Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:

Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε:
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε από την ΕΡΤ:

ERTOPEN.com

ERTOPEN.com
Δείτε, ακούστε, ενημερωθείτε: ΕΡΤΟΡΕΝ

Καλώς ήλθατε στο blog της ΕΡΤ Ορεστιάδας. 101 FM - http://webradio.ert.gr/orestiada . τηλ. 2552022751 e-mail επικοινωνίας: eraorestiada@gmail.com sms: ΕO _ κενό _ το μήνυμά σας - αποστολή στο 54160

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Τοπικές Ειδήσεις 12 Δεκεμβρίου 2013

ΑΜΘ: Στο 30,4% η ανεργία στην ΑΜΘ το μήνα Σεπτέμβριο
Πάνω από το 30% καταγράφηκε το μήνα Σεπτέμβριο η ανεργία στην Περιφέρεια ΑΜΘ, η οποία, μαζί με την περιφέρεια Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα της ΕΛΣΤΑΤ. Στο σύνολο της χώρας, η ανεργία τον Σεπτέμβριο έφτασε το 27,4%, παρουσιάζοντας περαιτέρω αύξηση σε σχέση με τον Αύγουστο. Μεγάλα θύματα παραμένουν οι γυναίκες και οι νέοι. Ειδικότερα, στο γυναικείο πληθυσμό η ανεργία βρέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο 31,4%, ενώ στην κατηγορία των ηλικιών μεταξύ 15-24 ετών, ο δείκτης έδειξε το 51,9%.

Έβρος: Το βόρειο Έβρο επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Εσθονίας
Στα βόρεια του νομού συνεχίζει σήμερα το πρόγραμμα επίσκεψής του στον Έβρο, ο υπουργός Εσωτερικών της Εσθονίας, Ken Marti Vaher, ο οποίος συνοδεύεται από υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και της Frontex. Εχθές ο Εσθονός υπουργός επισκέφθηκε περιοχές των Ελληνοτουρκικών συνόρων στο νότιο Έβρο, το Επιχειρησιακό Κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και το Κέντρο Πρώτης Διαχείρισης μη νόμιμων μεταναστών, στον Πόρο. «Σκοπός της επίσκεψής μας στην περιοχή είναι η ανταλλαγή εμπειριών με τους Έλληνες συναδέλφους μας, καθώς, όπως η Ελλάδα, η Εσθονία είναι επίσης χώρα-σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ken Marti Vaher. Ο ίδιος χαρακτήρισε επιτυχημένη τη διαχείριση της Ελλάδας στο θέμα της επιστροφής μη νόμιμων μεταναστών, η οποία, όπως είπε, γίνεται σε συνεργασία με την Τουρκία. Κλείνοντας τις δηλώσεις και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως η Εσθονία θα είναι σύμμαχος της Ελλάδας στα θέματα παράνομης μετανάστευσης, τα οποία η Ελληνική πλευρά προτίθεται να θέσει επιτακτικά κατά την περίοδο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε. Ε.  

Θράκη: «Στα πρόθυρα κατάρρευσης η δημόσια Υγεία στη Θράκη», καταγγέλλει η Ε. Ι. ΝΟ. Κ. Υ. Θ.
Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Θράκης, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ε. Ι. ΝΟ. Κ. Υ. Θ., τονίζοντας ότι το σύστημα «βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης». Η Ένωση Γιατρών των Νοσοκομείων και την Κέντρων Υγείας της Θράκης επισημαίνει ότι «τμήματα και κλινικές υπολειτουργούν ή αναστέλλουν για εβδομάδες τη λειτουργία τους, εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης προσωπικού σε ορισμένες ειδικότητες» και καταγγέλλει ότι παραμένουν αναπάντητα τα αιτήματα για επείγουσα προκήρυξη θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. «Δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει έστω και το παραμικρό σχέδιο ικανοποίησης των στοιχειωδών αναγκών περίθαλψης του πληθυσμού της Θράκης», αναφέρει η Ε. Ι. ΝΟ. Κ.Υ. Θ., κάνοντας λόγο για «μία κατάσταση που αποτελεί μέρος της συνολικότερης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθείται από τη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, που θεωρεί την υγειονομική περίθαλψη των πολιτών ως δυνάμει εμπόρευμα». Καταλήγοντας, οι γιατροί των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Θράκης απαιτούν να σταματήσει άμεσα η κοροϊδία της κινητικότητας και διαθεσιμότητας και των αποσπάσεων που ανακυκλώνουν τα κενά. Παράλληλα, ζητούν την επαρκή χρηματοδότηση της Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, την κατάργηση οποιασδήποτε οικονομικής συμμετοχής των εργαζομένων για την παροχή υπηρεσιών υγείας και την άμεση πρόσληψη προσωπικού, με την προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων.   

