειώνεται στην ανακοίνωση, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει ευθύνες και στις διοικήσεις των δήμων, που με τη στάση τους «δίνουν στήριξη στη μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης και μετά ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα και φέρονται σαν “απατημένοι σύζυγοι”», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Καταλήγοντας, καλεί τους δημάρχους αλλά και κάθε εργαζόμενο να συμπαραταχθεί στον αγώνα για «καμία κατάργηση υπηρεσίας, καμία διαθεσιμότητα και καμία απόλυση».

ΑΜΘ: Απάντηση Μ. Χαρακόπουλου σε ερώτηση βουλευτών ΑΝΕΛ για την ευλογιά
Για πλήρη (100%) αποζημίωση των παραγωγών που αναγκάστηκαν να θανατώσουν τα ζώα τους εξαιτίας της ευλογιάς, σε τιμή που ανέρχεται έως και 165 ευρώ ανά ζώο, κάνει λόγο στην απάντηση του σε σχετική ερώτηση που είχαν καταθέσει έξι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Έβρου του κόμματος, Μαρίνος Ουζουνίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Στην απάντηση αναφέρεται επίσης πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη αποστείλει αίτημα προς την Ε. Ε, να ενεργοποιήσει το μηχανισμό που προβλέπει την κατά 50% συγχρηματοδότηση των συγκεκριμένων αποζημιώσεων. Ακόμη, διευκρινίζεται ότι από το νέο έτος θα αναπροσαρμοστεί η ΚΥΑ και θα εξεταστούν από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα αιτήματα που κατέθεσαν οι παραγωγοί σε σύσκεψη που έγινε πριν από ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων. Τέλος, στο σκέλος της ερώτησης που αφορούσε τη λειτουργία του Διαβαλκανικού Κέντρου Εξωτικών Νοσημάτων Έβρου, ο κ. Χαρακόπουλος σημειώνει ότι «θα μπορούσε να εξεταστεί». Σχολιάζοντας την απάντηση, οι βουλευτές των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» εκτιμούν πως «η αοριστία της συγκεκριμένης διατύπωσης δημιουργεί την εύλογη εντύπωση ότι κάτι τέτοιο δε βρίσκεται στα πραγματικά πλάνα του υπουργείου». Τέλος, οι βουλευτές που κατέθεσαν την ερώτηση δηλώνουν ότι «αναμένουν τα αποτελέσματα των υποσχέσεων της κυβέρνησης απέναντι στους κτηνοτρόφους» και την καλούν «να σταθεί αντάξια των περιστάσεων», αποζημιώνοντας πλήρως, έστω και καθυστερημένα, τους κτηνοτρόφους, αλλά και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.

Ορεστιάδα: «Υπάρχει και φιλότιμο» και «τα ρούχα του Βασιλιά» από το θεατρικό εργαστήρι του «Διόνυσου» 
Άλλες δύο παραστάσεις με το έργο των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου, «υπάρχει και φιλότιμο» και μία ακόμη με το παιδικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα Ρούχα του Βασιλιά», θα παρουσιάσει μέχρι τα Χριστούγεννα το θεατρικό εργαστήρι του «Διόνυσου» Νέας Ορεστιάδας. Η επίκαιρη κωμωδία με τον…υπουργό Μαυρογιαλούρο θα παρουσιαστεί την Κυριακή 22 και την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ. Η σκηνοθεσία είναι του Άκη Τσονίδη, ο οποίος εμφανίζεται στη σκηνή μαζί με 10 ερασιτέχνες ηθοποιούς. Όσον αφορά την παιδική παράσταση, αυτή θα παρουσιαστεί την Κυριακή 22 του μηνός στις 11.30 το πρωί. Η σκηνοθεσία είναι επίσης του Άκη Τσονίδη και στη σκηνή εμφανίζονται 10 ερασιτέχνες ηθοποιοί της ομάδας του «Διόνυσου».    

Αλεξανδρούπολη: Χριστουγεννιάτικη συναυλία διοργανώνει το Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης
Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τα Σύνολα Παραδοσιακής Μουσικής του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διοργανώνει αύριο το Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης». Παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια θα ακουστούν στο δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης στη διάρκεια της μουσικής εκδήλωσης που θα ξεκινήσει στις 8 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στη συναυλία θα συμμετέχει και η παιδική παραδοσιακή χορωδία του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης. 





Αλεξανδρούπολη: Χριστουγεννιάτικο φιλοζωικό παζάρι διοργανώνει η «Κιβωτός»
Χριστουγεννιάτικο φιλοζωικό παζάρι διοργανώνει αύριο το Φιλοζωικό Σωματείο «Κιβωτός» Αλεξανδρούπολης. Το παζάρι θα λειτουργήσει από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι μπροστά στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης και στο χώρο θα πωλείται το ημερολόγιο του Σωματείου και διάφορα μικροαντικείμενα που έχουν δημιουργήσει τα μέλη του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.