Έβρος: Διανομή δωρεάν τροφίμων στους δήμους Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης
Ξεκίνησε εχθές και θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου η διανομή δωρεάν τροφίμων από το δήμο Ορεστιάδας. Οι δικαιούχοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα πακέτα τους από τις αποθήκες ζωοτροφών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Εν τω μεταξύ, από την προσεχή Δευτέρα και μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου, θα γίνεται η διανομή δωρεάν τροφίμων και στο δήμο της Αλεξανδρούπολης, από διάφορους χώρους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι δικαιούχοι. Το πρόγραμμα διανομής της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει το χώρο του ΚΑΠΗ Φερών και τις αποθήκες της ΕΑΣ στην Αλεξανδρούπολη.

Ορεστιάδα: Εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
Εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τη Φιλαρμονική της ΔΗΚΕΠΑΟ και την Ενόργανη Θρακική Χορωδία του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ορεστιάδας. Την ίδια ημέρα, στο χώρο της πλατείας θα λειτουργούν για τα μικρά παιδιά περίπτερα που θα φιλοξενούν εργαστήρια κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών, ενώ θα λειτουργήσει και παράρτημα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπου ο καθένας θα μπορεί να αφήνει την προσφορά του σε συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας, προκειμένου να διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες.

Αλεξανδρούπολη: Πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων για παιδιά στο Ιστορικό Μουσείο
Πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων για παιδιά, σε συνεργασία με την 19η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, θα υλοποιήσει στις 14 Δεκεμβρίου το Ιστορικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης. Η δράση έχει τίτλο: «είδε κανείς τον Ραχοτέπ;» και στη διάρκειά της τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τον αρχαίο πολιτισμό της Αιγύπτου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ηλικίες μεταξύ 7 και 10 ετών και θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 6.30, θα υλοποιηθεί ακόμη μία δράση, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης, στη διάρκεια της οποίας παιδιά ηλικίας 8 και 9 ετών θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Άρης, ο κόκκινος πλανήτης».

Αλεξανδρούπολη: Από 16-21 Δεκεμβρίου ο Έρανος της Αγάπης της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης
Από τις 16 έως τις 21 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί φέτος ο Έρανος Αγάπης της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης. Επικεφαλής θα είναι Ιερείς της Μητρόπολης, οι οποίοι θα συνοδεύονται από ενορίτες, λαϊκούς και κληρικούς. «Στην παρατεταμένα δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας, αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των συνανθρώπων μας που έχουν όλο και μεγαλύτερη ανάγκη βοήθειας και στήριξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Μητρόπολης, με την οποία καλεί τους πολίτες να ενισχύσουν με τις προσφορές τους τα Ιδρύματα και τις δομές της Μητρόπολης, που εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό ατόμων και οικογενειών που έχουν ανάγκη.  



Ορεστιάδα: Διανομή τροφίμων από το Σύλλογο Πολυτέκνων
Τρόφιμα στα μέλη του θα διανείμει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ορεστιάδας. Η διανομή  θα γίνεται από το “Cafe Club Τσολάκογλου”. Στην ανακοίνωση του Συλλόγου τονίζεται ότι η παραλαβή των τροφίμων θα γίνεται μόνο μετά την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του δικαιούχου.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.